
یادداشت؛
وطندوستترین ایرانیان
بی شک سردار سلامی، سردار حاجیزاده، سردار باقری و...و دیگر سرداران رشید اسلام که در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه جان خود را فدای ایران و اسلام کردند جزو وطندوستترین افراد کشور به شمار میروند و در وادی عمل نیز نشان دادند.
حجتالاسلام میثم سالاری، رئیس سازمان تبلیغات رودان در یادداشت اختصاصی برای پایگاه خبری تحلیلی «هرمز» نوشت: در تاریخ پر فراز و نشیب ایرانزمین، وطندوستی همواره یکی از صفات برجسته و افتخارآمیز ملت ایران بوده است. از دل این سرزمین کهن، همواره مردان و زنانی برخاستهاند که جان خود را سپر بلای میهن کردهاند و اما در عصر جمهوری اسلامی ایران، جلوهای ویژه و کمنظیر از این فداکاری و وطندوستی در سیمای شهدا، سرداران و علمایی متجلی شده که با روش و منش اسلامی، حراست از مرزهای جغرافیایی و عقیدتی این مرز و بوم را رسالت خود دانستند.
شهیدان انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم، نه فقط از سر غیرت ملی که با انگیزهای عمیقتر و ریشهدارتر، یعنی ایمان دینی و اعتقاد به تکلیف الهی، جان خود را نثار کردند.
وطن حریمی مقدس است
برای آنان، وطن تنها یک خاک نبود؛ بلکه حریمی مقدس بود که حفظ آن، بخشی از ایمان محسوب میشد و همین پیوند عمیق میان دین و وطندوستی بود که از این فداکاریها چهرهای قدسی ساخت.
رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی)، همواره در بیانات خود بر این پیوند الهی میان ایمان و عشق به وطن تأکید کردهاند. ایشان فرمودهاند؛ «ملت ما از اول انقلاب تا امروز، در صحنههایی که به حضور و فداکاری نیاز بوده، نشان داده است که یک ملت مؤمن، میتواند وطندوستترین ملتها هم باشد.» این سخن، گویای آن است که در اندیشهٔ رهبری، وطندوستی زمانی به اوج خود میرسد که بااخلاص دینی و شناخت تکلیف الهی همراه شود.
دینداری و وطندوستی را ملت ایران، به زیبایی در هم تنیدهاند
سرداران بزرگی چون شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، نماد روشن این سنت اسلامی - ایرانی هستند. شخصیتی که در عین پایبندی کامل به تعالیم اسلامی، مدافع سرسخت امنیت و استقلال ایران نیز بود. سلیمانی و یارانش نشان دادند که دینداری و وطندوستی نهتنها در تعارض با هم نیستند، بلکه در تجربه زیسته ملت ایران، به زیبایی در هم تنیدهاند.
علما جبهههای نبرد را معنویت بخشیدند
نمیتوان از نقش علما در این میدان چشم پوشید. علمایی که بابصیرت دینی، مردم را به مقاومت، ایستادگی و دفاع از کیان کشور فراخواندند، جبهههای نبرد را معنویت بخشیدند و در تربیت نسلی از جوانان مؤمن و وطندوست نقشآفرینی کردند. این علما نهتنها در سنگر منبر، بلکه گاه در میدان نبرد، همگام با رزمندگان بودند؛ همچون شهید مطهری که با قلم خود، جهاد تبیین را آغاز کرد و یا شهدای روحانی که در خط مقدم دفاع از وطن به شهادت رسیدند.
رهبر انقلاب در توصیف این نقش ماندگار شهدا و علمای اسلامی میفرمایند؛ «یاد شهیدان باید زنده بماند؛ چون آنان الگوی ماندگار برای جوانان وطندوست ما هستند؛ کسانی که عزت ایران را با خون خود تضمین کردند.»
امروز که در سالهای پیشرفت و تهدیدهای ترکیبی به سر میبریم، باز هم این روحیهای که از مکتب شهدا و علمای اسلام به ارث بردهایم، پشتوانه اصلی عزت و استقلال کشور است. وطندوستی بدون معنویت، ممکن است در برابر وسوسهها و فریبهای زمانه دچار تزلزل شود، اما آنگاه که عشق به وطن باایمان به خدا پیوند بخورد، به سرچشمهای پایانناپذیر از ایثار و استقامت بدل میشود.
شهدا مشعلداران مسیر عزت و سربلندی ایراناند
بیتردید، وطندوستترین ایرانیانِ دوران معاصر، کسانی بودهاند که با الهام از تعالیم اسلامی و با هدایتهای رهبران الهی انقلاب، از همه هستی خویش برای حفظ عزت ایران گذشتند که اینان مشعلداران مسیر عزت و سربلندی ایراناند؛ نامشان در تاریخ خواهد درخشید و راهشان همچنان الهامبخش نسلهای آینده خواهد بود.
بی شک سردار سلامی، سردار حاجیزاده، سردار باقری و...و دیگر سرداران رشید اسلام که در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه جان خود را فدای ایران و اسلام کردند جزو وطندوستترین افراد کشور به شمار میروند و در وادی عمل نیز نشان دادند.
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!