الهام اشرافی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی«هرمز» اظهار کرد: صحبت کردن در خصوص مولای متقیان امام علی (ع) کار سختی است، اقیانوس بیکران فضائل و مناقب مولای متقیان علی بن ابیطالب گستردهتر از آن است که نواقب دنیا صاحبان قلم، فرهیختگان دوران بخواهند با قلم و یا با زبان خود از آن صحبت کنند از این رو باید به سراغ معصوم رفت.
وی ادامه داد: وقتی میخواهیم در خصوص بزرگانی چون آقا أمیرالمومنین صحبت کنیم حتما باید خودمان را ارجاع بدهیم به منبع، یعنی باید علی (ع) را در کلام رسولالله جستجو کرد؛ رسولالله میفرمایند هزار سال پیش قبل از آنکه خداوند آدم را خلق کند من و علی نوری نزد خداوند عزوجل بودیم آن نور خداوند را تسبیح و تقدیس میکرد هنگامی که خدا آدم را آفرید آن نور را در صلب وی قرار داد ما همیشه در یک جا بودیم تا آنکه در صلب عبدالمطلب جدا شدیم در من پیامبری و در علی(ع) خلافت قرار گرفت.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: یکی از ماجراهای مهمی که در تاریخ اسلام اتفاق افتاده است ماجرای فتح خیبر و حضور حضرت علی(ع) در این رویداد است که بسیار درخشنده و حائز اهمیت بوده است.
اشرافی بیان کرد: جنگ خیبر میان لشکر مسلمانان با تعدادی از یهودیان فتنهگر در منطقه خیبر روی داد که فرماندهی این جنگ با رسول الله (ص) بود امام علی علیهالسلام در این جنگ حضور داشتند و به تمام معنا درخشیدند و رشادتها کردند.
وی مطرح کرد: خیبر نام یک منطقه خیلی وسیع و حاصل خیز بوده است که در حدود ۱۶۰ کیلومتری شمال مدینه واقع شده این منطقه در زمان پیامبر اکرم(ص) در اختیار یهودیان بود در منطقه خیبر ۶ یا به روایتی هفت قلعه وجود داشته است آنها در کنار هر قلعه یک برج مراقبت ساخته بودند تا بتوانند از ورود و خروج به قلعه مراقبت کنند.
استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: در جنگی که میان مسلمانان با فتنهگران خیبر روی داده این قلعه با رشادتهای مسلمانان و بالاخص مولای متقیان علی علیهالسلام فتح میشود و با پیروزی لشکر اسلام بعد از حدود ۱۴ روز مبارزه به اتمام میرسد.
اشرافی بیان کرد: فتنهگران عامل اصلی جنگ خیبر بودهاند با توجه به اینکه اسلام دین آزادی بیان است و پیامبر اسلام با دوستی و مهر و محبت مردم را به اسلام دعوت میکردند نه با جنگ و مبارزه مسلحانه بدین ترتیب اصل واقعی خیبر و جنگی که روی داد دلیل دیگری داشته است.
وی افزود: مردم یهودی که در منطقه خیبر زندگی میکردند گروهی از یهودیان فتنهجو مدینه را در منطقه خیبر پناه دادند و همین طور با دیگر دشمنان اسلام همکاری می کردند و کم کم تبدیل به خطر جدی برای مسلمانانی میشدند که میخواستند با آرامش و صلح و دوستی و آرامش و مسالمت در کنار سایر ادیان زندگی کنند به این صورت بود که پیامبر متوجه فتنه آن در منطقه خیبر شد.
استاد حوزه و دانشگاه تشریح کرد: منطقه خیبر دارای هفت قلعه بزرگ و مهم بوده در اوایل جنگ دو قلعه فتح میشود اما در فتح قلعه سوم به بعد مشکلاتی به وجود میآید فتنهگران در بالای قلعهها با منجنیق مسلمانان را مورد هدف سنگهای خودشان قرار میدادند به همین علت لشکر اسلام در این جنگ شهدایی داشتند.
اشرافی تصریح کرد: در تاریخ این طور نوشته که پیامبر ابتدا خلیفه اول را میفرستند اما موفق نمیشوند بار بعد خلیفه دوم را میفرستند که ایشان هم توفیقی به دست نمیآورد و هر بار تعدادی از مسلمانان شهید میشدند.
وی افزود: در این مرحله بود که پیامبر (ص) تصمیم خود را میگیرند و امام علی (ع) را برای فتح خیبر میفرستند رسول خدا همه لشکر را جمع کرده و میگوید پرچم را به دست کسی میدهم که خدا و پیامبر خدا را دوست دارد و خدا و پیامبر هم او را دوست دارند و خداوند این قلعه را با دستان او میگشاید، مردی است که هرگز پشت به دشمن نکرده و از صحنه نبرد فرار نکرده است سپس پرچم را به دست مبارک حضرت علی (ع) دادند.
استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: روز بعد پیامبر (ص) به امیرالمومنین (ع) میفرمایند که به سراغ نمایندگان قلعه برود و آن را به اسلام دعوت کند اگر قبول نکردند آن را با وظایف خود تحت ادای اسلام از پرداخت جزیه و خلع سلاح آشنا کند و در غیر این صورت با آن بجنگد وقتی امام علی (ع) به سمت قلعه میروند دو نفر به نامهای مهرب و حارث که از شجاعترین مردان یهود آن منطقه بودند با علی (ع) میجنگند که فوری جانهای بیجانشان به زمین میافتد و کشته میشوند و بعد از آن ماجرای کندن در قلعه توسط حضرت علی (ع) روی میدهد که مورد تعجب همه مردم در طول تاریخ قرار میگیرد.
انتهای خبر/