
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی هرمز، مسعود بارانی، در نشست بررسی مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی با اشاره به جایگاه ممتاز این استان در تولید محصولات شیلاتی، اظهار کرد: حدود یکچهارم از کل تولیدات شیلاتی کشور به هرمزگان اختصاص دارد و این استان بزرگترین تولیدکننده محصولات شیلاتی در سطح کشور به شمار میرود.
وی با تأکید بر نقش محوری شیلات در توسعه اقتصاد دریاپایه، گفت: درخواست ما این است که در سفر رئیسجمهور محترم به استان، نمایندهای از بخش خصوصی حوزه شیلات نیز در جلسات رسمی حضور یابد تا مسائل و مشکلات این بخش را بهصورت مستقیم مطرح کند.
مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به نیاز ویژه سرمایهگذاری در صنعت شیلات افزود: برخلاف برخی بخشهای دیگر، سرمایهگذاری در شیلات بسیار پرهزینه است. بهعنوان نمونه، اجرای یک طرح پرورش ماهی در قفس با ظرفیت هزار تن، نیازمند حدود ۲ هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان تسهیلات است و برای یک طرح ۵ هزار تنی نیز بیش از هزار میلیارد تومان منابع مالی موردنیاز است.
بارانی با بیان اینکه کل تسهیلات بانکی بخش کشاورزی استان تنها ۴۰۰ میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد: این رقم در مقایسه با نیازهای واقعی صنعت شیلات بسیار ناچیز است. در پیشنهادات ارائهشده، درخواست افزایش سقف تسهیلات بانکی برای طرحهای شیلاتی مطرح شده و امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: اختصاص تنها ۳۰ درصد از تسهیلات کشاورزی به بخش شیلات پاسخگوی نیازهای این بخش نیست و با این میزان منابع، نمیتوان به اهداف تعیینشده برای توسعه این صنعت رسید.
مدیرکل شیلات هرمزگان افزود: پروژههای شیلاتی استان بهصورت دقیق شناسایی و تعریف شدهاند و از طرحهای جدید فاصله گرفتهایم تا تمرکز بر تکمیل پروژههای نیمهتمام باشد. از جمله این طرحها، توسعه بنادر صیادی فعال استان است که بهعنوان پایههای اقتصاد دریاپایه و محل ارائه خدمات به جامعه صیادی مطرح هستند.
بارانی در پایان گفت: همچنین چند موجشکن مردمی در مناطق حساس استان تعریف شده که پیشنهاد آنها نیز ارائه شده و امیدواریم با تصویب اعتبارات موردنیاز، این پروژهها هرچه سریعتر تکمیل و به بهرهبرداری برسند.
انتهای خبر/