خبر های امروز : 1
مسئولان از کتابخانه‌ها حمایت کنند
شماره خبر : 7733
14:47 1404-02-10
فعال فرهنگی هرمزگان:
مسئولان از کتابخانه‌ها حمایت کنند
فعال فرهنگی هرمزگان گفت: مسئولان از کتابخانه‌ها و کتاب‌های خوب و مفید حمایت کنند و زمینه را برای دسترسی آسان مردم به کتاب‌ها فراهم کنند و برنامه‌های خلاقی برای ترویج کتاب‌خوانی در جامعه ایجاد کنند.

رقیه زارعی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی  «هرمز» با اشاره به فعالیت‌های خود در حوزه ترویج کتاب‌خوانی در شهرستان جاسک، اظهار کرد: پنجشنبه‌های شهدایی در گلزار شهدا جاسک دورهمی داشتیم و افراد زیادی در این دورهمی شرکت می‌کردند و فرصت مناسبی برای معرفی کتاب‌های شهدایی در بین کودکان، نوجوانان و جوانان شهرستان دیدم.

فعال فرهنگی جاسک در حوزه کتاب‌خوانی به آغاز فعالیت پرداخت و گفت: به‌صورت جدی از اواخر سال ۱۴۰۱ ترویج کتاب‌خوانی و امانت کتاب را آغاز کردم و کتاب‌ها در گردش عموم قرار گرفت.

زارعی با بیان اینکه اکنون هفته‌ای دوبار میز کتاب یا غرفه کتاب را در سطح شهرستان برپا می‌کنم و دوستداران کتاب، کتاب‌ها را به امانت می‌برند و مطالعه می‌کنند، تصریح کرد: واقفان کتاب‌ها را برای تعالی فرهنگ وقف کرده‌اند و تعدادی از افراد هم کتاب‌های خود را در راه ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی اهدا کردند که ما به‌صورت امانت در اختیار عموم قرار می‌دهیم.

این فعال حوزه کتاب‌خوانی جاسک ادغان کرد: برای افزایش سرانه مطالعه می‌توان ایستگاه‌های کتاب‌خوانی و میزکتاب‌های مختلف و جذاب در مدارس یا سایر مکان‌های عمومی ایجاد کرد.

زارعی اضافه کرد: کتاب‌خوان کردن افراد باید از سن کم صورت بگیرد و مدارس نقش ویژه‌ای می‌تواند در این زمینه داشته باشد اگر دانش‌آموزان شبهات ذهنی خود را از طریق کتاب‌ها رفع کند قطعاً با بالارفتن از سن از کتاب دست نمی‌کشد.

وی ادامه داد: کتابخانه‌ها و کتابدارها اگر بتوانند گاها خلاقیت‌هایی خارج از کتابخانه داشته باشند در جذب افراد به کتاب و سپس کتابخانه خیلی کمک‌کننده خواهد بود.

فعال فرهنگی جاسک ابراز کرد: از مردم انتظار می‌رود کتاب‌خوانی را در اولویت قرار دهند و وقت بگذراند چرا که کتاب‌خوان مسئله بسیار حائز اهمیت است خصوصاً در این برهه زمانی که حتی کودکان ما درگیر شبکه‌های مجازی به‌صورت افراطی هستند که کتاب‌های خوب، باعث آگاهی و حتی در تربیت افراد مؤثر است.

زارعی افزود: مسئولان از کتابخانه‌ها و کتاب‌های خوب و مفید حمایت کنند و زمینه را برای دسترسی آسان مردم به کتاب‌ها فراهم کنند و برنامه‌های خلاقی برای ترویج کتاب‌خوانی در جامعه ایجاد کنند.

وی ابراز کرد: به کتاب‌های تاریخی و مذهبی علاقه زیادی دارم و در هفته ۱۰ ساعت از وقت خود را صرف کتاب‌خوانی می‌کنم.

فعال حوزه کتاب‌خوانی جاسک افزود: استقبال مردم جاسک از کتاب و کتاب‌خوانی تاکنون خوب بوده؛ اما انتظار دارم بهتر از آن باشد و جای پیشرفت بیشتر دارد.

زارعی اظهار کرد: کتاب‌های ما بیشتر برای رده سنی نوجوان و جوان است و طبیعتاً این رده سنی بیشتر مراجعه می‌کنند؛ اما کودکان هم استقبال خوبی دارند.

فعال دانشجویی دانشگاه آزاد جاسک اظهار کرد: باید بیشتر کتاب‌هایی بخوانیم که باعث رشد معنوی، آگاهی و رفع شبهات ذهنی ما شود و کتاب‌های تاریخی، مذهبی و سیاسی را به‌شدت پیشنهاد می‌کنم چرا که شبهات ذهنی نسل امروز ما را برطرف کرده و به آرامش فکری می‌رسند.

زارعی به آخرین کتابی که خوانده بود اشاره کرد و گفت: کتاب «کهکشان نیستی» روایت زندگی ۸۱ساله آیت‌الله سید علی قاضی طباطبایی از عالمان بزرگ شیعه که در نجف زندگی می‌کردند، آخرین کتابی که تمام کردم.

وی تأکید کرد: مقام معظم رهبری بارها توصیه کردند که کتاب باید در سبد کالای مصرفی مردم سهم قابل‌قبولی پیدا کند ما همان‌گونه که کالاهای ضروری در ماه تهیه و مصرف می‌کنیم باید دیدگاهمان نسبت به کتاب هم به شکل باشد که کتاب غذای روح ماست.

این فعال فرهنگی با بیان اینکه بسیاری از کتاب‌های خوب عامل تربیت فرزندان هستند، افزود: باید کتابخانه در منزل ایجاد شود و کودکان بتوانند کتاب‌ها را ببینند و لمس کنند که این خود سبب ترغیب کودکان از همان سن پایین به کتاب‌خواندن می‌شود.

زارعی بیان کرد: باید به کودکانمان کتاب هدیه دهیم و مادران این را دغدغه داشته باشند اگر کتاب گران شد آن را از سبد کالاهای خود حذف نکنند همان‌گونه که گوشت یا روغن در صورت گران‌شدن ضروری است و باید تهیه شود ما باید برای آگاهی و رشد کودکانمان نیز هزینه کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ترویج و معرفی کتاب را به‌عنوان یک تکلیف و یک مسئولیت برای خود در نظر بگیریم و هر کسی که یک تریبونی دارد و فضایی برای معرفی‌کردن دارد، باید برای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی کمک کنند.

 

انتهای خبر/

نظرات
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!