حالت تاریک

امروز : شنبه, 1403/05/06 | 2024/07/27

Logo

مدیرکل شیلات هرمزگان خبر داد:

شتابدهی احداث مراکز بازسازی ذخائر آبزیان

شتابدهی احداث مراکز بازسازی ذخائر آبزیان

مدیرکل شیلات هرمزگان گفت: شتابدهی به احداث سه مرکز بازسازی ذخایر آبزیان در دستور کار شیلات استان قرار دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز، مسعود بارانی در نشست هم‌اندیشی احداث مراکز بازسازی ذخائر آبزیان در سطح استان که با حضور مدیرکل دفتربازسازی ذخائر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران برگزار شد، تنظیم برنامه عملیاتی برای بازسازی ذخایر، برگزاری نشست‌های هم اندیشی و مشورتی و … را از فرآیندهای مهم برای اجرای برنامه عملیاتی بازسازی ذخایر خواند.

وی با بیان اینکه با راه‌اندازی این مراکز و ایجاد زیستگاه‌های مصنوعی، بهسازی منابع آبزیان و حفاظت از خورهای منتهی به دریا وضعیت ذخائر گونه‌هایی دریایی نیز بهبود می‌یابد، افزود: تا قبل از این در استان تنها یک مرکز بازسازی ذخایر آبزیان وجود داشت که در کلاهی در شهرستان میناب واقع شده است و نخستین پایلوت تکثیر میگو کشور نیز بوده است.

مدیرکل شیلات هرمزگان گفت: شتابدهی به احداث سه مرکز بازسازی ذخایر آبزیان از مصوبات سفر ریاست جمهور با تاکدیات و پیگیری استانداری هرمزگان و سازمان شیلات ایران در دستور کار شیلات استان قرار دارد.

در ادامه مدیر کل دفتر بازسازی ذخائر ژنتیکی سازمان شیلات ایران با بیان اینکه اجرای برنامه‌های حفاظتی و بازسازی ذخایر زمینه ساز بهره‌برداری پایدار و مسئولانه که تضمین‌کننده اشتغال پایدار برای جامعه صیادی استان هرمزگان است اضافه کرد: با توجه به اهمیت بازسازی ذخایر آبزیان و نقش آن در تأمین اشتغال پایدار صیادان، این محور در اولویت‌های اصلی برنامه‌های سازمان شیلات ایران و اداره کل شیلات هرمزگان است.

ناصر کرمی راد تصریح کرد: امروز مدیریت مشارکتی در حفظ و بازسازی ذخائر در دنیا به ویژه کشورهایی مانند ژاپن و چین بدون مشارکت صیادان امکان پذیر نبوده و صیادان و بهره‌برداران دریا در کنار دولت نسبت به بازسازی و حفظ ذخائر مشارکت و همکاری دارند، از طرفی منابع آبزیان دریا جزئی از ثروت ملی و انفال بوده که نیاز به حفاظت و بازسازی دارد و تحقق این مهم نیز علاوه بر حمایت دولت نیازمند مشارکت سرمایه‌گذاران حوزه دریایی است.

وی، جبران بخشی از فشار بر ذخایر آبزیان بر اثر برداشت بی‌رویه، ترمیم و کمک به احیای ذخیره‌گاه‌ها و حفظ ذخایر آبزیان، ایجاد توازن در اکوسیستم، حفظ جمعیت روستایی و ساحل‌نشینان، صید و صیادی پایدار، تثبیت اشتغال و کمک به امنیت غذایی و پدافند غیرعامل را از ضرورت‌ها و اهداف اجرای طرح بازسازی ذخایر آبزیان است.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از