
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«هرمز»؛ زیبایی و تمیزی و بهطورکلی سیما و منظر شهری بهعنوان نمای کلی و ویترین یک شهر بهویژه در ورودی آن شهر نقش بسیار مهمی در ایجاد اولین برداشت و شکلگیری تصویر ذهنی مثبت از آن را دارد.
ورودی یک شهر، میتواند احساس خوشایندی را در بازدیدکنندگان و گردشگران ایجاد کند و آنها را به کشف بیشتر شهر و آشنایی بافرهنگ، آداب و رسوم و ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری آن شهر ترغیب کند.
طراحی مناسب، نصب المانهای زیبا و متناسب بافرهنگ منطقه، فضای سبز مناسب و نظافت در این ناحیه میتواند بیانگر توجه، احترام و اهمیت مسئولان شهری به محیطزیست و فرهنگ و آدابورسوم و زیستبوم منطقه باشد و این عوامل نهتنها به زیبایی بصری کمک میکنند، بلکه احساس امنیت و راحتی را نیز برای گردشگران به ارمغان میآورد.
منظر شهری تأثیر زیادی بر جذب گردشگر دارد
سیما و منظر شهری بهعنوان نمای کلی شهر، تأثیر زیادی بر جذب گردشگران دارد و طراحی معمارانه، نورپردازی مناسب و وجود فضاهای عمومی دلپذیر میتواند تجربهای فراموشنشدنی برای مسافران ایجاد کند.
شهرهایی که به زیبایی و تمیزی ورودی و فضاهای عمومی خود اهمیت میدهند، معمولاً در جذب گردشگر موفقتر هستند و این امر نهتنها به رونق اقتصادی شهر کمک میکند، بلکه باعث تقویت هویت فرهنگی و اجتماعی آن نیز میشود.
با این اوصاف اما شهر جاسک باتوجهبه بهرهمندی از نعمت دریا و ظرفیتهای دیگر در حوزه گردشگری، هنوز در این زمینه دارای اشکال است و از یک ورودی زیبا محروم است.
برای تحقق این مهم، میبایست هم مردم و رسانهها بهعنوان مطالبهگر و هم متخصصان و افراد تصمیمساز در این حوزه میبایست دست در دست هم دهند تا یک شرایط مطلوب ایجاد شود چرا که کارکردهای روانی و اجتماعی سیما و منظر شهری بهویژه در ورودی یک شهر بر هیچکسی پوشیده نیست.
ورودی زیبا در هر شهر بیانگر سرزنده بودن آن منطقه است
احمد جمالالدینی با اشاره بر ضرورت توجه به ورودی شهر، اظهار کرد: ویترین هر شهر ورودی آن شهر محسوب میشود و هر مسافری که وارد شهر میشود اگر با ورودی زیبایی مواجه شود میداند که آن شهر زنده است و اگر ورودی شهر بیروح باشد دیدگاه آن نسبت به شهر یک نگاه منفی خواهد بود.
فرماندار جاسک گفت: از همان ابتدا که وارد شهر جاسک شدم پیگیر ورودی شهر بودم و موضوعاتی که در پیگیری ورودی شهر از شهردار و شورای شهر مطرح شد مستقر شدن یگان امداد در ورودی شهر بود که درگذشته پلیس راهور و ایست بازرسی هم در ورودی شهر مستقر بوده که اکنون جابهجاشدن و فقط یگان امداد در آنجا مستقر است.
وی با بیان اینکه باتوجهبه موضوعات امنیتی که وجود دارد وجود یگان امداد در شهرستان نیاز و ضروری است، افزود: اکنون فضا و مکانی برای جابهجایی یگان امداد نداریم چرا که یگان امداد باید در جای خاص استقرار پیدا کند.
فرماندار جاسک ابراز کرد: در سالهای گذشته و فرمانداران قبل یکسری توافقات و نشستهایی با نیروی انتظامی شهرستان و فرمانده نیروی انتظامی استان با شهرداری و شورای شهر گرفته شده و صورتجلسات و مصوباتی داشته است.
جمال الدینی ادامه داد: در مصوبات قبلی زمینی در اختیار یگان امداد و نیروی انتظامی قرار گرفته و مصوب شده؛ اما اعتبارات شهرداری در حدی نیست که بخواهد ساختوسازی انجام دهد که یگان امداد را جابهجا شود.
وی اضافه کرد: در هفته گذشته موضوع ورودی شهر را در استان پیگیری کردم و قول همکاری از سوی نیروی انتظامی، برنامه بودجه، شورای شهر و شهرداری داده شده که بتوانیم در سال جاری به یک نتیجه و جمعبندی برسیم که وضعیت ورودی شهر را از این وضعیت تغییر دهیم.
فرماندار جاسک تصریح کرد: از ظرفیت شرکتهای فعال شهرستان و همچنین مجموعه استانداری و نهادهای امنیتی مرکز استان کمک خواهیم گرفت و وضعیت ورودی شهر جاسک را به یک نتیجه مطلوب برسانیم.
چالشهای احداث ورودی شهر جاسک/تأثیر استقرار یگان امداد بر پروژههای عمرانی
خالد سلیمانی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به وضعیت ورودی شهر، اظهار کرد: چهار دوره شورا پیگیر وضعیت ورودی شهر بودند و اما به دلیل استقرار یگان امداد در ورودی شهر موفق به احداث ورودی جاسک نشدیم.
رئیس شورای شهر شهرستان جاسک بیان کرد: شهرداری و شورای شهر ۵ هزار متر زمین را در اختیار نیروی انتظامی قرار داده که ساختمان خود را در آنجا بسازد و مستقر شود.
سلیمانی با اشاره به اینکه شهرداری و شورای شهر توان ساخت ساختمان یگان امداد را ندارد، گفت: تاکنون مطالبات زیادی با نیروی انتظامی شهرستان انجام دادیم؛ ولی تاکنون نتیجهای نداشته است.
وی خاطرنشان کرد: ما هر سال بودجهای را برای احداث ورودی شهر در نظر میگیریم؛ اما چون یگان امداد در آنجا مستقر است آن بودجه را مجبوریم صرف کارهای عمرانی دیگر شهر کنیم.
انتهای خبر/