خبر های امروز : 14
نقش رسانه‌ها در روایت‌سازی و هدایت افکار عمومی
شماره خبر : 7973
11:14 1404-02-25
معاون روابط‌عمومی سازمان بسیج مستضعفین تشریح کرد:
نقش رسانه‌ها در روایت‌سازی و هدایت افکار عمومی
معاون روابط‌عمومی سازمان بسیج مستضعفین گفت: رسانه‌ها از یک ابزار صرفاً خبری عبور کرده‌اند و به عاملی مؤثر در شکل‌دهی به افکار عمومی و تحولات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی تبدیل شده‌اند.

فرشاد عالی، معاون روابط‌عمومی سازمان بسیج مستضعفین، در دومین همایش «مدار امید» که عصر چهارشنبه به میزبانی بندرعباس برگزار شد، با تأکید بر تحول بنیادین در نقش رسانه‌ها در عصر کنونی، گفت: رسانه‌ها از یک ابزار صرفاً خبری عبور کرده‌اند و به عاملی مؤثر در شکل‌دهی به افکار عمومی و تحولات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی تبدیل شده‌اند.

وی با اشاره به روند تاریخی تغییرات در حوزه رسانه افزود: در گذشته، رسانه‌ها تنها نقش انتقال پیام را بر عهده داشتند، اما امروز هر مجموعه‌ای که فاقد قدرت رسانه‌ای است، از عرصه تأثیرگذاری بر جامعه حذف خواهد شد. به تعبیر دیگر، رسانه‌ها امروز نقشی راهبردی در هدایت رفتار و تصمیم‌سازی جوامع ایفا می‌کنند.

عالی با ذکر نمونه‌هایی از تأثیرگذاری رسانه‌های قدرتمند در سطح جهانی تصریح کرد: نظام سلطه با بهره‌گیری از ابزار رسانه‌ای توانسته است، حتی دروغ‌های آشکار را برای افکار عمومی باورپذیر سازد. وی همچنین از نقش مؤثر رسانه‌های مقاومت در انتقال پیام مردم فلسطین و غزه به جهانیان سخن گفت و آن را نمونه‌ای موفق از قدرت رسانه در میدان جنگ روایت‌ها دانست.

معاون روابط‌عمومی سازمان بسیج مستضعفین به تحولات رسانه‌ای در منطقه و کشورهایی مانند سوریه اشاره کرد و تأکید کرد: رسانه‌ها در تحولات سیاسی منطقه نقشی غیرقابل انکار داشته‌اند؛ چرا که توانسته‌اند واقعیت‌ها را شفاف‌تر و سریع‌تر در اختیار مردم قرار دهند.

وی در ادامه، بر ضرورت روایت‌گری صحیح در سطوح مختلف کشور از جمله در استان‌هایی مانند هرمزگان تأکید کرد و گفت: سازمان بسیج از سال ۱۴۰۴، ساختار روابط‌عمومی خود را به‌سوی مردمی‌سازی تغییر داده و تمرکز خود را بر روایت مسائل مردم و دغدغه‌های اجتماعی قرار داده است. در همین راستا، «شبکه شهروندخبرنگاران» راه‌اندازی شده است تا مردم بتوانند روایت‌های دقیق و معتبر را به جریان رسانه‌ای کشور وارد کنند.

عالی با بیان اینکه «روایت اول، ناقص‌ترین روایت است»، تأکید کرد: دشمن همواره در تلاش است که روایت ابتدایی را به‌گونه‌ای تنظیم کند که افکار عمومی را منحرف سازد. ازاین‌رو، وظیفه ماست که با صحت، دقت و سرعت، روایت‌های کامل، صحیح و اقناع‌کننده تولید و منتشر کنیم.

وی یکی از راهبردهای موفق بسیج در این زمینه را راه‌اندازی دفاتر خبرگزاری در شهرستان‌ها دانست و گفت: با ایجاد ۵۹ دفتر خبرگزاری در ۵۳۰ شهرستان کشور، سازمان بسیج موفق شده است گسترده‌ترین شبکه رسانه‌ای کشور را پایه‌گذاری کند که این امر نقش مؤثری در تبیین فعالیت‌ها و آرمان‌های بسیج دارد.

عالی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت تحول در نگرش سنتی روابط‌عمومی‌ها پرداخت و تصریح کرد: در گذشته، روابط‌عمومی‌ها صرفاً گزارشگر رویدادها بودند، اما اکنون مردم انتظار دارند علت وقوع رویدادها و تأثیرات آن را بدانند. این تغییر نگرش، ما را به سمت تولید محتوای تحلیلی، مستند و روایت‌محور سوق داده است.

وی همچنین بر «نوین‌سازی روابط‌عمومی» در سازمان‌های مختلف تأکید و خاطرنشان کرد: نخستین گام در این مسیر، واگذاری مسئولیت‌ها به مردم است. در سازمان بسیج، این تغییرات ساختاری با رویکرد مشارکت‌محور و برخلاف الگوهای خشک غربی، در حال اجراست و بستر مشارکت عمومی در حوزه روایت‌گری فراهم شده است.

معاون روابط‌عمومی سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به تأکید سردار سلیمانی بر ایجاد پدافند رسانه‌ای در برابر جنگ نرم دشمن، از نقش پیشرو استان هرمزگان در این عرصه قدردانی کرد و گفت: با راهبری سردار سالاری، روابط‌عمومی بسیج در این استان به یکی از نمونه‌های موفق کشوری تبدیل شده است.

وی در پایان، ضمن قدردانی از تلاش‌های تمامی همکاران روابط‌عمومی بسیج در سراسر کشور، خواستار ارتقاء کیفی تولید محتوا، بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت مردم و تقویت رسانه‌های محلی به عنوان خط مقدم جبهه رسانه‌ای انقلاب شد.

انتهای خبر/

 

نظرات
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!