
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «هرمز» وجود گردوخاک پدیدهای جدید در ایران بلکه در هرمزگان نیست و این وضعیت آبوهوای سبب میشود اثرات تنفسی برای شهروندان بهویژه سنین حساس به وجود آید.
هرمزگان به دلیل آبوهوای گرم و خشک و وجود و وجود دشتهای که بدون آب هستند خطر ریزگردها باعث خطرات ناشی از عوارض آن خواهد شد.
ناگفته نماند این وضعیت آبوهوایی ماندگار نیست و با رعایت برخی از اصول از خطرات آن پیشگیری کرد.
در همین رابطه دکتر یحیی میرزاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان توصیههای بهداشتی لازم در زمان آلودگی به شرح زیر اعلام کرد:
۱- تمام افراد بهویژه افراد حساس شامل سالمندان، مادران باردار، کودکان و افراد دارای سابقه بیماری قلبی عروقی و تنفسی از منزل خارج نشوند.
۲- گروههای حساس تاحدامکان از خروج غیرضروری از منزل و تردد بیمورد در معابر شهری خودداری کنند، سایر افراد نیز با استفاده از ماسک مناسب و در مواقع ضروری خارج شوند و حضور در فضای باز را به حداقل کاهش دهند.
۳- ورزشکاران در زمان وقوع پدیده گردوغبار، در فضای باز ورزش نکنند.
۴- حضور در پارکها و پیادهروی در شرایط آلودگی و گردوغبار، صورت نگیرد چرا که مضرات و خطرات پیادهروی و حضور در پاک در شرایط آلودگی شدید هوا، بیش از منافع آن است.
۵- تردد خودروهای شخصی کاهش یابد و در صورت استفاده از خودرو، ضمن استفاده از ماه مناسب، شیشهها را بالا نگه دارید.
۶- در صورت لزوم به خروج از منزل یا محل کار، حتماً از ماسک مناسب استفاده کنید.
۷- کارکنانی که به واسطه شغلی، بیشتر در معرض گردوغبار قرار دارند، مثل پلیس راهور، حتماً از وسایل حفاظت فردی بهویژه ماسک مناسب استفاده کنند.
۸- در صورت مواجهه با تنگی نفس و هرگونه ناراحتی قلبی - عروقی، سریعاً به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی یا بیمارستان مراجعه کنید.
۹- برای پیشگیری از ورود گردوغبار به داخل ساختمان، درب، پنجرهها و منافذ را بسته و از باز و بسته کردن غیرضرور آنها خودداری کنید.
۱۰- در مواقع آلودگی هوا؛ از شیر، میوهجات و سبزیجات بیشتر استفاده کنید و مصرف تنقلات کمارزش مثل چیپس، پفک و نوشابههای گازدار را کاملاً حذف کنید.
۱۱- افرادی که در فضاهای باز مجبور به فعالیت هستند بایستی قبل از خوردن غذا، دستها و دهان خود را به طور کامل شستوشو دهند و پس از مراجعت به منزل حتماً دوش بگیرند.
در ادامه به نقل از روابطعمومی حفاظت محیطزیست هرمزگان، حبیب مسیحی اظهار کرد: اکنون شاخص لحظهای کیفیت هوا در بندرعباس بر اساس سنجش ذرات کمتر از ۱۰ میکرون، برابر ۲۰۵ است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست هرمزگان افزود: این آلودگی در شرق استان بهویژه جاسک نیز با شاخص ۲۸۰ وجود دارد.
وی گفت: در این شرایط، شهروندان بهویژه سالمندان، بیماران تنفسی و قلبی، کودکان و زنان باردار سعی کنند در هوای آزاد قرار نگیرند.
مدیرکل محیطزیست هرمزگان عنوان داشت: بنا بر پیشبینی هواشناسی، با کاهش سرعت وزش باد تا آخر امشب از آلودگی هوا کاسته میشود.
همچنین اداره کل هواشناسی هرمزگان این وضعیت و وجود گردوغبار تا امشب ادامه دارد.
کارشناس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز توصیه کرد: همه افراد بهویژه کودکان، سالمندان، زنان باردار و بیماران زمینهای قلبی، تنفسی و آسم از رفتوآمدهای غیرضروری خودداری کنند و فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.
سپیده فولادی افزود: افرادی که بنا بهضرورت مجبور به خارجشدن از منزل هستند در فضای باز بههیچعنوان فعالیتهای بدنی و فیزیکی نداشته باشند و حتماً از ماسک استفاده کنند.
وی به شهروندان توصیه کرد: از باز کردن پنجرهها خودداری کرده و از میوه و سبزی تازه و شیر استفاده کنند.
انتهای خبر/