
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»؛ آیتالله محسن کازرونی در همایش ترویجی تکریمی فریضه زکات با حضور استاندار هرمزگان در بندرعباس برگزار شد، زکات را حصن و قلعه مستحکم جامعه دانست و گفت: ما اگر نتوانیم فاصله فقرا و اغنیا را کاهش دهیم به جامعهای بیپناه و شکننده تبدیل خواهیم شد و برای جلوگیری از این مهم زکات بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: کار کمیته امداد امام خمینی (ره) این است که قلعه زکات را تقویت کند چرا که هیچ جامعهای بدون حصن نمیتواند سر پا بایستد و زکات فقیر را آرام میکند و غنی را به سمت فقرا هدایت کرده و جامعه را پایدار میکند.
رئیس هیئت امنای کمیته امداد تاکید کرد: سال گذشته ۱۰۰ هزار نفر در کمیته امداد خودکفا شدند و امسال نیز به امید خدا ۱۱۰ هزار نفر از مددجویان کمیته امداد خودکفا خواهند شد که بخشی از این اتفاقات مبارک حاصل، زکات است.
حجتالاسلام والمسلمین محمد عبادیزاده در همایش ترویجی تکریمی زکات، با تأکید بر ضرورت فرهنگسازی در زمینه زکات، گفت: گسترش فرهنگ زکات در میان آحاد مردم باید مورد توجه قرار گیرد. مشارکت مردم در پرداخت زکات نهتنها به بهبود وضعیت معیشتی اقشار نیازمند کمک میکند، بلکه روحیه انفاق و مواسات را در جامعه تقویت خواهد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش حمایتی زکات در رفع محرومیتها اشاره کرد و گفت: زکات میتواند در رفع نیازهای محرومان و تقویت زیرساختهای توسعهای استان نقشی بیبدیل ایفا کند. با برنامهریزی دقیق و شفافیت در مصرف منابع زکات، اعتماد مردم به این فریضه الهی بیشتر خواهد شد.
رئیس شورای زکات استان هرمزگان در پایان ضمن تأکید بر تقویت همکاری دستگاههای اجرایی، دینی و فرهنگی در استان، خاطرنشان کرد: شورای زکات باید بهعنوان یک نهاد راهبردی در کنار مردم و مسئولان استان قرار گیرد و با تقویت ارتباطات و بهرهگیری از ظرفیتهای بومی، به اهداف عالی زکات در جامعه نزدیکتر شویم.
حبیبالله آسوده با اشاره به جمعآوری ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان ارزش ریالی، نقد و کالای زکات در سطح کشور اعم از زکات واجب، فطریه و مستحب تصریح کرد: ۵۳.۳ درصد این مبلغ مربوط به زکات مستحب است که ۱۸.۵ درصد از این حجم از زکات توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) جمع آوری شده است.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد سپس بیان داشت: ظرفیت زکات بیش از اینها است و درصورت افزایش حجم جمعآوری زکات در کشور، سطح رفع نیاز از نیازمندان افزایش خواهد یافت.
محمد آشوری، نیز در این همایش گفت: مدل های مختلف در دنیا برای فقرزدایی تجربه شده و در آئین دینی ما مدل های مانند زکات، خمس و دیگر برای چرخش اقتصاد و امور مالی در جهت پر کردن شکاف طبقاتی باشد.
وی با بیان اینکه مالیات جز قوانین است و اثر وضعی دارد که تغییرات در محیط جامعه دارد، افزود: در همین راستا یک مدل در مقابل نابرابری فضای مشارکت سهم و مسئولیت اجتماعی است که تأمین جهیزیه از همین محل است و حرکت ارزشمند که نیازمند حرکت اساس هستیم
انتهای خبر/