خبر های امروز : 3
فرهنگی | - شماره خبر : 5613
1403-08-14 09:02 https://hormoz.ir/short/4kKjP
به همت اداره کل کتابخانه‌های عمومی هرمزگان؛
«گعده امین» واکاوی زوایای مغفول ادیب انقلاب برگزار شد
به همت اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان، «گعده امین» واکاوی زوایای مغفول ادیب انقلاب در سالن کنفرانس کتابخانه عمومی اندیشه آیت‌الله خامنه ای بندرعباس برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی هرمز، «گعده امین» واکاوی زوایای مغفول ادیب انقلاب با حضور، فرشاد محمدی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی هرمزگان، حجت‌الاسلام علی‌اکبر میرزایی، استاد حوزه و دانشگاه و جمعی از نویسندگان و شاعران انجمن شعر درخت صبح امروز در سالن کنفرانس کتابخانه اندیشه آیت‌الله خامنه‌ای بندرعباس برگزار شد.

 در ابتدای این نشست، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی هرمزگان با اشاره بر شخصیت والای مقام معظم رهبری در زمینه فرهنگ و سیاست که الگوی کاملی برای همگان است، گفت: باهدف آشنایی باشخصیت فوق‌العاده رهبر انقلاب اسلامی که موهبتی الهی است گرد هم جمع شده‌ایم تا با زوایای مغفول شده ادیب انقلاب بیشتر آشنا شویم.

 وی بیان داشت: رهبر انقلاب اسلامی ضمن اینکه شاعران را دوست دارند و تأکید می‌کنند که جوانان مؤمن و انقلابی باید در رأس حکومت باشند، با انواع شاعران با اندیشه‌های متفاوت نیز ارتباط دارند.

 فرشاد محمدی با بیان اینکه باید منش و روش مقام معظم رهبری در حوزه کتاب بیشتر شناخته شود افزود: مطالعه باید همواره هدفمند و اصولی باشد و مطالعه تاریخ از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، دغدغه‌ای که رهبر معظم انقلاب، بارها و بارها با نسل جوان و نوجوان جامعه مطرح کرده‌اند.

 در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام علی‌اکبر میرزایی با ابراز خرسندی از حضور در این نشست علمی و ادبی و هنری بیان داشت: در بینش اسلامی بحثی به نام اصل و اثر داریم که دارای اهمیت بسیار بالایی است و یکی از نکاتی که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید می‌کنند بحث تأثیرگذاری است.

 وی بیان کرد: علت توجه رهبر فرزانه انقلاب به شعر آئینی این است که آن‌گونه که شعر آئینی تأثیرگذار است هیچ شعر دیگری این تأثیر را ندارد و شعری ماندگار است که بنیه ایمانی و الهی داشته باشد.

 این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: از خصوصیات مهم رهبر انقلاب اسلامی علاوه بر فقیه بودن، فیلسوف و متکلم و ادیب بودن ایشان است که بسیاری از علما و بزرگان از توانایی بالای ایشان در تمامی مسائل، انگشت‌به‌دهان می‌مانند.

 محمدرضا تولایی، شاعر و دبیر محفل ادبی اندیشه با ابراز تشکر از برگزاری این ویژه‌برنامه توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی در سراسر کشور که در حال برگزاری است تا جنبه مفعول مانده مقام معظم رهبری بر همگان آشکار شود، عنوان کرد: اگر در طول تاریخ چندهزارساله ایران بررسی کنیم، کمتر کسی داشتیم که به‌عنوان پادشاه، حاکم و رهبر تا این حد جامع‌الشرایط باشد و تا این اندازه مطالعات عمیق و تسلط و آگاهی داشته باشد؛ اما مغفول مانده است.

 وی در ادامه افزود: این غفلت فاجعه است و مقصر اصلی خودمان هستیم که به این جنبه شخصیتی رهبر معظم انقلاب کمتر پرداخته‌ایم.

 این استاد ادبیات فارسی تأکید کرد: اگر بخواهیم در مورد زوایای مغفول ادیب انقلاب صحبت کنیم که بخش ادیب بودن آن بیشتر مدنظر است باید یادآور شویم که رهبر معظم انقلاب از دوران نوجوانی که وارد حوزه علمیه شدند و به کتابخانه آستان قدس رضوی دسترسی پیدا کردند، شروع به مطالعه نمودند و به حدی سرعت مطالعه ایشان بالابود که کتابخانه آستان قدس رضوی جوابگوی نیازشان نبود.

 محمدرضا تولایی در پایان گفت: در زمینه سبک‌شناسی ادبیات، رهبر فرزانه انقلاب بر روی ادبیات شرق و غرب تسلط کامل دارد تا جایی که خودشان گفته است در حوزه ادبیات دنیا، تمامی کتاب‌های ترجمه شده به زبان فارسی را مطالعه کرده‌اند و اگر هم اکنون می‌بینیم که در هر زمینه‌ای از ورزشی گرفته تا سیاست و انقلاب تسلط کاملی دارند حاصل این است که از کودکی اهل مطالعه بودند.

 گفتنی است، در پایان برنامه، عبدالحمید انصاری نسب، مسئول انجمن شعر درخت، آیه باستین، نویسنده حوزه دفاع مقدس، فاطمه رحمانی، فرهنگی و شاعر استان و اصغر ملائی، شاعر محفل انجمن درخت به بازگویی خاطرات خود از حضورشان در محافل شعر رهبری و توجه ویژه ایشان به شعر و ادب پرداختند.

 انتهای خبر/

نظرات