حالت تاریک

امروز : یکشنبه, 1403/05/07 | 2024/07/28

Logo

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خبر داد:

آماده‌باش مراکز درمانی برای پذیرش افراد دچار گرمازدگی

آماده‌باش مراکز درمانی برای پذیرش افراد دچار گرمازدگی

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با هشدار نسبت به افزایش دما در روزهای پیشرو و احتمال گرمازدگی، راهکارهایی را برای مقابله با گرمازدگی ارائه کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»؛ به نقل از روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، منوچهر کمالی با اشاره به‌پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی مبنی بر گرم‌شدن هوا در روزهای آینده، اعلام کرد: تمام مراکز درمانی استان، برای پذیرش افراد گرمازده و بیماران پرخطر در آماده‌باش قرار دارند.

کمالی، با بیان این توضیح که گرمازدگی، عدم توانایی بدن در دفع گرما و افزایش دمای درون بدن به حدود چهل درجه سانتی‌گراد است که به دلیل فعالیت شدید یا گرمای هوا ایجاد می‌شود، هشدار داد: گرمازدگی در اثر نرسیدن آب کافی به بدن در گرمای بالا، منجر به نقص در سیستم کنترل درجه حرارت بدن می‌شود.

وی درباره نشانه‌های گرمازدگی، اضافه کرد: ضعف و خستگی، کشیدگی و درد عضلات، تهوع و استفراغ، سرگیجه و ضعف، سردرد و اسهال از جمله نشانه‌های گرمازدگی هستند و در صورت بروز گرمازدگی باید به‌سرعت به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه شود.

وی افزود: با رعایت برخی نکات ساده، به‌راحتی می‌توان از ابتلا گرمازدگی جلوگیری و پیشگیری کرد، گفت: اگر در محیط گرمی قرار گرفتید که احتمال گرمازدگی در آن وجود داشت، به‌صورت منظم و زمانی که هنوز تشنه نشده‌اید، آب بنوشید.

کمالی، با این توصیه که در این فصل گرم، بهتر است از وسایل محافظتی برابر نور خورشید مانند سایبان یا کلاه استفاده کنیم، تأکید کرد: افراد در روزهای گرم سال، به‌ویژه کودکان زیر چهار سال، افراد بالای ۶۵ سال و افراد پرخطر همچون بیماران قلبی، دیابتی، دارای فشارخون و بیماران خاص، بهتر است تاحدامکان بین ساعات ۱۱ تا ۱۶ از منزل خارج نشوند.

وی، در ادامه با اشاره به نکات تغذیه‌ای که در گرمازدگی باید رعایت شود، گفت: از نوشیدنی‌های بسیار شیرین دوری کنیم، زیرا این نوشیدنی‌ها در واقع موجب از دست‌ دادن مایعات بدن می‌شوند؛ همچنین از نوشیدن مایعات بسیار سرد نیز خودداری کنیم، زیرا می‌توانند موجب مشکلات گوارشی شوند.

کمالی با بیان اینکه فعالیت‌های شدید بدنی نیز در روزهای گرم می‌تواند موجب بروز گرمازدگی شود، ادامه داد: از نوشیدن مایعات دارای کافئین مانند قهوه، شکلات‌های کاکائویی، نوشابه و چای پررنگ خودداری شود، چرا که این خوراکی‌ها موجب کم‌آب‌شدن بدن می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مصرف میوه‌ها و به‌ویژه سبزی‌ها می‌تواند به تأمین آب بدن کمک شایانی کند، گفت: در روزهای گرم سال از میوه و سبزی‌ها در برنامه غذایی خود بیشتر استفاده کنید.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با تأکید بر اینکه نخستین اقدام در مواجهه با گرمازدگی این است که باید فرد را از محیط گرم به‌سرعت خارج و به محیط خنک یا زیر سایه منتقل کرد، افزود: در صورت پیداشدن نشانه‌های شدید گرمازدگی، باید فرد به مراکز بهداشتی و درمانی منتقل شود.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از