به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»؛ حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی هاشمی، کارشناس مسائل دینی استان هرمزگان در یادداشتی با موضوع استاندارد سن ازدواج و تشکیل خانواده نوشت: سن از ۱۴ تا ۱۸ سالگی آثار بسیار مهم و مثبتی برای دختران دارد، زنان سالم و بانشاطی هستند، و فرزندانشان هم سالم و بانشاطاند سؤال است که آیا تحصیل علم و علم دانش بالاتراز ازدواج است که دختر و پسری به بلوغ رسیدهاند نباید گفت ازدواج کنند تا تحصیلشان تمام شود؟ البته باید گفت: برخی بر این باور هستند که دختران و پسرانی که به دانشگاه رفته تا پایان دوره تحصیلی نیاز نیست که ازدواج کنند، از نظر آنها مرتبه علم از ازدواج بالاتر است.
درحالیکه این برداشت کاملاً اشتباه است، چراکه انسان نیازهای روحی و روانی دارند، تأمین نیاز روحی و روانی دختران و پسران که با ازدواج تأمین میشود و این تأمین موجب میشود که با خیال راحتتری به درس مشغول شوند و از احساسات و فکری و خیالات باطل و احیاناً گناه و التهابات دوران مجردی بهدور باشند، تا حدودی نسبی ثابت شده است دختران و پسرانی که مجرد هستند، و در یک محیط و آموزشگاهی مختلط درس میخوانند، ممکن است ذهن و فکرشان متوجه مسائل جنسی شود و در معرض انحراف قرار بگیرند.
گفته شد که انحراف نسبی است، برای این که انحراف و آسیب به عوامل دیگری همچون اعتقادات مذهبی و پایبند بودن به اصول اخلاقی و انسانی هم بستگی دارد و منحرف نشوند و سرشان به درس و بحث علمی باشد، ولی نباید فراموش کرد که احتمال انحراف اخلاقی در بین دختران و پسران در چنین محیط کم نیست.
خداوند نعمتی که به انسان داده تا از آن لذّت ببرد، از طریق درست، و این بهترین دلیل است که غریزه جنسی نیاز به ارضا دارد، و هر گاه نیاز به ارضا پیدا کند دیگر دختر و پسر، دانشجو و غیردانشجو نمیشناسد. (۱)
درمورد دختران، وهم چنین پسران باید که این پستترین و زشتترین حواله است که مانع ازدواجشان باشدوبهانه تحصیل بشوند، و فرصت و حواله نقد امروز به فردای نسیه بدهند. ( ۲)
دیده شده است چه بسیار جوانانی که به بهانه ادامه تحصیل و طی کردن پلههای ترقی علمی و تحصیل شرایط ازدواج را از دست دادند، و دچار افسردگی شده و چیزی دیگری برایشان باقی نمانده است، حال چه دختر و چه پسر دیده شده که دختران بیشتر دچار افسردگی شدهاند که به واسطه ندانمکاری والدین و این که باید عالم بشود و بدانند که به دلیل چیزهای باطل، دخترشان در معرض شکست و افسردگی قرار گرفته است.
منبع:
۱.امینی، نقش ایمان در ازدواج، ص ۲۷۱
۲.توحیدی، روی ماه زندگی را ببوس، ص ۵۹
۳.وسائلالشیعه، ج ۱۴ ص ۴۰، چاپ بیروت
انتهای یادداشت/