خبر های امروز : 5
مشکلات بیمه و مجوزهای بی‌رویه؛ موانع صنعت میگو
اقتصادی | شماره خبر : 7091
1403-12-15 00:44 https://hormoz.ir/short/NK2Ym
رئیس اتحادیه آبزیان استان هرمزگان تأکید کرد :
مشکلات بیمه و مجوزهای بی‌رویه؛ موانع صنعت میگو
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان با انتقاد از صدور بی‌رویه مجوز برای مراکز تکثیر گفت: سیاست‌گذاری‌های اشتباه در این زمینه باعث اتلاف سرمایه و کاهش بهره‌وری شده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی هرمز، مهرداد بازرگان در یکصد و دومین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، به بررسی مشکلات صنعت پرورش میگو پرداخت و خواستار اصلاحات جدی در این حوزه شد.

وی در ابتدا به برداشت نامناسب از اراضی پرورشی اشاره کرد و گفت: این موضوع سبب کاهش تولید میگو در استان شده است، همچنین شیوع بیماری‌های مختلف در سال‌های اخیر از دیگر چالش‌های مهم این صنعت است، در حالی‌که کشورهای دیگر توانسته‌اند تولید خود را در کنار بیماری‌ها ادامه دهند، ایران با این معضل دست و پنجه نرم می‌کند.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان بر لزوم نوسازی مزارع قدیمی، تعویض خاک استخرها و استفاده از تکنولوژی‌های نوین برای بهبود کیفیت و افزایش تولید تأکید کرد و بیان داشت: مشکل تأمین سرمایه در گردش یکی از موانع اصلی بر سر راه تولیدکنندگان میگو است.

بازرگان ادامه داد: افزایش نرخ ارز هزینه‌ها را بالا برده، در حالی‌که قیمت فروش محصول ثابت مانده و این مسئله باعث کاهش توان مالی سرمایه‌گذاران شده و برای رفع آن، سیستم بانکی باید تسهیلات مناسبی ارائه کند.

وی در ادامه به مشکلات صادرات اشاره و تصریح کرد: بازارهای صادراتی میگوی ایران به کشورهای روسیه و امارات محدود شده و ورود به بازارهای جدید با چالش‌هایی نظیر استانداردهای سخت‌گیرانه در خصوص باقی‌مانده آنتی‌بیوتیک‌ها مواجه است.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان همچنین نبود سامانه شناسنامه‌دار برای محصولات میگو را از موانع اصلی تجارت جهانی عنوان کرد و خواستار ایجاد یک سامانه جامع پایش و نظارت برای ثبت روند تولید از ابتدا تا انتها شد.

بازرگان در بخش دیگری به مشکلات بیمه اشاره کرد و گفت: در سال جاری بیمه مزارع اجباری شده، اما افزایش ناگهانی مبلغ بیمه باعث شده است که پرورش‌دهندگان از این طرح استقبال نکنند.

وی همچنین از صدور بی‌رویه مجوز برای مراکز تکثیر انتقاد کرد و افزود: سیاست‌گذاری‌های اشتباه در این زمینه باعث اتلاف سرمایه و کاهش بهره‌وری شده است.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان به موضوع آلایندگی مزارع میگو پرداخت و تأکید کرد: فضولات مزارع بخشی از چرخه طبیعی دریا هستند و نباید این صنعت را به عنوان صنعتی آلاینده معرفی کرد.

بازرگان خواستار همکاری بیشتر میان دولت، بانک‌ها و بخش خصوصی برای اصلاح ساختار صنعت و ورود به بازارهای جهانی شد و به اهمیت بهبود استانداردها و استفاده از تکنولوژی‌های نوین در توسعه پایدار این صنعت اشاره کرد.

انتهای خبر/

نظرات
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.