علی پورشفا در گفتگو با خبرنگار حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی«هرمز» با اشاره به برگزاری جشن نوروز دریا در روستای سلخ قشم اظهار کرد: این جشن مانند ارثیهای ناب از آباد و اجدادمان به ما رسیده است و ما نیز با تمام وجودمان از آئین کهن بزرگانمان حراست میکنیم.
وی مطرح کرد: بیش از یک قرن است که برای شکرگزاری از نعمتهایی که خداوند از طریق دریا به ما داده این جشن را با همراهی و همکاری صیادان، بومیان منطقه و مسئولان برگزار میکنیم.
صیاد منطقه سلخ قشم بیان کرد: در جشن نوروز دریا که از ۲۵ تا ۳۱ شهریورماه برگزار میشود هیچ صیادی از این منطقه برای صید آبزیان به دریا نمیرود و هیچگونه غذای دریایی نیز در منزل بومیان پخت نمیشود.
پورشفا با اشاره به اینکه در جشن نوروز دریا همه لباس نو بر تن میکنند، گفت: همه افراد بندرسلخ از کودک گرفته تا نوجوان و جوان و کهنسال به دریا میآیند و آبتنی کرده و گاو و گوسفندان خود را نیز به ساحل میآورند و با آب دریا آنها را شستوشو میدهند.
وی با اشاره به برگزاری بازیهای بومی و محلی در جشن نوروز صیاد گفت: بازیهای شنا، طنابکشی، دومیدانی، تئاتر، موسیقی و... شادی وصفناپذیری را برای بومیان و گردشگران به ارمغان میآورد.
صیاد منطقه سلخ قشم تصریح کرد: این روزها درب خانه بومیان بر روی گردشگران و میهمانانی که برای جشن نوروز دریا آمدهاند باز است و با روی گشوده از میهمانان پذیرایی میکنند.
وی خاطر نشان کرد: در جشن نوروز صیاد غذاهای بومی که بیشتر از مشتقات خرما است مانند رنگینک، خرما روغنی، چنگال وشیرینی و... که توسط بومیان تهیه و پخت میشود استفاده میشود.
انتهای خبر/
- صنایع دستی، هویت بخش هر منطقه است 1403/03/30 12:17
- ثبتنام 140 موکب برای برگزاری مهمانی غدیر 1403/03/30 09:14
- چهارشنبه معنوی را با کلامالله آغاز میکنیم 1403/03/30 00:01
- شاخصههای شهیدرئیسی، بهترین معیار برای برگزاری انتخابات پرشور 1403/03/29 10:13