خبر های امروز : 19
هرمزگان نباید قلک اقتصادی کشور باشد
اقتصادی | شماره خبر : 6989
1403-12-06 14:20 https://hormoz.ir/short/V0gPO
مشاور رئیس‌جمهور در امور تشکل‌ها و احزاب:
هرمزگان نباید قلک اقتصادی کشور باشد
مشاور رئیس‌جمهور در امور تشکل‌ها و احزاب، گفت: نباید استان هرمزگان تنها به‌عنوان قلک اقتصادی کشور دیده شود، بلکه باید توسعه‌ای جامع و پایدار را در نظر گرفت.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی هرمز، نورالدین آهی، در نشست با فعالان اقتصادی استان هرمزگان، با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی این استان، از عدم توسعه‌یافتگی متناسب با این ظرفیت‌ها سخن به میان آورد و گفت: پیش از این، هنگامی که در تهران از بندر صحبت می‌شد، ذهن‌ها بلافاصله به بندرعباس معطوف می‌شد، اما با بازدید مجدد از استان، انتظار داشت که در حوزه توسعه پیشرفت‌های ملموسی را مشاهده کند که چنین چیزی ندید و این موضوع برای او ناامیدکننده بود.

وی با تأکید بر اهمیت نقش تشکل‌ها در فرآیند تصمیم‌گیری‌های دولت، افزود: یکی از شعارهای اصلی رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان، شنیدن صدای بی‌صدایان بود. وی با طرح این پرسش که چه کسانی بی‌صدا هستند، بیان کرد که تشکل‌ها با وجود ظرفیت‌های قابل توجه، در فرایند حکمرانی نادیده گرفته شده‌اند.

 به گفته مشاور رئیس‌جمهور در امور تشکل‌ها و احزاب، برای نخستین بار، رئیس‌جمهور مشاوری را در امور تشکل‌ها منصوب کرده که نشان‌دهنده پذیرش این واقعیت از سوی دولت است که تشکل‌ها نقش مهمی در اداره کشور دارند.

آهی همچنین به معضل جلسات بی‌نتیجه در کشور اشاره و تصریح کرد: معمولاً در نشست‌های متعدد، مطالب مهمی مطرح می‌شود اما پس از پایان جلسه، همه‌چیز به فراموشی سپرده می‌شود، مسائل و پیشنهادهای مطرح‌شده در این نشست، بدون واسطه و مستقیماً به رئیس‌جمهور منتقل خواهد شد تا مورد پیگیری قرار گیرد.

وی با توجه به استفاده از مدیران بومی در هلدینگ‌های اقتصادی مستقر در هرمزگان، از وضعیت کنونی، انتقاد و تأکید کرد: بسیاری از مدیران این مجموعه‌ها از سایر استان‌ها به اینجا می‌آیند و به‌اصطلاح مدیران پروازی هستند، اما معتقدم نیروهای متخصص و توانمند هرمزگانی باید در رأس مدیریت این شرکت‌ها قرار گیرند.

مشاور رئیس‌جمهور در امور تشکل‌ها و احزاب، همچنین افزود: دولت در حال پیگیری این مسئله است و تاکنون نامه‌هایی از سوی وزرا و استانداری‌ها ارسال شده که بر لزوم بومی‌سازی هیئت‌مدیره‌های هلدینگ‌های اقتصادی زیرمجموعه وزارتخانه‌ها تأکید دارد.

در ادامه، آهی به بحث مسئولیت اجتماعی هلدینگ‌های اقتصادی پرداخت و بیان کرد: این موضوع یکی از دغدغه‌های اصلی دولت است، در بسیاری از استان‌ها، شرکت‌های بزرگ بودجه‌های کلانی را برای مسئولیت اجتماعی در نظر می‌گیرند، این منابع باید به درستی در مسیر توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و اجتماعی هدایت شوند.

به گفته وی، تشکل‌های اقتصادی و اتاق بازرگانی باید در این زمینه مطالبه‌گری کنند تا این بودجه‌ها به نفع مردم استان و توسعه پایدار منطقه به کار گرفته شود.

مشاور رئیس‌جمهور در ادامه به سه اولویت اصلی دولت چهاردهم در هرمزگان اشاره کرد و گفت: نخستین اولویت، عدالت آموزشی است که وضعیت آن در هرمزگان بسیار نامناسب است و این استان یکی از ضعیف‌ترین عملکردها را در حوزه آموزش و پرورش دارد، برای رسیدن به توسعه همه‌جانبه، باید آموزش را در اولویت قرار داد.

آهی ادامه داد: دومین اولویت، عدالت در نظام سلامت است که نیازمند اصلاح و توزیع عادلانه‌تر امکانات درمانی است، سومین اولویت نیز توسعه متوازن اقتصاد دریا‌محور است، نباید استان هرمزگان تنها به‌عنوان قلک اقتصادی کشور دیده شود، بلکه باید توسعه‌ای جامع و پایدار را در نظر گرفت.

وی همچنین به چالش ناترازی انرژی در استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، میزان مصرف برق در هرمزگان از میزان تولید آن بیشتر است که این موضوع مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است، دولت برنامه‌هایی برای حل این مسئله دارد و پیشنهاد دارم با استفاده از منابع صندوق امید، سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی گسترش یابد، دولت آماده است تا ۷۰ درصد اعتبارات موردنیاز برای این پروژه‌ها را از طریق صندوق‌های توسعه‌ای تأمین کند.

مشاور رئیس‌جمهور همچنین به سیاست جدید دولت در تفویض اختیارات ویژه به استانداران اشاره کرد و بیان داشت: این تصمیم می‌تواند بسیاری از مشکلات استان را کاهش دهد، اما شرط آن است که مسئولان محلی از این اختیارات به‌درستی استفاده کنند، فعالان اقتصادی درخواست دارم که از این سیاست دولت حمایت کرده و به استاندار برای حل مشکلات استان کمک کنند.

در پایان این نشست، آهی از فعالان اقتصادی استان درخواست کرد: مشکلات، پیشنهادها و راهکارهای خود را به‌صورت مکتوب ارائه دهند تا دفتر مشاور رئیس‌جمهور آن‌ها را پیگیری کند. 

وی قول داد: حداقل دو یا سه مورد از مشکلات مطرح‌شده را در کوتاه‌ترین زمان ممکن پیگیری و حل کند.

مشاور رئیس‌جمهور در امور تشکل‌ها و احزاب ابراز امیدواری کرد: با همکاری دولت و بخش خصوصی، هرمزگان بتواند به جایگاه واقعی خود به‌عنوان قطب اقتصادی ایران دست یابد.

انتهای خبر/

نظرات
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.