
محمدجواد پارسانیا، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز» با اشاره به پرونده کلاهبردار دستگیر شده معروف به (ی - ص)، اظهار کرد: این پرونده دارای شاکی است و از پروندههای بسیار مهم دستگاه قضایی در استان محسوب میشود.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان جاسک ضمن تشریح شیوه کلاهبری این فرد، به بیان نحوه فعالیت فرد کلاهبردار پرداخت و گفت: این شخص از مدتها پیش با وعدههای پرداخت سود کلان، شروع به دریافت پول از مردم کرده بود و حتی نسبت به تعدادی از افراد هم این وعده را عملی کرده بود و سودهای غیرمتعارفی هم داده بود.
پارسانیا اضافه کرد: پس از مدتی باتوجهبه اینکه فعالیت و کارهای اقتصادی این افراد مشروع نمیباشد و یا اگر وارد کار اقتصادی میشوند از دانش و تجربه کافی برخوردار نمیباشند و در نهایت به مشکل برخورد میکنند و یا از توانایی لازم در زمینه مدیریت این نوع فعالیت برخوردار نیستند، این متهم نیز به همین سرنوشت دچار شد.
وی ادامه داد: متهم این پرونده پس بعد از مدتی که متوجه شد امکان بازپرداخت سودهایی که وعده داده را ندارد و اصل مبالغی هم که از مردم دریافت کرده امکان بازپرداخت آن را ندارد متواری میشود.
این مقام قضایی افزود: بنا بر اطلاعات موجود، این متهم پس از متواری شدن مدتی هم خارج از کشور به سر میبرد و به این خیال بود که باتوجهبه این که زمان زیادی از کلاهبرداریاش گذشته و دیگر کسی به دنبال او نیست و ازاینرو فرصت را غنیمت شمرده و وارد کشور شده بود.
پارسانیا گفت: این در حالی است که از زمان تشکیل این پرونده، دستگاه قضایی مرتب پیگیر این پرونده بود و اموالی که از این فرد شناسایی شده بود توقیف شد.
وی تأکید کرد: دستگاه قضا حتی سراغ رابطها و واسطهها هم رفت و ورود به واسطه و رابطهها را از بدو پرونده شروع کردیم.
دادستان عمومی و انقلاب اسلامی جاسک اظهار کرد: افرادی که به اسم این فرد و با سفارش او سراغ مردم رفته و از مردم مبالغی را دریافت میکردند و سودهایی که قرار بود پرداخت کنند، برای تمامی این افراد پرونده قضایی تشکیل و عدهای نیز دستگیر و برخیها هم بهصورت خود معرف در مرجع قضایی حاضر شدند که برای آنها قرار تأمین صادر و تفهیم اتهام شده و قرار تأمین کیفری صادر شده و پرونده در حال رسیدگی است.
پارسانیا افزود: تحقیق و بررسی در خصوص مبالغی که کلاهبرداری شده در حال انجام است و تا کنون امکان اعلام میزان و عدد کلاهبرداری وجود ندارد چرا که مبالغ در حال تغییر است و هنوز افرادی که مالباخته هستند با مراجعه به دستگاه قضا تازه شروع به طرح شکایت میکنند.
وی در بخش دیگری سخنان خود، گفت: در خصوص افرادی که مالباخته هستند و فعلاً خود متهم نیز اقرار کرده تعداد دو هزار و ۵۰۰ نفر هستند که یا خودش و یا از طریق واسطهها و رابطها از آنها کلاهبرداری کرده است.
دادستان عمومی و انقلاب اسلامی جاسک ادامه داد: باتوجهبه اخبار و اطلاعاتی که در دست است، پیشبینی ما این است که مالباختهها بهاحتمال زیاد بیش از این تعداد باشد چرا که موقعیت فعالیت این فرد علاوه در شهرستان جاسک و تمامی شهرستانهای هرمزگان در استانهای همجوار نیز این فرد از مردم مبالغی را دریافت کرده است.
