به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»، عادل پیغامی، شامگاه سهشنبه در نخستین رویداد بینالمللی همتایابی اقتصاد دریامحور ایران در قشم گفت: این رویداد با هدف همتایی میان کسب و کارهای ایرانی و فعالان اقتصادی حوزه اقتصاد دریا محور با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای از تاریخ ۲۵ الی ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در جزیره قشم درحال برگزاری است.
وی در ادامه با بیان اینکه رویداد فوق در چندین اضلاع و ابعاد مفهومی خود را معرفی میکند؛ افزود: از آنجایی که جزیره قشم، قطب کسب و کارهای اقتصاد دریا محور است، در وهله نخست، محل استقرار رویداد یادشده کاملا متناسب با این رویداد انتخاب شده است.
مدیرعامل منطقه آزاد قشم، تصریح کرد: سند توسعه دریایی چند سال متوقف مانده بود که به دستور ریاست جمهور، اکنون در حال نگارش است، هر آنچه در قالب فرهنگ دریاپایه به آن نیاز داریم در جزیره قشم به فراوانی وجود دارد.
پیغامی در ادامه با تأکید بر اینکه فرهنگ دریاپایه در بطن جامعه محلی زنده است، افزود: در جزیره قشم طی افقی بیش از یکهزار سال ارتباط فرهنگی با کشورهایی چون آفریقا، هند، چین و اسکاندیناوی را شاهد بودیم.
وی با اشاره به اینکه تمامی کسب و کارهای اقتصاد دریاپایه اعم از آبزیپروری، صنایع کشتیسازی، گردشگری دریایی و ... در جزیره قشم وجود دارد این تجمع و تمرکز در کسب و کارهای مرتبط با دریا فرصتی را فراهم میکند تا قشم را کانون کسبکارهای اقتصاد دریا محور بدانیم.
رئیس هیئت مدیره منطقه آزاد قشم گفت: ژن ارتباط فرهنگی، اقتصادی و تجاری با دنیا در قشم موجود است.
پیغامی با بیان اینکه قشم، میراثدار فناوری لنجسازی است، از فعالیت بیش از ۱۲ واحد تولیدکننده لنج سازی در حال حاضر در این جزیره خبر داد.
وی گفت: برخی گمان می کنند صنعت لنجسازی در حال انقراض است در حالی که تقاضا در این زمینه بیش از عرضه خود را نشان میدهد.
مدیرعامل منطقه آزاد قشم به حمایت از سرمایه گذاران، تولیدکنندگان و متقاضیان دریافت زمین جهت ساخت لنج اشاره کرد و و گفت: صنعت لنجسازی کشور در اقتصاد دوردست، نیاز به بازاریابی ندارد.
پیغامی عنوان کرد: در حال حاضر اتصالات و ارتباطات تجاری بین قشم و کشورهای همسایه بسیار رو به جلو است و در آینده، اقتصاد دریاپایه پیشران جزیره قشم خواهد بود.
وی با بیان اینکه جغرافیای طبیعی قشم برای اقتصاد لجستیک بینظیر است، گفت: واقعیت این همایش ارتباط و تعاملی است که بین شرکتها رقم خواهد خورد. ابتدا خرسندیم که این رویداد برای نخستین بار در قشم برگزار میشود و دوم حسب سیاستهای مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد دریاپایه است.
مدیرعامل منطقه آزاد قشم با بیان اینکه حضور فعالان اقتصادی بینالمللی از کشورهای خارجی و سفیران این کشورها را قدر مینهیم، گفت: پیمان شانگهای یک لایه B2B (business to business)دارد و پلتفرم TEMP که بین منطقه آزاد قشم و شاخه عملیاتی سازمان پیمان شانگهای انجام شده، اساسا برای ارتباط B2B ساخته شده است.
پیغامی، ادامه داد: جزیره جهانی قشم افتخار دارد دریچه ورود کسب و کارهای ایرانی با کشورهای عضو شانگهای خواهد بود. تاسیس دفتر منطقهای TEMP در منطقه آزاد قشم، موجب تسهیل ورود فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان ایرانی به بازار کشورهای عضو و همکاری با شرکتها و سرمایهگذاران کشورهای عضو میشود.
گفتنی است، در این رویداد، نشستهای تخصصی مختلفی برای همکاری در حوزههای شیلات و صیادی، حملونقل ترکیبی، لجستیک دریایی، کشتیرانی، کشتیسازی، سازههای دریایی، اکتشاف، استخراج و انتقال نفت و میعانات، بانکرینگ و خدمات تأمین سوخت شناورها، خدمات بندرگاهی، گمرک، گردشگری و تفریحات دریایی با حضور شرکت های بین المللی مربوطه تنظیم شده است.
یادآور میشود، کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان، ایران و ازبکستان ۹ عضو دائمی و سه کشور افغانستان، بلاروس و مغولستان، عضو ناظر و شش کشور آذربایجان، ارمنستان، پادشاهی کامبوج، نپال، ترکیه و سریلانکا نیز از شرکای گفتگوی آن محسوب میشوند.
انتهای خبر/
- نمایشگاه بینالمللی واردات شانگهای چین برگزار میشود 1403/03/30 09:24
- استقرار 60 واحد صنعتی در شهرکهای تازهتاسیس 1403/03/30 08:25
- پرورش ماهی در قفس گامی در جهش تولید 1403/03/29 08:27
- توقیف انبار 145 ميلياردي کالاي قاچاق 1403/03/29 09:52