خبر های امروز : 17
احداث آبشخور و تجمیع شترها در نوار ساحلی
شماره خبر : 8087
12:05 1404-02-31
سرپرست جهاد کشاورزی جاسک:
احداث آبشخور و تجمیع شترها در نوار ساحلی
سرپرست جهاد کشاورزی جاسک گفت: در راستای بهبود وضعیت شترداری و حمایت از شترداران، شش ایستگاه پشتیبانی و پرورش شتر در روستاهای گاوبندی، بهمدی، گیگن، سورچاه، گزی و کوه مبارک ایجاد شده است.

عباسی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی«هرمز» با اشاره به اقدامات انجام شده توسط این مدیریت برای حمایت از شترداران، اظهار کرد: در راستای بهبود وضعیت شترداری و حمایت از شترداران، شش ایستگاه پشتیبانی و پرورش شتر در روستاهای گاوبندی، بهمدی، گیگن، سورچاه، گزی و کوه مبارک ایجاد شده است.

هفت انشعاب آب به شترداران واگذار شده است

وی افزود: هفت انشعاب آب به شترداران واگذار شده و طرح‌های پلاک‌کوبی و بیمه‌گذاری دام به‌منظور شناسایی و ساماندهی شترها در حال اجراست.

عباسی ادامه داد: برای توسعه طرح‌های شترداری، زمین‌هایی در مناطق بهمدی، باغان، کوه مبارک، شیراهن و سورگلم به شترداران واگذار شده است.

سرپرست جهاد کشاورزی جاسک به تسهیلات مربوط به حمل‌ونقل شتر نیز اشاره کرد و گفت: مجوز حمل‌ و نقل و جابه‌جایی شترهای مولد و نرهای بالای دوازده سال به خارج از استان جهت کشتار صادر شده است.

وی همچنین از توزیع سهمیه سبوس یارانه‌ای به شترداران خبر داد و افزود: ماهیانه بین ۶۰ تا ۱۳۰ تن سبوس یارانه‌ای در اختیار شترداران قرار می‌گیرد.

عباسی در بخش دیگری از سخنان خود، بر ضرورت پلاک‌کوبی شترها برای دریافت خدمات تأکید کرد و گفت: همه شترها پلاک‌گذاری نشده‌اند و تنها شتردارانی که اقدام به پلاک‌کوبی شترهای خود کرده‌اند، می‌توانند از خدمات جهاد کشاورزی بهره‌مند شوند در غیر این صورت، خدماتی ارائه نخواهد شد.

وی با انتقاد از رهاسازی شترها توسط برخی شترداران، ادغان کرد: زمانی که شترداران دام‌های خود را بدون ساربان رها می‌کنند، قطعاً شاهد حوادثی نظیر تردد شترهای سرگردان در جاده‌ها خواهیم بود تا زمانی که خود شترداران همکاری لازم را نداشته باشند، مشکل شترهای سرگردان حل نخواهد شد.

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان جاسک از ارائه راهکارهای نوین برای ساماندهی شترداری در منطقه خبر داد و بر لزوم همکاری‌های بین‌بخشی برای اجرای این طرح‌ها تأکید کرد.

عباسی با اشاره به چالش‌های موجود در حوزه شترداری و تردد شترهای سرگردان، اظهار کرد: برای ساماندهی هرچه بهتر این صنعت و حمایت از شترداران، طرح‌های جامعی را در دست بررسی داریم که نیازمند همکاری جدی تمامی نهادها و خود شترداران است.

شناسایی شترداران واقعی و ساماندهی ساربانان

سرپرست جهاد کشاورزی جاسک در تشریح این طرح‌ها گفت: پیشنهاد ما این است که دهیاران در هر روستا، شترداران واقعی را شناسایی کنند و این اقدام گام مهمی در شفاف‌سازی وضعیت و ارائه خدمات هدفمند خواهد بود.

وی افزود: برای کنترل و نگهداری بهتر شترها، ضروری است که دهیاران به‌صورت روزانه ساربانانی را مشخص کرده و به آنها حقوق پرداخت کنند و این کار به ساماندهی گله‌ها و جلوگیری از سرگردانی شترها کمک شایانی خواهد کرد.

احداث آبشخور و تجمیع شترها در نوار ساحلی

عباسی به موضوع تأمین آب و محل نگهداری شترها نیز پرداخت و گفت: برای رفاه شترها و دورکردن آنها از جاده‌های اصلی که عامل بسیاری از حوادث هستند، قصد داریم با همکاری دهیاری‌ها، شرکت آب‌وفاضلاب و اداره جهاد کشاورزی، آبشخورهایی را در نوار ساحلی و به‌دوراز مسیرهای اصلی احداث کنیم.

وی ادامه داد: در راستای مدیریت بهتر و تسهیل در ارائه خدمات، پیشنهاد شده که جمعیت شترهای چند روستا در یک مکان مشخص در نوار ساحلی تجمیع شوند و با این روش، شرکت آب‌وفاضلاب می‌تواند امتیاز آب را به این مراکز اختصاص دهد و نیاز آبی شترها به‌صورت متمرکز تأمین شود.

سرپرست جهاد کشاورزی جاسک در پایان تأکید کرد: معتقدیم که با اجرای این طرح‌ها و مشارکت فعالانه شترداران و دستگاه‌های اجرایی مرتبط، می‌توانیم شاهد تحول مثبتی در صنعت شترداری شهرستان جاسک باشیم و هم‌زمان، ایمنی جاده‌ها را نیز افزایش دهیم.

انتهای خبر/

نظرات
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!