خبر های امروز : 19
سیاسی | - شماره خبر : 5972
1403-09-17 09:37 https://hormoz.ir/short/VM2bD
در بیست‌و‌پنجمین نشست کافه انجمن تشریح شد؛
نقش کلیدی دانشجویان در تحولات ایران
دکترای فرهنگ و ارتباطات با بیان اینکه دانشجویان به‌عنوان نمایندگان آگاهی و بیداری جامعه، در تغییرات اجتماعی کشور پیشتاز بوده‌اند، گفت: پویایی و کنش‌گری دانشجویان، نشان‌دهنده بالندگی آنان است.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز» محمد کمالی باغستانی، در بیست و پنجمین نشست کافه انجمن، که شامگاه جمعه به مناسبت ۱۶ آذر، روز بزرگداشت مقام دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس برگزار شد، با اشاره به اهمیت بیداری و آگاهی دانشجویان به‌عنوان موذن جامعه، گفت: دانشجویان در تاریخ انقلاب اسلامی، نقش مهمی را در مقابل ظلم و استبداد رژیم پهلوی و استعمار داخلی و خارجی ایفا کردند.

وی با یادآوری نقش تاریخی دانشجویان در تحولات اجتماعی و سیاسی ایران، به بررسی ابعاد مختلف نقش دانشجویان در تاریخ معاصر پرداخت و، با یادآوری اهمیت نقش دانشجویان در تاریخ معاصر ایران و ضرورت آگاهی و بیداری اجتماعی افزود: دانشجویان باید همواره در مسیر تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی و دفاع از حقوق جامعه پیشتاز باشند.  

دانشجو به‌عنوان موذن جامعه

دکترای فرهنگ و ارتباطات با استناد به فرمایشات شهید بهشتی، دانشجویان را به‌عنوان موذن جامعه معرفی کرد و گفت: اگر دانشجو خواب بماند، آگاهی جامعه نیز به فراموشی سپرده می‌شود، این جمله به اهمیت بیداری و آگاهی دانشجویان در تحولات اجتماعی اشاره دارد.

 تاریخچه ملی شدن صنعت نفت

کمالی به تلاش‌های مشترک در زمینه اتحاد و وحدت ملی در تاریخ کشور و مسئله مهم ملی شدن صنعت نفت اشاره کرد و تأکید کرد: اتحاد، انسجام و وفاق ملی، منجر به موفقیت در این عرصه شد.

وی به نقش آیت‌الله کاشانی و مصدق در این زمینه پرداخت و گفت: این اتحاد، تهدیدی جدی برای استعمارگران بود، همچنین نقش و انسجام وحدت آیت‌الله کاشانی و مصدق در کودتای ۲۸ مرداد پیامدهای عمیقی بر جامعه داشت. 

مدرس دانشگاه‌ آزاد اسلامی بندرعباس به کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ اشاره کرد و گفت: این کودتا ماهیت واقعی استعمار آمریکا و انگلیس را نشان داد که منجر به بازگشت شاه شد، و کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ در حقیقت شرایط خفقان و تاریکی را برای جامعه ایران به‌وجود آورد و این رویداد، درس‌های مهمی برای نسل‌های آینده دارد.

کمالی به وقایع ۱۶ آذر ۱۳۳۲ و شهادت سه نفر از دانشجویان اشاره کرد و افزود: این روز نماد ایستادگی دانشجویان در برابر ظلم و استبداد رژیم طاغوت و استعمار آمریکایی انگلیسی است، وقایع ۱۶ آذر ۱۳۳۲ و شهادت دانشجویان به‌عنوان نمادی از ایستادگی در برابر سلطه خارجی، مورد تأکید است و دانشجویان باید همواره در برابر تهدیدات داخلی و خارجی ایستادگی کنند.

وی با بیان اینکه دانشجویان به‌عنوان نمایندگان آگاهی و بیداری جامعه، همواره در تغییرات اجتماعی کشور پیشتاز بوده‌اند، تصریح کرد: پویایی و کنش‌گری دانشجویان، نشان‌دهنده بالندگی قشر دانشجو هست.

دکترای فرهنگ و ارتباطات به نفوذ فرهنگی و سیاسی کشورهای غربی، به‌ویژه آمریکا و انگلیس در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: این نفوذ می‌تواند استقلال فکری و فرهنگی دانشجویان را تحت تأثیر قرار دهد.

وی همچنین بر لزوم حفظ و پاسداشت هویت ملی و فرهنگی توسط دانشجویان تأکید کرد و با اشاره به نقش جوانان در آینده‌نگری و ظرفیت ها و علاقه مندی و نشاط جوانان و دانشجویان، بر ضرورت مطالبه‌گری و عدالت‌خواهی تأکید کرد و گفت: دانشجویان باید در راستای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی گام بردارند، زیرا آینده کشور به‌ دست جوانان و دانشجویان شکل خواهد گرفت.

کمالی به مسأله اعتماد اجتماعی و تأثیر آن بر جامعه پرداخت و تصریح کرد: نوع نگاه و اندیشه دانشجویان در جامعه اهمیت بسیاری دارد و دانشجویان باید در ایجاد اعتماد اجتماعی تلاش کنند.

انتهای خبر/

نظرات