
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی هرمز، بیکاری، یکی از عوامل اصلی آسیبهای اجتماعی در جوامع امروزی است که با تأثیر بر معیشت و روحیه افراد، زمینهساز فقر، اعتیاد و فروپاشی خانوادگی میشود. در مقابل، اشتغال پایدار نهتنها ابزاری برای تأمین معیشت، بلکه کلیدی برای حفظ کرامت انسانی و توانمندسازی اقشار آسیبپذیر است.
حمید باسره امروز در جمع خبرنگاران گفت: یکی از مهمترین برنامههای این نهاد برای توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی خانوادههای تحت حمایت، کمک به راهاندازی کسبوکارهای خرد و خانگی از طریق ارائه مشاورههای شغلی و پرداخت تسهیلات قرضالحسنه اشتغال است.
وی افزود: بر همین اساس، طی سال گذشته ۸ هزار و ۴۰۵ طرح اشتغال برای افراد مستعد تحت پوشش کمیته امداد و سایر نیازمندان واجد شرایط اجرا شد که منجر به ایجاد ۱۰هزار و ۸۶ فرصت شغلی جدید در سطح استان شد.
باسره اعتبار تخصیص یافته برای اجرای این طرحها را بیش از ۹۷۵ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این تسهیلات در قالب وامهای قرضالحسنه بلندمدت از منابع مختلفی همچون صندوق قرضالحسنه امداد ولایت، منابع بند «ب» تبصره ۱۶ قانون بودجه، و بانکهای عامل استان به متقاضیان پرداخت شده است.
مدیرکل کمیته امداد هرمزگان با اشاره به تنوع مشاغل ایجادشده گفت: این طرحها حوزههای مختلفی همچون دامپروری، کشاورزی، جوشکاری، برقکاری، تأسیسات، خیاطی، صیادی، مکانیکی، کامپیوتر، عکاسی، فیلمبرداری، صنایعدستی و دیگر مشاغل خدماتی و خانگی را در بر میگیرد.
وی سقف تسهیلات اشتغال این نهاد را ۱۵۰ میلیون تومان عنوان کرد و افزود: هماکنون نیز بیش از ۶هزار و ۵۴۰ پرونده وام اشتغال به ارزش ۷۷۳ میلیارد تومان در مراحل نهایی تکمیل پرونده و ارائه تضامین قرار دارند که طبق اعلام بانک مرکزی تا پایان تیرماه سال جاری پرداخت خواهند شد.
باسره با اشاره به برنامهریزی انجامشده برای سال جاری، اظهار کرد: پیشبینی میشود در سال ۱۴۰۴، با همکاری مناسب بانکهای عامل و تخصیص کامل اعتبارات، زمینه اشتغال ۱۲ هزار نفر از جامعه هدف این نهاد فراهم شود. میزان اعتبار مورد نیاز برای این هدف، ۱۵۰۰ میلیارد تومان است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بخشی از اعتبارات اشتغالزایی کمیته امداد نیز به پرداخت تسهیلات به کارفرمایان اختصاص مییابد تا در قبال جذب و بیمه بلندمدت مددجویان، از حمایتهای این نهاد بهرهمند شوند. در سال گذشته، ۷ کارفرمای هرمزگانی موفق به دریافت ۳ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات کارفرمایی شدند که زمینه اشتغال ۱۳۰ مددجوی تحت حمایت را در واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی فراهم کردند.
انتهای خبر/