
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«هرمز»؛ آئین بزرگداشت شهید شاخص سال ۱۴۰۴ استان هرمزگان دانشآموز بسیجی حسن ذاکریقشمی عصر پنجشنبه (۲۸ فروردینماه) با حضور معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تالار آیینه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم برگزار شد.
در این آئین که سردار سرتیپ بسیجی محمدرضا نقدی معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میهمان ویژه آن بود، خانواده معظم و معزز شهدا، فرماندهان عالی رتبه نظامی و انتظامی، پاسداران سبز پوش سپاه امام سجاد هرمزگان، دریادلان بسیجی ناحیه مقاومت بسیج سپاه قشم، اعضای کمیته مردمی خادم شهدا و عاشقان فرهنگ ایثار و شهادت و مقاومت بزرگترین جزیره ایرانی خلیجفارس حضور داشتند.
در این مراسم اعضای گروه سرود منتظران مهدی(عج) در فضایی معنوی به اجرای برنامه در دو بخش «تک خوانی» و «گروهی» در خصوص ایثار و رشادت دانشآموز بسیجی شهیدحسنذاکریقشمی پرداختند.
در ادامه این آئین گروه نمایشی سمبوک با اجرای نمایش مادرانه با موضوع در خواب و رویای صادقانه مادر این شهید والامقام از حضور فرزندش در منزل پدری و گفتگو در خصوص اتفاقات منطقه، جزیره قشم، خواندن دعای فرج برای ظهور حضرت امام مهدی (عج) و پیروی از ولایت و رهبری یاد و خاطره این شهید نوجوان دفاع مقدس را گرامی داشتند.
رونمایی از پوستر جشنواره فرهنگی و هنری حُسن_حَسن با بخشهای مختلف از جمله تئاتر مونولوگ، سرود، داستان، هنرهای تجسمی، شعر، فضای مجازی، پادکست، تولید کلیپ، عکس نوشته و استوری موشن از دیگر برنامههای آئین گرامیداشت شهید شاخص ۱۴۰۴ استان هرمزگان در جزیره قشم بود.
مهلت ارسال آثار به این جشنواره فرهنگی و هنری حُسن_حَسن هفته دفاع مقدس و مراسم اختتامیه آن همزمان با هفته بسیج اعلام شد.
شهید حسن ذاکری قشمی یادگار فضه و محمد، یکم آذرماه ۱۳۵۰ در قشم به دنیا آمد.
وی دوران ابتدایی را در دبستان بلال حبشی قشم به پایان رساند و دوره دوم تحصیل را در مدرسه راهنمایی سیدجمال الدین اسدآبادی قشم تا سوم راهنمایی ادامه داد.
۳۱ شهریور ۱۳۵۹ درحالی که فقط ۱۹ ماه و ۱۸ روز از پیروزی انقلاب اسلامی میگذشت و بسیاری از رزمندگان آن روز نوجوانانی ۱۶ و ۱۷ ساله بودند که خود را برای کلاسهای درس سال تحصیلی جدید آماده کرده بودند، رژیم بعث عراق، جنگ زمینی، هوایی و دریایی را به بهانه پایبند نبودن ایران به قرارداد الجزایر به شکل رسمی شروع کرد.
شهید حسن ذاکری قشمی وقتی ۱۵ سال بود برای رفتن به جبهه اقدام کرد، اما او را از بسیج بندرعباس برگرداندند، دوباره با تلاش بسیار پس از بازگشت برادرش از جبهه به جمع بسیجیان و رزمندگان پیوست.
شهید حسن ذاکری قشمی برای نخستینبار به مدت سه ماه در جبهه ماند و سپس بازگشت و دومینبار نیز در قالب کاروان سپاهیان محمد(ص) بزرگ پرچمدار اسلام به جبههها اعزام شد.
این شهید دفاع مقدس در مصاحبهای که با صدا و سیما داشت به دانشآموزان این پیام را داد که باید درقبال خون شهدا احساس مسئولیت کنند و در برابر آن برای خدمت به انقلاب، وطن و خشکاندن ریشه ظلم وفساد تلاش کنند.
شهید ذاکری قشمی برای سومینبار به عنوان تک تیرانداز گردان ۴۲۲ در عملیات کربلای پنج به شلمچه اعزام شد.
وی در این عملیات در هفت بهمن سال ۱۳۶۵ در شلمچه بر اثر اصابت گلوله دشمن سرش شکافت و به شهادت رسید.
بدن بیجان این شهید حدود یک ماه در پشت خاکریزهای دشمن قرار گرفتهبود تا اینکه با حمله رزمندگان، پیکر وی به کشور بازگشت.
خانواده شهید ذاکری ۴۵ روز پس از شهادت، به دیدارش میروند و از این رو شناسایی جسد مشکل بود؛ اما نزدیکان وی به وسیله دستمالی که همیشه بر گردن داشت، پیکر را شناسایی میکنند.
پیکر این نوجوان قشمی ۲۲ اسفند ۶۵ درجزیره قشم تشییع شد و در گلزار شهدای این جزیره به خاک سپرده شد.
مرحوم محمد ذاکریقشمی پدر شهید حسن ذاکری قشمی نیز در سن ۷۰ سالگی به علت ضایعه قلبی دارفانی را وداع گفت.
شهید ذاکری قشمی یکم دیماه سال ۶۵ وصیتنامه خود را با آیههای ۱۵۵ و ۱۵۶ سوره بقره آغاز کرده است.
وی در بخشی این وصیتنامه آورده است: ای پدر و مادر مهربانم خود را برای سختیها، رنجها و مشقتها آماده سازید، زیرا راه اسلام در پیش گرفتن با رنج و مشقت همراه است و زنده نگه داشتن اسلام خون میخواهد.
این شهید دفاع مقدس نوشته است: این رنجها و مشقتها پایبرجا نیست و تمام خواهد شد و خدا در عوض این زحمتها به شما بهشت همیشه جاویدان عطا خواهدکرد و زندگی پایدار خواهیدداشت.
شهید ذاکری قشمی خطاب به مادرش افزوده است: مادرم همچون زینب (س) زینبوار باش اگر تو یک شهید دادی حضرت زینب (س) متحمل ۷۲ شهیدشد، مبادا جلوی برادرانم را بگیری که جبهه نیایند که فردا در محضر خدا و در جلو حضرت زینب (س) شرمنده خواهی شد زیرا تو یک شهید و او ۷۲ شهید داد.
وی یادآور شده است: پدر و مادرم آیا دوست دارید امانتی را که به شما سپردهاند، سالم به صاحبش بدهی یا اینکه ناسالم باشد؛ پس من امانتی بودم که خدا به دست شما سپرد.
شهرستان قشم با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت ۲۲ شهید (۲۰ شهید دفاع مقدس، یک شهید سلامت و یک شهید مدافع امنیت) ۱۱ آزاده و ۴۷ جانباز را تقدیم انقلاب کرده است که از این تعداد سه نفر از آنان هشت سال تمام در اسارت نیروهای بعثی صدام بودند و یکی از آنها جزو آن ۲۳ نوجوان رزمنده و معروف اسرای جنگی عملیات بیتالمقدس است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
انتهای خبر/