به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز، حضرت زینب (س) در تمام مراحل زندگی، همواره مصائب زیادی از شهادت پدر و مادر تا واقعه عاشورا و اسارت شام را گذراندند و اسطوره صبر و شکیبایی در تاریخ شدند.
روز ولادت حضرت زینب (س) در تقویم ایرانی به عنوان روز پرستار نامگذاری شده و همه ساله، زاد روز ولادت با سعادت بانوی بزرگ کربلا حضرت زینب (س) را تحت عنوان روز پرستار گرامی میدارند. یکی از سیرههای عملی زندگی حضرت زینب (س)، پرستاری و دستگیری از بیماران و درماندگان بود.
اتفاقات سختی که در طول حیات سراسر مرارت بار ایشان رخ داد، همچون بیماری مادر بزرگوارشان، ضربت خوردن پدر بزرگوارشان، مسمومیت برادر و بالاخره حادثه عظیم کربلا، زینب را به عنوان الگوی پرستاری و پرستاران معرفی کرد و سالروز ولادتش به عنوان روز پرستار نامگذاری شد.
پرستار بزرگ صحراي كربلا، در آن روز سخت، وظايف سنگيني به عهده داشت: تقويت روحيه مجروحان و خانواده شهيدان، رسيدگي به بازماندگان و كمك به اطفال. هم چنين ايشان به مراقبت از حضرت سجاد (ع) نيز كه در بيماري شديد به سر ميبرد، مشغول بود.
حيف است زينب سلام الله عليها را تنها پرستار بيمار بخوانند زيرا پرستارى از بيمار يكى از كوچكترين مسئوليت هاى حضرت زينب (س) بود، و هر چند پرستارى وظيفه سنگين و ارزشمندى است و پرستار متعهد بايد با صبر و حوصله، تحمل هر نوع ناملايمات براى انجام خدمتش بنمايد و چنين كارى از عهده هر كس برنمىآيد، ولى با اين حال مقام زينب كبرى (س)، آنقدر والا و عظيم است كه او را پرستار نهضت و انقلاب حسينى بايد بناميم، زيرا اين پرستارى به مراتب مهمتر و سرنوشت سازتر از پرستارى بيمار بود.
حضرت زینب (س) درسهای متعالی تربیتی را در خانه ولایت و در دامن پاک علی(ع) و حضرت زهرا(س) را فرا گرفتند، همانگونه که علم همراه با فصاحت و بلاغت و خبر از آینده و نیز شناخت زندگی، قدرت و عزت نفس، شجاعت، صبر، ایثار و فداکاری، ولایتمداری، عبادت و همسرداری را در آن بیت شریف آموختند.
به قلم مصیب رجایی فعال رسانهای استان هرمزگان
انتهای یادداشت/