به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز، مجتبی قهرمانی در گفتگو با خبرنگاران، اصحاب رسانه و شرکتکنندگان در سومین تور نظارتی قوه قضائیه که با حضور ۶۰ نفر از خبرنگاران و ۴۵ رسانه کشور در استان هرمزگان در حال برگزاری است، با تقدیر و تشکر از تدبیر مرکز رسانه قوه قضائیه در این خصوص، اظهار کرد: اقدام رسانهای به این شیوه و با این کمیت و کیفیت، در قوه قضاییه کم سابقه بوده و اکنون در استان هرمزگان، به عنوان سومین استان، در حال برگزاری است.
وی تصریح کرد: این تدبیر نو، ویژگیهایی دارد که آن را نسبت به دیگر اقدامات رسانهای، خاص و متمایز کرده است.
رئیس کل دادگستری هرمزگان با تأکید برضرورت گفتمانسازی صحیح از خدمات عدلیه، حضور رسانههای مختلف با گرایشهای سیاسی و اجتماعی و علایق و سلایق متفاوت در تور رسانه ای قوه قضائیه، تخصصی بودن این رویداد، توجه به مسائل مرتبط با عدالت اجتماعی، ارتباط آن با سیاستهای راهبردی قوه قضائیه و ایجاد تصویر خوب رسانهای از دستگاه قضا را پنج ویژگی مهم تور رسانهای قوه قضائیه عنوان کرد.
وی همچنین با اشاره به آثار و برکاتِ تبیین گفت: تبیین، ارائه، اعلام و بهرهبرداری هوشمندانه از رشد، بلوغ و بالندگی قوه قضائیه، دارای آثار و برکاتی است که افزایش بالندگی نظام و انقلاب در نگاه مخاطبان و جهانیان، ایجاد شأن و جایگاه برای قوه قضائیه در داخل و خارج از کشور، افزایش اعتماد عمومی نسبت به نظام و قوه قضائیه، کاهش هجمههای داخلی و خارجی به قوه قضائیه، پذیرش بهتر احکام و تصمیمات قضایی، همراهی مردم جهت اجرای سیاستها و دستیابی به اهداف خصوصاً مأموریتهای سند تحول قضایی و ارتقای سطح اطمینان مردم از رعایت بیطرفی توسط قوه قضائیه از مهمترین آثار و برکات است.
قهرمانی با بیان اینکه برگزاری این تور رسانهای ارتباط تنگاتنگی با سیاستهای راهبردی قوه قضائیه دارد، افزود: برگزاری یک رویداد رسانهای با این سطح و با حضور طیف وسیعی از خبرنگاران ۴۵ خبرگزاری، روزنامه و سایت خبری مهم کشور، بیانگر عزم راسخ دستگاه قضایی به منظور عمل به منویات مقام معظم رهبری در خصوص تبیین عملکرد و ایجاد تصویر خوب رسانه ای از قوه قضائیه است.
وی افزود: چیزی که طی روزهای اخیر شاهد آن هستیم، تلاش بیوقفه و خستگیناپذیر مرکز رسانه قوه قضائیه برای ایجاد شفافیت هر چه بیشتر و اطلاعرسانی مطلوب همراه با نقدپذیری، روشنگری و خصوصاً جهاد تبیین است.
رئیس کل دادگستری هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اعتبار قضایی و ارتباط آن با رسانه پرداخت و گفت: اعتبار قضایی همان اعتماد عمومی به دستگاه قضایی و عدلیه است و نوعی احساس درونی و ایمان قلبی است که جزء سرمایههای اجتماعی و ثروت ملی به حساب میآید.
وی اضافه کرد: در جهت ایجاد اعتبار قضایی هم رسانه میتواند کارکرد مثبت یا منفی داشته باشد و در مورد پروندهها و امور مرتبط با دستگاه قضایی با وارونه جلوه دادن مسائل، به اعتبار قضائی آسیب وارد کند یا با اطلاعرسانی دقیق موجب تنویر افکار عمومی گردد.
قهرمانی گفت: در همین راستا ما مدعی هستیم که رشد و بلوغ قوه قضائیه به خوبی تبیین نشده است و محور اصلی این تبیین هم، رسانه است.
رئیس شورای قضایی استان هرمزگان تأکید کرد: انقلاب شکوهمند اسلامی در طول این سالها دستاوردهای گوناگون داشته است و ارکان مختلف حاکمیت و نظام، در حوزههای مختلف این دستاوردها را اعلام می کنند، که مایه مباهات و سربلندی مردم و افتخار در سطح بینالمللی است.
وی بیان داشت: یقیناً قوه قضائیه نیز در گام اول انقلاب و در آستانه گام دوم، در شاخصهای مختلف، هم نسبت به سالهای اولیه انقلاب و هم در سطح جهانی به بلوغ و رشد قابل توجهی رسیده است که در مقایسه با سایر دستاوردهای انقلاب به این رشد و بلوغ قوه قضائیه، به نحو مقتضی توجه نشده یا حداقل در اطلاعرسانی، تبیین شاخصها و استفاده مستقیم و غیر مستقیم از آثار بالندگی قوه قضائیه، بهرهبرداری کافی و مطلوب به عمل نیامده است.
قهرمانی خاطر نشان کرد: قطعاً در شیوه اعلام، تبیین و اطلاعرسانی، استفاده از ابزار هنر و رسانه و هوشمندی و مهارت، ضروری است که این امر می تواند به عهده مرکز رسانه قوه قضائیه و با همکاری سازمان صدا و سیما و هنرمندان صورت گیرد.
انتهای خبر/