به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»؛ عبدالحمید حمزهپور در نشست با روحانیون به تشریح وضعیت آب شرب و اقداماتی که دراینخصوص برای گذر از تنش آبی بندرعباس پیشبینیشده است، پرداخت، اظهار کرد: خشکسالیهای متوالی و عدم بارش تأثیرات خود را بر تأمین آب استان هرمزگان و بهویژه شهر بندرعباس گذاشته است، برای گذر از این وضعیت و تأمین آب شرب پایدار مشترکین نیازمند همراهی آنها در همه بخشها هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان افزود: میانگین بارش در هرمزگان پائینتر از میانگین کشوری است و به دلیل وجود گنبدهای نمکی، بارشهای حداقلی که در طول سال میبارد تأثیری بر حدود ۵۰ درصد از گستره هرمزگان ندارد.
وی ادامه داد: در سال جاری هم تاکنون هرمزگان دومین استان کمبارش کشور بعد از استان سیستان و بلوچستان است.
به گفته حمزهپور، وقوع ۲۰ سال خشکسالی مداوم و ۱۰ سال خشکسالی شدید، تعداد زیادی از چاههای پرآب، خشک و تعدادی دیگر نیز شور و غیر قابل شرب شدهاند و تأمین آب را در شرایط نامساعدی قرار داده است که میطلبد با پیشگرفتن مصرف بهینه و رعایت الگوی مصرف به تأمین آب پایدار کمک کنیم.
وی ادامه داد، تا پیشازاین نیاز آب شرب حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت هرمزگان از طریق سدهای شمیل، نیان، استقلال و سرنی تأمین میشد که با خشکشدن این سدها، تأمین آب را با چالش جدی مواجه کرد که خوشبختانه به دلیل وجود آبشیرینکن، بخشی از این نیاز را جوابگوست که میطلبد، ائمه جمعه و جماعات به دلیل جایگاهی که در جامعه دارند، در این زمینه یار و همراه آبفا باشند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با بیان اینکه شرایط حاکم بر تأمین آب هرمزگان، مصرف بهینه و خودداری از مصارف غیرشرب را بیش از گذشته ضروری کرده است، افزود: تأمین آب از طریق شیرینسازی گران و نیازمند اعتبار گزافی است که میطلبد از استفاده آن در مصارف غیرشرب بهویژه فضای سبز خودداری کرد.
حمزهپور در پایان ضمن قدردانی از همکاری ائمه جماعات در ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب، ابراز امیدواری کرد: مشارکت روحانیون در این امر حیاتی میتواند، جامعه را به سمت مصرف بهینه آب هدایت کند.
گفتنی است، در این نشست، ائمه جمعه و جماعات شهر بندرعباس نیز به بیان نظرات و پیشنهادها خود در این زمینه پرداختند.
انتهای خبر/
منبع: روابطعمومی شرکت آب و فاضلاب هرمزگان