
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»؛ هرمز، جزیرهای در میان آبهای نیلگون خلیجفارس که از دیرباز باتوجهبه موقعیت استراتژیکی که دارد مورد توجه بوده است؛ این جزیره در نزدیکی تنگه راهبردی هرمز قرار دارد.
جزیره هرمز علاوه بر اینکه از لحاظ سیاسی منطقهای مهم و راهبُردی به شمار میرود از لحاظ فرهنگی نیز دارای شهروندان اصیل و مقیدی هستند که به نسبت جمعیت آن بیشترین شهید را تقدیم بهنظام و انقلاب کرده است.
هرمز به جزیره رنگارنگ شهرت دارد و خاکها و کانیهای منحصربهفردی که در این جزیره وجود دارد این منطقه را تبدیل به یک نقاشی زیبای خدا در روی زمین کرده است.
بیش از ۷۰ نوع خاک با رنگهای مختلف در جزیره هرمز وجود دارد که در کنار سایر جاذبههایی که در این جزیره وجود دارد این منطقه را مأمنی برای ورود گردشگران داخلی و خارجی کرده است.
سالانه گردشگران فراوانی برای گذراندن اوقاتی سرشار از شادی و آرامش به جزیره هرمز سفر میکنند و از مناطق بکر گردشگری آن نهایت استفاده را میکنند.
با کوچکترین تعطیلاتی که در کشور رخ میدهد گردشگران فراوانی به سمت جزیره هرمز سفر میکنند و بار ترافیکی برای رسیدن به این جزیره افزایش مییابد.
این روزها موضوعی که بومیان جزیره هرمز را نگران کرده برداشت خاکهای رنگی این جزیره توسط گردشگران بوده که رفتهرفته از خاک جزیره هرمز کاسته میشود.
خاکهای سرخ و نقرهای جزیره هرمز را گردشگران بهعنوان سوغات برداشت میکنند و نمیدانند که با این کار چه فاجعه بزرگی بر سر این جزیره رنگارنگ میآید.
برداشت خاک از جزیره هرمز در شبکههای مجازی سروصدا به پا کرد و در مقابل آن صالحی امیری وزیر میراثفرهنگی و گردشگری درباره برداشت خاکهای سرخ جزیره هرمز توسط برخی مسافران اظهار کرد: رسانه ملی برای ارتقا فرهنگ عمومی برای صیانت از میراث ملی و فرهنگی باید برنامه داشته باشد.
وی افزود: آموزش و پرورش نقش اول را در ایجاد یک ذهنیت در دانشآموزان نسبت به صیانت از میراث ملی دارد.
به گفته صالحی امیری، آثاری که ثبت نشده صیانت از آن بر عهده مسئولان محلی است. باید قبل از اینکه به فکر برخورد قهری باشیم به فکر فرهنگسازی باشیم.
علیایحال برداشتنکردن خاک جزیره هرمز که میراث ماندگار از طبیعت است باید توسط مسئولان ملی، استانی و محلی فرهنگسازی شود.
منبع صحبت های وزیر میراث فرهنگی و گردشگری فارس است
انتهای خبر/