حالت تاریک

امروز : یکشنبه, 1403/02/30 | 2024/05/19

Logo

مدیرعامل مؤسسه خیریه بیماران خاص هرمزگان:

توان پرداخت هزینه مبالغ میلیونی داروها را نداریم

توان پرداخت هزینه مبالغ میلیونی داروها را نداریم

مدیرعامل مؤسسه خیریه بیماران خاص هرمزگان با اشاره به هزینه بالای درمان بیماران، گفت: داروها، تزریقات و مزمن بودن بیماری از جمله مشکلات بیماران خاص است.

میترا قاسمی در گفتگو با خبرنگار حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز» با اشاره به فعالیت مؤسسه خیریه بیماران خاص در استان هرمزگان گفت: این مؤسسه با بیش از ۴ هزار بیمار در سطح استان هرمزگان، بخشی از جنوب استان‌های فارس، سیستان و بلوچستان و کرمان فعالیت دارد و بیماران خاص و عمدتاً مبتلا به سرطان را پوشش می‌دهد.

 وی افزود: تعداد عمده بیماران تحت پوشش این مؤسسه خیریه، سرطان بزرگسال و تالاسمی‌ها هستند و مواردی نیز جهت اسکان رایگان به این مؤسسه مراجعه می‌کنند.

 مدیرعامل مؤسسه خیریه بیماران خاص هرمزگان به خدمات متنوع مؤسسه خیریه بیماران خاص اشاره و بیان کرد: خدمات ما شامل آزمایشگاه، رادیولوژی، سونوگرافی، کالای پزشکی، کمک‌هزینه دارو، ترخیص بیمارستانی، اسکان رایگان در بندرعباس برای طول دوره همراه با وعده‌های غذایی و پذیرایی مختصر از بیماران است.

۴۰ الی ۵۰ نفر در روز در این همراه سرا پذیرش می‌شوند 

قاسمی همچنین به نوع پذیرش در همراه سرا اشاره داشت و گفت: حدود ۴۰ الی ۵۰ نفر در روز در این همراه سرا پذیرش می‌شوند که در طول دوره درمان پرتودرمانی، شیمی‌درمانی و کاردرمانی به مؤسسه خیریه بیماران خاص هرمزگان معرفی می‌شوند خدمات ارائه می‌دهیم.

وی با بیان اینکه خدمات این مؤسسه، اغلب رایگان است، ادامه داد: بخش دیگری از خدمات مؤسسه یادشده به بیماران خاص، با نامه‌های ارجاعی بیماران از مراکز درمانگاه‌ها و پاراکلینیک‌های درمانی ارائه می‌شود.

 مدیرعامل مؤسسه خیریه بیماران خاص هرمزگان سپس، مددکاری، ارجاع به بیمار، معرفی به پزشک استان هرمزگان باهدف پیشگیری از گردشگر درمانی در سایر استان‌ها و حمایت از پزشکان مستقر در استان هرمزگان و همچنین بیمارستان‌ها و مراکز درمانی را از دیگر خدمات ارائه‌شده به بیماران خاص برشمرد و افزود: عمده مشکلات بیماران خاص در استان، بحث توریست درمانی است.

داروها یکی پس از دیگری از چرخه حمایت دولتی خارج می‌شوند

قاسمی ادامه داد: عمده‌ترین مشکلات بیماران خاص (سرطان)، مشکل کمک‌هزینه‌های دارویی است، داروهایی که از تعرفه وزارت بهداشت خارج شده و بیمه‌ها نیز معمولاً مابه‌التفاوت را پرداخت نمی‌کنند، یارانه دولتی که هم وزارت بهداشت و هم بیمه‌ها متقبل می‌شدند، در حال حاضر، داروها یکی پس از دیگری از چرخه حمایت دولتی خارج می‌شوند و تعهدات مالی آن بر عهده خود بیمار است.

وی در ادامه گفت این باعث شده که بیماران برای تأمین اغلب این داروها با مشکل مواجه شوند و قادر به تهیه آن نیستند یا در طول درمان، با آن مواجه می‌شوند، لذا مؤسسه خیریه بیماران خاص، هر چقدر هم قصد کمک و یاری به این بیماران داشته باشد باز هم تهیه و تأمین مبالغ میلیونی در توان این مؤسسه نیست.

 مدیرعامل مؤسسه خیریه بیماران خاص هرمزگان ابراز داشت: مبالغ ۴۰ یا ۶۰ میلیون تومان هزینه داروهایی است که در داروخانه‌های بیماران خاص توزیع می‌شود، به عبارتی این اعداد و ارقام، در بازار آزاد و اجناس قاچاق نیست؛ بلکه واقعیت درمان بیماران خاص است که به توصیه پزشک این داروها را تهیه کنند، تأکید پزشکان بر این است که این دارو، نتیجه خوبی دارد و بیماران نیز به‌واسطه اعتمادی که به پزشکان دارند بدون شک، همان دارو را تهیه می‌کنند.

قاسمی ادامه داد: ولی در این میان، تنها آسیبی که متوجه بیماران می‌شود اینکه هزینه تأمین دارو را ندارند و هیچ‌کس نیز آنان را همراهی نمی‌کند. البته مبالغی را بیمه سلامت در قالب یارانه دولتی، به بیماران کمک می‌کند، برای همین منظور، بیماران باید مستندات درمانی خود را که شامل؛ فاکتور، نسخه، قبوض واریزی و... را جمع‌آوری کنند تا مبلغی را بیمه سلامت به‌عنوان کمک‌هزینه درمان بیماران خاص به آنان کمک می‌کند.

