خبر های امروز : 15
اجتماعی | - شماره خبر : 6144
1403-10-02 05:11 https://hormoz.ir/short/VWBEo
یادداشت؛
لزوم تبیین سبک زندگی فاطمی
در شرایطی که بدحجابی توسط عده‌ای بی‌خرد رواج پیدا می‌کند سیره حضرت زهرا(س) به عنوان یک شخصیت ویژه به کمک زنان مسلمان می‌آید و می‌بایست سبک زندگی فاطمی را الگوی خود قرار دهند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»، راضیه سلطان عباسی ندوشن، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان هرمزگان در یادداشتی پیرامون نقش‌ مادری در پیشرفت فرهنگی جامعه از دیدگاه حضرت زهرا(س) نوشت: حضرت فاطمه زهرا(س) الگوی بی‌نظیر برای حضور زنان در عرصه اجتماعی و سیاسی در جامعه است، اگرچه در هر جوامعی، شغل اصلی زن، در بعد تربیتی و حتی اقتصادی، مدیریت منزل است.

از آنجایی که خانواده، کوچک‌ترین واحد اجتماعی جامعه محسوب می‌شود اما همین جامعه متأثر از نمادهای ظاهری و فیزیکی مدیریت خانواده است، از این‌رو، مدیریت زنان، می‌تواند نقش بسیار تأثیرگذار و بنیادی در سازندگی جامعه ایفا کند.

علاوه بر این، در حال حاضر، گروهی از زنان هستند که علاوه بر مدیریت منزل، در بخش‌های دیگر از قبیل علمی، پژوهشی، آموزشی، بهداشتی و ... فعالیت‌های خوبی دارند و جامعه ایفای نقش می‌کنند، البته به فرموده مقام معظم رهبری، هیچ چیزی جایگزین نقش‌ مادری و همسری در جامعه نیست و هدیه‌ای که پیامبر اسلام(ص) به حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) دادند، تقسیم کار در منزل و خارج از آن بود.

حضرت فاطمه(س) در اجتماع، نقش مستقیم و غیرمستقیم داشتند و علاوه بر این، در فضای منزل نیز مادری نمونه بودند و امام حسن و حسین(ع) و حضرت زینب(س) را به گونه‌ای تربیت کردند که در اجتماع، مؤثر باشند.

حجاب و پوشش سبب می‌شود که زنان به‌صورت آزادانه در اجتماع حضور داشته باشند، در روایت آمده که موقع رفتن حضرت زهرا(س) به مسجد برای قرائت خطبه فدکیه، علاوه بر پوشش کامل، یک ردا پوشیده و در اجتماع حاضر شدند.

زنان در اجتماع باید به تأسی از حضرت زهرا(س)، عفاف در پوشش و نگاه را حفظ کنند، همین امر سبب می‌شود زن آزاد باشد و بتواند در جامعه، نقش‌آفرینی داشته باشد.

دشمنان با استفاده از ابزار مختلف، درصدد یه حاشیه کشاندن رسالت زنانه و مادرانه زنان مسلمان بوده و مشکل امروز جامعه اسلامی، جابجایی ارزش‌ها است، به عنوان مثال، حجاب که هدفش حفظ منزلت زنان است، توسط افرادی بی‌خرد و نادان، در سناریوهای بیرونی و کشیدن به سمت بدحجابی، قصد ورود به جامعه اسلامی دارند، اینجاست که سیره حضرت زهرا(س) به عنوان یک شخصیت ویژه به کمک زنان مسلمان می‌آید و می‌بایست سبک زندگی فاطمی را الگوی خود قرار دهند.

آنچه برخی زنان مسلمان از سبک زندگی فاطمی فرا گرفتند، دفاع از ولایت بود که آن حضرت، علیرغم حضور فعال در اجتماع، در حوزه سیاسی هم نقش‌آفرینی داشتند و ولایت را حمایت کرده و تنها نگذاشتند لذا زنان و دختران ایران اسلامی، در شرایط کنونی باید حضور مثمرثمر داشته باشند و مردان خود را به دفاع از خاک وطن و ناموس تشویق کنند، مادران و همسران رزمندگان در جبهه مقاومت نمونه بارزی از زنانی هستند که حضرت زهرا(س) را الگوی خود قرار داده‌اند.

اگر بخواهیم شخصیت بی‌نظیر حضرت فاطمه زهرا(س) را به نسل سوم و چهارم انقلاب اسلامی معرفی کنیم باید یادآور شویم که آن حضرت، عضوی از جامعه ولایی هستند و ایستادگی و موقعیت‌شناسی ایشان می‌تواند الگوی ناب برای جوانان و نوجوانان باشد.

تمام افتخارات و مقامات دست‌نیافتنی و به روزبودن‌های حضرت زهرا(س) و همچنین ویژگی‌های آن حضرت می‌تواند برای زنان و دختران جامعه اسلامی، الگو و اسوه باشد، رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع برخی فرماندهان درخصوص جهیزیه دخت نبی مکرم اسلام(ص) صحبت کردند و فرمودند حضرت فاطمه(س)، زندگی ساده را همراه با عشق، همدلی و همراهی آغاز کردند، و این سبک زندگی باید برای جوانان امروزی تبیین کرد.

در روایات متعددی آمده که حضرت زهرا(س)، اگرچه بانوی خانه بودند اما هرگز از همسرشان، امیرالمؤمنین علی(ع) چیزی درخواست نکردند تا مبادا باعث رنجش شود، تمام این موارد، می‌توان در زندگی امروزی پیاده‌سازی کرد و خودمان به عنوان الگویی برای فرزندانمان باشیم، در این صورت، قطعا فرزندان نیز به سبک و سیره فاطمی گرایش پیدا خواهند کرد.

انتهای یادداشت/

نظرات