خبر های امروز : 2
اقتصادی | - شماره خبر : 5451
1403-07-30 11:17 https://hormoz.ir/short/V9Y5P
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان خبر داد:
واگذاری خدمات پاکسازی آلودگی به بخش خصوصی
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان، راه‌اندازی مراکز فرعی مقابله با آلودگی نفتی و ارائه دو سند با موضوع مدیریت آب توازن به کمیته حفاظت محیط زیست دریایی سازمان را از مهم‌ترین اقدامات محیط زیست دریایی این اداره‌کل عنوان کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«هرمز»؛ به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان؛ حسین عباس‌نژاد روز دوشنبه ۳۰ مهرماه تشریح اقدامات کلان محیط‌زیست دریایی بنادر این استان، ضمن تشریح اقدامات کلان صورت‌گرفته در بعد حفاظت محیط‌زیست دریایی گفت: یکی از اقدامات مهم لکه‌گذاری و پهنه‌بندی آب‌های هرمزگان از جنبه ارائه خدمات محیط‌زیست دریایی در کوتاه‌ترین زمان ممکن است.

وی ادامه داد: اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان به‌منظور پوشش آب‌های غرب استان علاوه بر راه‌اندازی و تجهیز مرکز فرعی در بندر لنگه، اقدام به راه‌اندازی مرکز فرعی مقابله با آلودگی نفتی در جزیره کیش و تجهیز آن به انواع تجهیزات مقابله با آلودگی کرد.

 مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان، عمده تجهیزات خریداری شده به‌منظور مقابله با حوادث غیره مترقبه زیست‌محیطی دریایی در غرب این استان را شامل بوم مهار اقیانوسی و متعلقات، پاورپک و متعلقات، بوم اسفنجی، بوم جاذب، ورق جاذب قایق برای انجام عملیات پاک‌سازی و دیسپرسنت (پخش‌کننده) عنوان کرد.

 عباس‌نژاد میزان اعتبار این طرح برای تهیه تجهیزات یاد شده را ۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: برای انجام این کار نیز هشت نفر نیروی آموزش‌دیده به‌صورت شیفتی جذب شده است.

وی با بیان اینکه مطابق با اصل ۴۴ قانون اساسی که کوچک‌سازی دولت و واگذاری خدمات غیرحاکمیتی به بخش خصوصی را موردتوجه قرار می‌دهد، گفت: معاونت دریایی این اداره‌کل هم‌راستا با این اصل مبادرت به واگذاری خدمات پاک‌سازی آلودگی به بخش خصوصی در سطح استان کرده است.

به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان؛ هزینه واگذاری امور مربوط به خدمات پاک‌سازی آلودگی نفتی دریایی سطح این استان را در سال ۱۴۰۳ با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و پیش‌بینی کرد این رقم در سال ۱۴۰۴ به ۶۰۰ میلیارد ریال افزایش یابد.

 عباس‌نژاد با اشاره به نقش حاکمیتی سازمان بنادر و دریانوردی در حفاظت محیط‌زیست دریایی و عضویت در سازمان بین‌المللی دریانوردی اظهار کرد: این اداره‌کل تا کنون توانسته نیروهای متخصصی در این حوزه تربیت کند که اخیراً در کارگروه حفاظت محیط‌زیست دریایی سازمان بین‌المللی دریانوردی، دو سند با موضوع مدیریت آب توازن ارائه داده که این اسناد تحت حمایت و دستور کار آن سازمان بین‌المللی قرار گرفته است .

 گفتنی است؛ در حال حاضر ۴۱ نیرو در مراکز بندر شهید رجایی، بندر شهید باهنر، بندر لنگه، جزیره کیش و بندر جاسک فعالیت می‌کنند.

 «دیسپرس کننده یا دیسپرسانت مواد شیمیایی هستند که روی یک لکه نفتی سطحی اسپری می‌شوند تا نفت را به قطرات کوچک‌تری تجزیه کنند و به‌راحتی با آب مخلوط شوند. پراکنده‌کننده‌ها مقدار روغن ورودی به محیط را کاهش نمی‌دهند، بلکه اثرات نشت را به زیر آب می‌برند».

انتهای خبر/

نظرات