به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «هرمز» به نقل از ایرنا، دو هفته از اجرای طرح خاموشی برنامهریزی شده برای عبور از شرایط ناترازی در بخش انرژی میگذرد؛ در این مدت هموطنان تلاش کردهاند با وجود مشکلات پیش آمده هم خود را با شرایط جدید وفق دهند و هم با کاهش مصرف گاز، کمک کنند تا سوخت بیشتری به نیروگاه های حرارتی ارسال و برق مورد نیاز کشور تولید شود.
تامین نشدن سوخت نیروگاهی از اواخر آذرماه تعدادی از نیروگاه های کشور را از مدار تولید برق خارج و شرایط سختی را برای تامین برق فراهم کرده است به طوری که مدیریت برق کشور ناگزیر به اجرای جدول خاموشی ها شد تا از بار مصرف شبکه برق بکاهد.
طبق آخرین آمار، از مجموع ۸۵۹ میلیون مترمکعب گاز مصرفی در کشور، ۶۱۰ میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف می شود؛ یعنی اینکه این بخش ۷۱ درصد از مصرف کل کشور را به خود اختصاص داده و البته در مقایسه با اوایل زمستان پارسال رشد ۱۸ درصدی را تجربه کرده است؛ این رشد قابل توجه مصرف، نیازمند مدیریت بهتر و بهینهسازی مصرف انرژی در روزهای سرد پیشرو است.
نکته اینجاست که بیش از ۸۰ درصد ظرفیت نیروگاهی کشور متکی به گاز طبیعی است و سوختهای دیگر در مجموع ۲۰ درصد باقیمانده را پوشش می دهند؛ این بدان معناست که باید متنوع سازی سبد سوخت نیروگاهی در دستور کار قرار گیرد تا با کاهش وابستگی صنعت برق به گاز، شرایط ناترازی را بهبود بخشید که البته امری زمان بر است.
از اینرو همچنان کاهش مصرف انرژی در بخش خانگی مهمترین مولفه در بهبود شرایط در بخش نیروگاهی است که بخشی از آن با کاهش ۲ درجه ای دمای محیط میسر میشود و بخشی نیز با اصلاح و بهبود سیستمهای گرمایشی در منازل و ساختمانها و استفاده از تجهیزات با بهرهوری بالا میتواند به کاهش مصرف انرژی کمک کند و فشار بر شبکه گازرسانی را کاهش دهد.
انتهای خبر/