وی همچنین گفت: اما این یارانه اطلاع‌رسانی نشده و مردم آگاهی ندارند، مشکلی که دراین‌خصوص وجود دارد اینکه اغلب بیماران خاص در طول سال نمی‌توانند این مبلغ را استفاده کنند، چون روش استفاده از آن را بلد نیستند و قشر خیلی اندکی از این یارانه استفاده می‌کنند و به نظرم، بخشی از این مبالغ برگشت داده می‌شود یا استان هرمزگان از آن بی‌بهره است، در سال گذشته همین اتفاق افتاد و اواخر سال به ما اطلاع دادند که چنین مبلغی در صندوق بیماران خاص موجود است؛ ولی هنوز نتوانستیم بیمارانی را جذب کنیم که از این یارانه استفاده کنند، این نشان می‌دهد که اطلاع‌رسانی در استان هرمزگان ضعیف بوده یا اصلاً صورت نگرفته است، این اطلاعات در مطب‌ها و داروخانه‌ها و حتی مراکز درمانی بیماران خاص به بیماران اعلام نشده است.

شیمی درمانی با تعرفه دولتی در بیمارستان دولتی شهید محمدی

 مدیرعامل مؤسسه خیریه بیماران خاص استان هرمزگان افزود: مشکل دیگری که بیمارستان صعب‌العلاج در هرمزگان با آن مواجه هستند اینکه اغلب موارد شیمی‌درمانی در مطب‌ها انجام می‌شود، این در حالی است که مکان مناسب، تمیز و کاملاً با استانداردهای پزشکی در مجتمع پیامبر اعظم بندرعباس، (بیمارستان شهید محمدی مرکز امید) در ساختمانی که کاملاً مجهز و با امکانات خوب، با حضور اساتید و پزشکان متخصص فراهم شده که می‌توانند کار شیمی‌درمانی را که باید حتماً با نظارت باشد انجام دهند؛ ولی متأسفانه بیماران مبتلا به سرطان به مطب‌ها هدایت می‌شوند تا شیمی‌درمانی صورت گیرد.

 قاسمی گفت: این مرکز مجهز به پزشکان و امکاناتی است که بیماران می‌توانند شیمی‌درمانی انجام دهند و خدمات کاملاً با دفترچه بیمه ارائه می‌شود و خیلی به نفع بیماران است که درمان را با این هزینه انجام دهند.

 وی با تأکید بر اینکه هزینه درمان بیماران خاص بسیار بالاست، ابراز داشت: هزینه سرسام‌آور داروها، تزریقات، رادیولوژی، و مزمن بودن بیماری از مشکلات بیماران خاص است؛ اما متأسفانه اغلب بیماران دارای دفترچه سلامت و به‌خصوص روستاییان با بیمه روستایی هستند و توانایی پرداخت این هزینه‌ها را ندارند، لذا علی‌رغم احترامی که به پزشکان قایل هستیم، این بیماران به هر دلیلی به مطلب‌ها هدایت می‌شوند که ویزیت جدا اخذ شده و بابت خدمات شیمی‌درمانی نیز مبلغی در نظر گرفته شد که باز هم‌بار هزینه‌ای درمان بیماران مبتلا به سرطان را چندین برابر می‌کند. پرداخت این هزینه‌ها در توان مؤسسات خیریه هم نیست.

 فقط به بیمارانی می‌توانیم کمک کنیم که در بیمارستان‌های دولتی خدمات دریافت می‌کنند


 وی افزود: یکی از آیتم‌هایی که برای مؤسسه خیریه مهم است اینکه فقط به بیمارانی می‌توانیم کمک کنیم که در بیمارستان‌های دولتی خدمات دریافت می‌کنند، و این مسیر ما را برای ادامه همکاری با بیمار نیازمند قطع می‌کند و تنها می‌توانیم کمک‌هزینه دارویی به آنان بدهیم که داروها نیز مشکلات خاص خود را دارند که خیلی از یارانه داروهای خوب دولتی از چرخه بیمه خارج شده و یارانه به بیماران تعلق نمی‌گیرد. علی‌رغم اینکه بیمه تعلق نمی‌گیرد؛ اما همچنان پزشکان همان دارو را نسخه می‌کنند و بیمار ملزم به تهیه آن دارو است.

 مدیرعامل مؤسسه خیریه بیماران خاص هرمزگان تأکید کرد: این مشکلات مختص بیماران مبتلا به سرطان نیست و بیماران مبتلا به تالاسمی و «ام اس» هم مشکلاتی دارند و داروهایی که روند طولانی درمان دارند مجبورند استفاده کنند، کم‌کم از چرخه بیمه‌ای خارج می‌شوند و بار مالی آن بر دوش بیمار است، خطری که مواجه بیمار می‌شود اینکه روند درمان کامل انجام نمی‌شود یا مقطعی انجام می‌شود یا اینکه بیمار مجبور می‌شود به‌واسطه مشکلات مالی، به داروهایی روی می‌آورد که شاید برای بدنش سازگاری نداشته باشد.

 قاسمی در پایان از راه‌اندازی یک شعبه از مؤسسه خیریه بیماران خاص واقع در میدان ساعت جزیره قشم در ۶ ماه اخیر خبر داد و گفت: یک نفر از همکاران در این مرکز مستقر شده و به طور مداوم از ساعت هشت صبح تا ۱۳ به بیماران منطقه قشم خدمات‌رسانی می‌کند، همچنین بخشی از خدمات این مؤسسه، به بیماران تالاسمی و دیالیز بیمارستان پیامبر اعظم (ص) قشم ارائه می‌شود.

 انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از