
حمیدرضا محبی در گفتگو با خبرنگار حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز» اظهار کرد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیماری ویروسی قابلانتقال میان انسان و دام است و ویروس بیماری توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافتهای آلوده در زمان کشتار دام و یا خردکردن گوشت پیش سرد نشده به انسان منتقل میشود؛ لذا باتوجهبه اینکه ویروس در برابر حرارت حساس است به افراد توصیه میشود از مصرف جگرخام و نیم پخته خودداری کنند.
وی افزود: این بیماری میتواند بین ۳۰ تا ۵۰ درصد موجب مرگومیر در افراد مبتلا شود.
مدیر شبکه دامپزشکی رودان تصریح کرد: شهروندان جهت تهیه گوشت به مراکز معتبر که تحت نظارت دامپزشکی است مراجعه نمایند و اطمینان رو داشته باشند تمامی گوشتهایی که آرم دامپزشکی درج شده از سلامت بالایی برخوردار هستند.
محبی گفت: این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دامها، سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی خودداری کنند.
وی عنوان کرد: از له کردن کنه و کندن با دست از روی بدن دام خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن نظیر چشم و دهان با ترشحات و خون دام آلوده خودداری از کشتار دام در منزل مسکونی نگهداری گوشت تازه دام بهصورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد قابلکنترل است و لذا با رعایت نکات بهداشتی این بیماری بهسهولت قابلپیشگیری است.
مدیر شبکه دامپزشکی رودان خاطرنشان کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو cchf اولینبار در سال ۱۳۷۸ به طور رسمی و قطعی در کشور تایید و شناسایی شد از جمله روشهای انتقال ویروس میتوان به گزش انسان توسط کنه آلوده تماس انسان با ترشحات و خون حیوان آلوده و تماس فردی با بیماری مبتلا به تب کریمه کنگو بر شمرد.
لازم به ذکر است؛ تاکنون ۱۱ مورد مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو در استان هرمزگان شناسایی شده و رودان، میناب، بندرعباس، قشم و جاسک از مناطقی هستند که این بیماری در آنها دیده شده است.
انتهای خبر/