مهر زنان جنوب در نسیم پاییز؛
عطر نان توموشی در ساحل هرمزگان میپیچد
نان توموشی فقط خوراکی محلی نیست، نمادی از فرهنگ و همدلی مردم هرمزگان است؛ پیوندی میان زندگی سادهٔ ساحلنشینان و شور زندگی در ساحل نیلگون خلیجفارس است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»؛ با آغاز فصل پاییز و خنکشدن نسیم دریا، سواحل جنوبی کشور بار دیگر رنگوبوی زندگی تازهای به خود میگیرد. در میان موجهای آرام خلیجفارس و صدای پرندگان دریایی، بانوان هنرمند هرمزگانی در کنار ساحل بساطی ساده اما پرمهر پهن میکنند.
بساط پخت نان سنتی توموشی یا همان رِگاگ، نانی که عطرش تا دوردستهای ساحل میپیچد و طعمش یادآور سنت و اصالت جنوب است.
در ساحل بندرعباس، شعلههای ملایم آتش زیر صفحههای فلزی نانپز روشن است و زنانی با دستانی ماهر، خمیر نازک و نرم را بر آن پهن میکنند. نان توموشی از آرد گندم، آب، کمی نمک و گاه سبزیهای محلی درست میشود و به روایتی، طعمی دارد که تنها با عشق میتوان آن را توضیح داد.
روی نان توموشی با سسهای مخصوص که به آن مهیاوه و سوراغ میگویند همچنین پنیر و تخمه مرغ پوشیده میشود که تلفیق این طعمها با یکدیگر مزه بهشتی میدهد.
توموشی نان سادهای است، ولی با دل درست میشود
فاطمه احمدی، یکی از بانوان فروشنده نان توموشی، با لبخندی گرم از پشت دود نازک آتش میگوید: هر سال از اوایل مهر تا آخر زمستان، کنار ساحل میآییم. گردشگران عاشق بوی این نان هستند. توموشی نان سادهای است، ولی با دل درست میشود. من از بچگی کنار مادرم یاد گرفتم چطور خمیر را نازک مثل برگ درست کنم. این نان با کمی پنیر محلی، سوراغ، مهیاوه و تخمه مرغ مزهدار میشود.
این بانوی دریادل هرمزگانی بیان کرد: جنوب کشور بهخصوص استان هرمزگان فصل پاییز و زمستان هوای بهار گونهای دارد و این امر باعث جذب گردشگران به هرمزگان میشود.
وی افزود: گردشگران فراوانی به کنار ساحل میآیند تا از آبوهوای مطلوب هرمزگان در پاییز و زمستان استفاده کنند و در کنار آن نان خوشمزه توموشی که عطر آن با صدای موج دریا با هم درآمیخته استفاده کنند.
۱۵ سال است که نان توموشی میفروشم
خدیجه ناصری، بانویی دیگر که بیش از پانزده سال است نان توموشی میفروشد، بیوقفه خمیر را روی صفحه داغ پهن میکند و میگوید: ما از همین کار زندگیمان را میچرخانیم. بعضی روزها تا صد تا نان میپزیم.
این بانوی هرمزگان مطرح کرد: بیشتر مشتریهایمان مسافر هستند، مخصوصاً موقع غروب که هوا خنک میشود. بعضیها میآیند که فقط عکس بگیرند، ولی وقتی بوی نان میخورند، نمیتوانند بدون خرید نان بروند.
صدای خنده کودکان و همهمه گردشگران با بوی نان تازه در هم میآمیزد. نان توموشی فقط خوراکی محلی نیست، نمادی از فرهنگ و همدلی مردم هرمزگان است؛ پیوندی میان زندگی سادهٔ ساحلنشینان و شور زندگی در ساحل نیلگون خلیجفارس است.
با آغاز هر پاییز، این نان گرم و مردمی، نه فقط شکم مسافران را سیر بلکه دل آنها را از مهربانی زنان جنوب لبریز میکند، زنانی که دستانشان بوی خمیر و دلشان بوی دریا دارد.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!