
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی هرمز، مجتبی قهرمانی، امروز در نشست خبری تشریح آخرین جزئیات حادثه اخیر بندر شهید رجایی، از شناسایی سریع و دقیق جانباختگان خبر داد و گفت: فرآیند احراز هویت پیکرها با وجود پیچیدگیهای فراوان، در کوتاهترین زمان ممکن و با تلاش شبانهروزی تیمهای پزشکی قانونی انجام شد.
وی با اشاره به دشواریهای موجود در شناسایی پیکرهای جانباختگان، افزود: این عملیات با همکاری نزدیک پزشکی قانونی هرمزگان، مرکز پزشکی قانونی شیراز و بانک اطلاعات هویت ژنتیک انجام گرفت. پزشکان این حوزه با تمام ظرفیت و انگیزه وارد عمل شدند تا مأموریت انسانی و حساس خود را به سرانجام برسانند.
رئیس کل دادگستری هرمزگان با بیان اینکه تیم بانک اطلاعات ژنتیک بهصورت میدانی در استان حاضر شد، گفت: نمونهگیری از خانوادههای افراد مفقودشده بهصورت مستقیم انجام و تمامی بافتها و نمونههای استخوانی قابلبرداشت نیز جمعآوری شد. این نمونهها برای انجام آزمایشهای تخصصی به مراکز معتبر در تهران و فارس ارسال و در کمتر از ۴۸ ساعت، نتایج ژنتیکی تهیه و ثبت شد که منجر به شناسایی ۱۶ تا ۱۷ پیکر گردید.
قهرمانی ادامه داد: در مواردی که شناسایی چهره امکانپذیر بود، خانوادهها با شناسایی بصری موفق به تشخیص هویت عزیزانشان شدند. عملیات تفحص تا روزهای بعد از حادثه ادامه داشت و حتی بقایای دو پیکر دیگر نیز کشف و با آزمایشهای ژنتیکی، هویتشان مشخص شد.
وی همچنین با اشاره به وضعیت خانوادههای ۱۱ مفقودی گفت: خانوادهها تحت حمایت کامل قرار گرفتند و با برگزاری جلسات متعدد، فیلمهای مداربسته نیز در اختیارشان قرار گرفت تا روند شناسایی شفاف و با احترام کامل انجام شود. بررسیها نشان داد که تمامی این ۱۱ نفر در زمان وقوع حادثه در محل حضور داشتند و نهایتاً گواهی فوت همگی صادر شد. آخرین مورد شناسایی نیز مربوط به آتشنشان جانباخته، حسن رنجبر بود که با تحلیل تصاویر انجام شد.
رئیس کل دادگستری هرمزگان با تأکید بر اینکه شمار جانباختگان این حادثه ۵۸ نفر است، تصریح کرد: برخلاف برخی شایعات و حتی اظهارات غیرمستند از تریبونهای رسمی، هیچ مدرکی مبنی بر جانباختن یا مفقودی بیش از این تعداد دریافت نشده است. تنها دو مورد مراجعه در این زمینه ثبت شد که یکی مربوط به فردی خارج از استان و دیگری مربوط به یکی از مصدومان حادثه بود که اکنون در سلامت کامل است.
وی درباره وضعیت مصدومان نیز گفت: در ساعات اولیه وقوع حادثه، بیش از هزار و ۵۰۰ نفر به مراکز درمانی مراجعه کردند، اما تاکنون حدود ۵۳۰ نفر با علائم مشخص به پزشکی قانونی مراجعه کردهاند. برخی نیز بهدلیل جراحات سطحی نیازی به مراجعه نداشتند.
قهرمانی در پایان با اشاره به مدیریت همزمان عملیات میدانی و تشکیل پرونده قضایی، گفت: طی سه روز نخست، در محل حادثه حاضر بودیم و رسیدگی حقوقی نیز بلافاصله آغاز شد. اکنون پرونده در مرحله کارشناسی قرار دارد و همانطور که رئیس قوه قضاییه تأکید کردهاند، این پرونده باید با دقت و سرعت بررسی شده و مقصران بهصورت قانونی و قاطع مورد پیگرد قرار گیرند.
انتهای خبر/