خبر های امروز : 3
رنج سوریه پیامد اعتماد به غرب است
سیاسی | شماره خبر : 6204
1403-10-05 14:04 https://hormoz.ir/short/NYR18
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران هرمزگان:
رنج سوریه پیامد اعتماد به غرب است
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان هرمزگان گفت: تجربه سوریه نشان می‌دهد که اعتماد به غرب، به ویژه در شرایط حساس و پیچیده، می‌تواند به بروز بحران‌های داخلی و بین‌المللی منتهی شود.

راضیه سلطان عباسی ندوشن، در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز» با اشاره به اوضاع اسفناک کشور سوریه گفت: سوریه نمونه‌ای از کشوری است که در تاریخ معاصر خود، تجربه‌های مختلفی از اعتماد به غرب و پیامدهای آن را داشته است. 

وی در ادامه افزود: در دوره‌های مختلف، سیاست‌های سوریه نسبت به غرب تغییراتی داشته‌ و این تغییرات تأثیرات مهمی بر وضعیت داخلی و بین‌المللی این کشور گذاشته‌اند.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان هرمزگان به دوران قبل از جنگ داخلی (قبل از ۲۰۱۱) اشاره و تصریح کرد: در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰، سوریه تحت رهبری حافظ اسد تلاش داشت تا روابط خود را با کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده بهبود بخشد، سوریه در تلاش بود تا از تحریم‌ها و انزوای بین‌المللی خارج شود و به نوعی به غرب نزدیک شود. 

عباسی ندوشن ادامه داد: در این دوران، سوریه با غرب تعاملاتی داشت، از جمله مذاکرات برای صلح با اسرائیل که به نوعی به‌عنوان گامی برای بهبود روابط با کشورهای غربی دیده می‌شد. اما این تلاش‌ها به طور کامل موفق نبود و روابط با غرب به دلیل مسائلی همچون حمایت سوریه از گروه‌های مقاومت در لبنان و فلسطین، و همچنین مشکلات داخلی، هیچ‌گاه به طور کامل نهادینه نشد.

وی همچنین اشاره‌ای به دوران جنگ داخلی (۲۰۱۱ تا اکنون داشت و گفت: با آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ و پس از آن، سیاست‌های سوریه در قبال غرب به شدت تغییر کرد، سوریه که در ابتدا تلاش داشت تا روابط خود را با کشورهای غربی بهبود بخشد، اکنون تحت فشار شدید غرب قرار گرفت و حتی به دلیل نقض حقوق بشر و سرکوب تظاهرات مردم، مورد تحریم‌های اقتصادی و سیاسی قرار گرفت. 

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان هرمزگان سپس اضافه کرد: کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده و کشورهای اروپایی از مخالفان دولت بشار اسد حمایت کردند و در نهایت دخالت‌های نظامی به نفع مخالفان رژیم آغاز شد.

وی از اعتماد کشور سوریه به غرب اشاره و بیان کرد: سوریه پس از جنگ داخلی، در نتیجه اعتماد به غرب و تمایل به بهبود روابط با کشورهای غربی، به شدت آسیب دید. این کشور تحت تحریم‌های اقتصادی و سیاسی قرار گرفت و درگیری‌های داخلی به شدت افزایش یافت.

عباسی ندوشن افزود: دخالت‌های کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده و اروپا در حمایت از مخالفان رژیم اسد، باعث تشدید جنگ داخلی و بحران انسانی در این کشور شد.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان هرمزگان در ادامه تصریح کرد: با افزایش فشارهای غرب، سوریه به روسیه و ایران نزدیک‌تر شد و روابط خود را با این کشورها گسترش داد، این تغییر مسیر به بشار اسد کمک کرد تا بتواند از سقوط جلوگیری کند و در برابر حملات غرب مقاومت کند.

وی به تشریح پیامدهای اعتماد به غرب برای سوریه پرداخت و گفت: اعتماد به غرب در برخی دوره‌ها به ویژه در دوران حافظ اسد و سپس بشار اسد به نتایج منفی منتهی شد، وقتی که غرب تصمیم گرفت از مخالفان دولت اسد حمایت کند، سوریه خود را در موقعیتی آسیب‌پذیر یافت و تحت فشارهای سیاسی و نظامی واقع شد.

عباسی ندوشن با بیان اینکه تحریم‌های غربی به شدت اقتصاد سوریه را تحت تاثیر قرار داد، اضافه کرد: این تحریم‌ها باعث مشکلات اقتصادی شدید و بحران در تأمین نیازهای اساسی مردم شد، اعتماد به سیاست‌های غربی در برخی دوره‌ها نتایج منفی اقتصادی به همراه داشت.

وی همچنین افزود: دخالت‌های غربی و حمایت از گروه‌های مخالف دولت اسد باعث تشدید بی‌ثباتی و گسترش بحران‌های امنیتی در سوریه شد، گروه‌های تروریستی مانند داعش و جبهه النصره از این وضعیت بهره‌برداری کرده و منطقه را به یکی از ناامن‌ترین نقاط جهان تبدیل کردند،

در نهایت، تجربه سوریه نشان می‌دهد که اعتماد به غرب، به ویژه در شرایط حساس و پیچیده، می‌تواند به بروز بحران‌های داخلی و بین‌المللی منتهی شود.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان هرمزگان تأکید کرد: کشور سوریه اکنون با تکیه به حمایت‌های روسیه و ایران، سعی دارد تا خود را از بحران‌های ناشی از دخالت‌های غربی نجات دهد.

انتهای خبر/

نظرات