حالت تاریک

امروز : شنبه, 1403/05/06 | 2024/07/27

Logo

استاندار هرمزگان:

دانشگاه‌ها به توسعه زنجیره معدنی استان ورود کنند

دانشگاه‌ها به توسعه زنجیره معدنی استان ورود کنند

استاندار هرمزگان با اشاره پتانسیل‌های معدنی استان، گفت: لازم است دانشگاه‌ها به توسعه زنجیره معدنی استان ورود کنند و ما هم حمایت کافی را از آن‌ها خواهیم داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ مهدی دوستی شامگاه چهارشنبه ۱۹ مهرماه در نشست با رؤسا و اساتید دانشگاه‌‌های هرمزگان، اظهار کرد: باتوجه‌به ظرفیت‌های معدنی خوبی که در استان داریم؛ اما سهم معدن در اقتصاد استان کمتر از نیم درصد است و لازم است اساتید و پژوهشگران دانشگاهی، جهت بالابردن بهره‌وری در این حوزه و آغاز کارهای جدید ورود کنند.

 

استاندار هرمزگان ادامه داد: اقتصاد دولتی بهره‌وری و خروجی لازم را ندارد؛ ازاین‌رو دولت بر اساس اوامر رهبر معظم انقلاب به دنبال مردمی‌سازی اقتصاد است بر همین اساس در استان تلاش داریم بستر حضور بیشتر مردم در اقتصاد دریا پایه را شناسایی کنیم.

 

دوستی با بیان اینکه اقتصاد صورت‌های دیگری نیز دارد، گفت: باید به دنبال مدل‌های جدیدی در اقتصاد باشیم و حتی به سمت تفکیک مدیریت از مالکیت برویم تا با کمترین سرمایه‌گذاری به بیشترین بازدهی دست پیدا کنیم.

استاندار هرمزگان، با اشاره به طرح ساماندهی فاضلاب بندرعباس گفت: با استفاده از یک مدل جدید، بدون اینکه ریالی در طرح ساماندهی فاضلاب بندرعباس، اعتبار دولتی هزینه شود در حال اجرا است؛ اما در استان‌های دیگر برای چنین پروژه‌هایی اعتبارات دولتی صرف می‌شود.

 

دوستی عنوان کرد: یکی از مشکلات ما گسسته بودن زنجیره‌هایمان است به‌عنوان‌مثال ما در استان حجم بالایی فولاد و آلومینیوم تولید می‌کنیم؛ اما حتی یک کیلو از تولیداتمان هم به درد کشتی‌سازی نمی‌خورد بر همین اساس زنجیره‌ای برای تولید فولاد و آلومینیوم در گریدهای موردنیاز صنعت پیشرانمان تعریف کنیم‌.

 

 وی با تأکید بر به‌کارگیری سیاست‌های نرم‌افزاری در راستای میل به اهداف توسعه‌ای، اضافه کرد: سیاست‌گذاری‌هایی بعضاً نامتوازن، قاتل توسعه است چنانچه شاهدیم بسیاری از زیرساخت‌ها و قابلیت‌های کشور و استان با ظرفیت کامل کار نمی‌کنند و به بهره‌وری نمی‌رسیم که نمونه واضح آن بندر شهید رجایی است که ۶ میلیون TEU ظرفیت دارد؛ اما در بالای ۲ میلیون TEU نفسش به شماره می‌افتد‌.

 

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، ابراز داشت: انجام اصلاحات نرم‌افزاری در بنادر استان را آغاز کرده‌ایم و در این راستا پیشنهاداتی به دولت ارائه شده است.

 

دوستی، با اشاره به طرح توسعه سواحل مکران، گفت: بالاترین ثروت مکران، رطوبت هوا و شرایط اقلیمی است، به‌عنوان‌مثال ما در بشاگرد در حال احداث بزرگ‌ترین مزرعه نخیلات از نوع مجول هستیم که کیلویی ۱۵ دلار قیمت دارد و می‌تواند ارزآوری بالایی داشته باشد؛ اما تعریف مظاهری از توسعه موجب شده است که کمتر به سراغ چنین طرح‌هایی برویم.

 

وی با اشاره به واردات ۸ میلیارددلاری نهاده‌های دامی به کشور، عنوان کرد: اگر پژوهشگاه‌های دانشگاهی بتوانند در تولید جلبک برای استفاده در زنجیره خوراک دام مشارکت کنند آمادگی داریم حمایت‌های ویژه‌ای داشته باشیم.

 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از