پارسانیا تصریح کرد: باتوجهبه این که متهم این پرونده مدتزمان زیادی متواری بوده دستگاه قضا با جدیت در این پرونده ورود پیدا کرده و این پرونده برای دستگاه قضایی بسیار حساس و پر اهمیت است و نیاز به حساسیت دارد.
وی با بیان اینکه همکاری و تعامل خوبی بین دستگاه قضا با ضابطان قضایی وجود دارد، گفت: همین همکاری باعث شد که تلاشگران انتظامی با دستور و هماهنگی قضایی محل اختفای این شخص شناسایی و پس از صدور نیابت قضایی فرد متهم دستگیر شد و به جاسک منتقل شد.
دادستان عمومی و انقلاب اسلامی جاسک با تأکید بر اینکه که تا پیش از دستگیری متهم تعدادی شکایتها علیه وی کم بود و تعدادی از افراد نیز به هر دلیلی شکایت خود را طرح نکردند، اما پس از دستگیری مردم مراجعه کردند و فرایند طرح شکایت را انجام میدهند و ازاینجهت تعداد مالباختگان زیاد است، گفت: رسیدگی به این پرونده نیاز بهدقت و حساسیت خاص خودش را دارد.
پارسانیا اظهار کرد: مردم و آن دسته از افراد که مالباخته هستند در سریعترین زمان ممکن، از طریق دفتر خدمات قضایی شکایت خود را ثبت کنند.
وی افزود: مالباختگان در هنگام طرح شکایت حتماً مستندات و مدارکی که برای این متهم و یا به واسطههای آن پول پرداخت کردهاند مدارک آن هم در اختیار داشته تا ضمیمه پرونده شود تا دستگاه قضا بتواند این پرونده را با سرعت و کوتاهترین زمان رسیدگی کند.
این مقام قضایی اذعان کرد: تا پیش از دستگیری فرد متهم، تعداد مالباختگان زیر ۵۰ نفر بود؛ اما از زمانی که این فرد دستگیر شد بهصورت روزانه از دفتر خدمات قضایی برای مرجع قضایی شکوائیه طرح میشود.
پارسانیا خطاب به مردم، گفت: باتوجهبه اینکه این افراد از وضعیت اقتصادی مردم و گاهی هم از عدم آشنایی برخی مردم با فعالیتهای اقتصادی سوءاستفاده میکنند مردم تحت هیچ شرایطی و بههیچعنوان به این افراد اعتماد نکنند؛ چون که اقدامات این چنینی خلاف مقررات کشور و نظام اقتصادی کشور است.
وی تصریح کرد: در برخی مواقع اقدامات ازاینقبیل، مصداق اخلال در نظام اقتصادی است و در نهایت فردی که از مردم پولهای زیادی را دریافت کرده، هیچ پولی ندارد که بخواهد سود مردم را بدهد؛ چون نه کار اقتصادی را تجربه کرده و دانش لازم در این حوزه را دارد.
دادستان عمومی و انقلاب اسلامی جاسک اظهار کرد: تنها شگرد افراد کلاهبردار شبیه این پرونده این است که پولی را از فردی میگیرند و به اسم سود به فرد دیگری میدهند ازاینرو مردم دقت کنند و هوشیار باشند و بههیچعنوان در این گونه موارد سرمایهگذاری نکنند و سرمایههای خود را به افراد مطمئن و در دایره مقررات کشوری و مطمئن سرمایهگذاری کنند.
پارسانیا با بیان اینکه در این پرونده باتوجهبه این که متهم تازه دستگیر شده نیاز به صبر و تحمل است، خاطرنشان کرد: پرونده رابطهها و واسطههای دیگری هم دارد که نیاز است آنها هم شناسایی شوند که اقدامات قانونی در این زمینه در حال انجام است و مردم و مالباختگان صبر و شکیبایی به خرج دهند.
انتهای خبر/