
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»؛ به نقل از روابطعمومی استانداری هرمزگان؛ سید محمد حسینی معاون امور مجلس رئیسجمهور صبح امروز دهم اردیبهشتماه، در آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره ملی خلیجفارس اظهار داشت: از دولت دهم تاکنون به این جشنواره تعلق خاطر دارم و دوست دارم در این محفل گرم و صمیمی حضور داشته باشم.
وی افزود: درباره بحث خلیجفارس نظریهپردازان از ایام قدیم به علت منابع انرژی به این منطقه هارت لند میگفتند و باور داشتند تسلط بر این منطقه یعنی فرمانروایی بر جهان و بر همین مبنا همواره به دنبال حضور در منطقه هستند و امروز تمام اتفاقات منطقه بیارتباط به مسئله خلیجفارس نیست.
وی با اشاره به چند سند تاریخی در ارتباط با نام خلیجفارس و تعلق آن به ایرانیان اظهار داشت: یک محقق غربی به نام ژان ژاک پرینی در کتاب خود اعتراف کرده که ملل و طوایف مختلفی بر خلیجفارس استیلا یافتند و فرمانروایی کردند و روزگارشان سپری شد و منقرض شدند؛ اما تنها ایرانیها هستند که باهوش و درایت خود از این میراثشان نگهداری کرده و میکنند.
حسینی با اشاره به فرهنگ ۸ هزارساله خلیجفارس نیز گفت: پرتغالیها ۱۱۷ سال بر این منطقه تسلط داشتند؛ اما امام قلی خان با یارانش توانستند این استعمارگران را از منطقه اخراج کنند بر همین مبنا روز ۱۰ اردیبهشت در شورایعالی فرهنگی به نام روز خلیجفارس نامگذاری شد.
وی با اشاره به لزوم شناخت و صیانت از تاریخ و هویت ملی تأکید کرد: استکبار در هر کجا ورود کرد به دنبال تغییر زبان و فرهنگ آن منطقه بود؛ اما ملت ایران در تمام دورهها از هویت ایرانی خود دفاع کردند و استکبارستیزی خود را نشان دادند.
معاون امور مجلس رئیسجمهور با اشاره به پیشینه راهاندازی جشنواره خلیجفارس گفت: در دولت دهم این جشنواره با محوریت بندرعباس با نگاهی بینالمللی ایجاد شد و امید داریم پس از فراز و نشیبهای برگزاری این جشنواره ابعاد جهانی پیدا کند و ایرانیها در سراسر جهان با آن ارتباط برقرار کنند.
وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد دریا پایه از سوی رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: برای اجراییشدن این سیاستها، دولت و سایر قوا باید در کنار هم باشند و اقدامات عملی برای بهرهوری کامل از ظرفیت ساحل و دریا انجام دهند و توسعه کشور را در سواحل خلیجفارس رقم بزنند.
حسینی افزود: استان هرمزگان هم برنامههای خود را در مورد اجرای این سیاستها به تهران ارسال کند تا با جمعبندی و بررسی و کار کارشناسی در نهایت بتوان از این مزیت خدادادی بهره لازم را برد.
انتهای خبر/