حالت تاریک
  • شنبه, 1404/08/24 شمسی | 2025/11/15 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری هرمز هستید؟
وضعیت فرهنگی کشور نگران‌کننده است
عضو کمیسیون قضائی مجلس:

وضعیت فرهنگی کشور نگران‌کننده است

عضو کمیسیون قضائی مجلس با انتقاد از عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه نظارت بر آثار فرهنگی و هنری، گفت: متأسفانه وضعیت فرهنگی کشور اصلاً مناسب نیست.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی«هرمز»؛ به نقل از راه دانا؛ حجت‌الاسلام محمدتقی نقدعلی با اشاره به وضعیت نگران‌کننده فرهنگی کشور اظهار داشت: وقتی در بعضی از آثار سینمایی ما، بهترین چارچوب‌های فرهنگی اصیل ایرانی، از جمله حرمت میان پدر و فرزند که در قرآن کریم بر آن تأکید شده، به عرصه رقابت‌های شهوانی و غریزی تبدیل می‌شود، این نشان‌دهنده انحراف جدی در سیاست‌های فرهنگی است. جامعه‌ای که در آن جایگاه پدر، به‌عنوان نماد قداست و احترام، تنزل پیدا کند، قطعاً دچار آسیب‌های اجتماعی و اخلاقی خواهد شد.

توپ را در زمین ساترا نیندازید!
وی با اشاره به نظارت ضعیف وزارت ارشاد بر تولیدات نمایشی افزود: این اتفاقات در برابر چشم وزیر محترم ارشاد در حال رخ دادن است. من فقط به یک نمونه اشاره کردم، اما از این دست موارد در آثار سینمایی و محصولات شبکه نمایش خانگی فراوان است. متأسفانه در حوزه فیلم‌ها و تولیدات اینترنتی هم این آشفتگی وجود دارد. گاهی توپ را در زمین ساترا می‌اندازند و گاهی بهانه کم‌کاری نهادهای دیگر را می‌آورند، در حالی که همه این مجموعه‌ها باید بنشینند و با هماهنگی کامل این بحران فرهنگی را حل کنند، نه اینکه مسئولیت را به گردن یکدیگر بیندازند.

ترک امر به معروف و نهی از منکر، عامل عذاب الهی است
این عضو کمیسیون قضائی مجلس با استناد به روایات اسلامی درباره ترک امر به معروف و نهی از منکر تصریح کرد: در روایت داریم وقتی امت من امر به معروف و نهی از منکر را به گردن همدیگر بیندازند، منتظر عذاب الهی باشند. امروز هم وضعیت فرهنگی ما به همین نقطه رسیده است؛ هر نهاد و مسئولی سعی دارد تقصیر را به گردن دیگری بیندازد. این نوع برخورد، نشانه درماندگی و بی‌عملی در برابر فساد فرهنگی است.

وی ادامه داد: در روایت آمده است وقتی حاکمان دروغ بگویند، باران از مردم حبس می‌شود. دروغ گفتن یعنی مسئول به جای اینکه جلوی فساد را بگیرد، با توجیه و حاشیه‌سازی از کنار وظیفه‌اش بگذرد؛ امروز برخی مسئولان حوزه فرهنگ به جای انجام وظیفه در قبال حفظ ارزش‌ها، با انکار مشکلات، در واقع همان دروغ گفتن را مرتکب می‌شوند. نتیجه‌اش هم خشکیدن برکت و افزایش ناهنجاری‌های اجتماعی است.

مسئولان فرهنگی به جای توجیه و فرافکنی، مسیر اصلاح را در پیش گیرند
نقدعلی با تأکید بر لزوم احیای روحیه مسئولیت‌پذیری در مدیران فرهنگی کشور تصریح کرد: در شرایط فعلی، بی‌توجهی به فرهنگ، خطرناک‌تر از هر بحران اقتصادی است. اگر بنیاد خانواده و احترام به والدین در آثار فرهنگی ما زیر سؤال برود، این یعنی هویت ایرانی-اسلامی در معرض تهدید قرار گرفته است. مسئولان فرهنگی باید به جای توجیه و فرافکنی، پاسخگو باشند و مسیر اصلاح را در پیش گیرند.

مجلس در برابر بحران فرهنگی بی‌تفاوت نخواهد بود
وی با تأکید بر اینکه مجلس به‌هیچ‌وجه در برابر این وضعیت بی‌تفاوت نخواهد بود، خاطرنشان کرد: ما در مجلس پای کار هستیم. وزیر محترم ارشاد باید پاسخگو باشد و وظیفه قانونی و شرعی خود را در حوزه صیانت از فرهنگ عمومی و کنترل تولیدات فرهنگی انجام دهد. کوتاهی در این زمینه قابل‌قبول نیست.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!