خبر های امروز : 9
فلسطین، عامل موج نوزایی در عصر دیجیتال
سیاسی | شماره خبر : 5785
1403-09-01 07:20 https://hormoz.ir/short/4LrBn
یادداشت؛
فلسطین، عامل موج نوزایی در عصر دیجیتال
چنین به نظر می‌رسد بیداری و آگاهی‌های فراملی نسل جدید در خصوص نسل‌‌کشی فلسطین و آزادی فلسطین به شکل‌گیری موج نوزایی در عصر دیجیتال منجر شود.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»، مهدی ملاحی، فعال سیاسی استان هرمزگان در یادداشتی نوشت: در جوامع غربی، شاهد دو مسئله اصلی هستیم که بیانگر شکاف میان دولت و ملت است؛ از یک سو، مسئله نسل‌کشی و آزادی فلسطین که همواره مورد توجه افکار عمومی و بسیاری از دانشگاهیان و اندیشمندان قرار دارد و بیانگر فاصله میان سیاست‌های دولت‌ها و خواسته‌های مردم است. از سوی دیگر، جنگ اوکراین نیز نمونه دیگری از این شکاف است که دولت‌های غربی را درگیر کرده است، در حالی که بسیاری از شهروندان غربی نسبت به این مسئله بی تفاوت هستند.

این شکاف میان دولت و ملت در غرب ریشه در تحولات جهانی و فراملی دارد. در دنیای کنونی که همگرایی و ارتباطات فرامرزی افزایش یافته است، دیگر مرزهای جغرافیایی نمی‌تواند تصمیم‌گیری‌های دولت‌ها را محدود کند. این موضوع موجب شده است که مردم، فراتر از مرزهای ملی و دولتی به مسائل جهانی مانند نسل‌کشی و آزادی فلسطین توجه کنند و خواستار تغییر در سیاست‌های دولت‌ها باشند.

در این شرایط، طبق نظرسنجی اخیر مؤسسه اینفراتست دیمپ (Infratest Dimap) که در سپتامبر منتشر شد، محبوبیت رهبران سیاسی قاره سبز به کمترین سطح خود در سال‌های اخیر رسیده است.

برخی از تحلیلگران معتقدند که غرب در آستانه یک نوزایی در عصر دیجیتال قرار دارد. بیداری و آگاهی‌های فراملی و همچنین تمایل مردم برای تغییر در سیاست‌های‌ دولت‌های غربی، می‌توانند زمینه‌ساز تحولات اساسی در غرب باشند و به شکل‌گیری موج نوزایی در غرب کمک کنند. در این راستا، پیشنهاداتی کاربردی مبتنی بر ارزیابی یافته‌های پژوهشگران ارائه می‌گردد.

یکی از عوامل کلیدی تغییرات اجتماعی و سیاسی که منجر به شکل‌گیری رنسانس در اروپا شد اختراع مهم چاپخانه توسط گوتنبرگ بود که باعث بیداری آگاهی و توسعه دانش جامعه در غرب شد.

در عصر جدید، رسانه‌های دیجیتال و شبکه‌های مجازی با کمک هوش مصنوعی نقش مهمی در بیداری و آگاهی‌های فراملی در غرب دارند که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

افزایش آگاهی و اطلاع‌رسانی: رسانه‌های دیجیتال و شبکه‌های مجازی امروزه نقش کلیدی در انعکاس و اطلاع‌رسانی مسائل فراملی و جهانی به خصوص موضوع فلسطین ایفا می‌کنند. آنها با انتشار خبرها و گزارش‌های مربوط به مسائلی مانند نسل‌کشی و آزادی فلسطین، آگاهی مردم را نسبت به این موضوعات افزایش می‌دهند.

تقویت همبستگی فراملی: رسانه‌های دیجیتال و شبکه‌های مجازی با ایجاد فضای گفتگو و تبادل نظر در مورد نسل‌کشی و آزادی فلسطین، زمینه را برای همبستگی و همدلی میان مردم به خصوص نسل جدید در سراسر جهان فراهم می‌کنند. این موضوع می‌تواند منجر به شکل‌گیری جنبش‌های فراملی و مطالبات مردمی در خصوص موضوع فلسطین از دولت‌ها شود.

 تقویت شبکه‌های ارتباطی فراملی: رسانه‌های نوین به‌ویژه شبکه‌های مجازی، امکان ایجاد شبکه‌های ارتباطی فراملی را فراهم کرده‌اند. این امر باعث می‌شود مردم در سراسر جهان بتوانند در مورد مسائل مشترک نسل‌کشی و آزادی فلسطین گفتگو کرده و برای تغییر موثر اقدام کنند.

 بیداری فراملی نسل Z و آلفا: نقش رسانه‌های دیجیتال و شبکه‌های مجازی در بیداری و آگاهی‌های فراملی مسئله فلسطین در نسل‌های Z ( این نسل متولدین ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ میلادی به عنوان نسل دیجیتال شناخته می‌شوند) و آلفا (این نسل متولدین ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۵ میلادی که از ابتدای زندگی با فضای دیجیتال و رسانه‌های نوین آشنایی دارند) بسیار چشمگیر و تأثیرگذار است.

این نسل‌ها با برخورداری از دسترسی گسترده به اطلاعات جهانی از طریق رسانه‌های دیجیتال و شبکه‌های مجازی، پتانسیل بالایی برای درگیری در مسائل فراملی و فشار بر دولت‌های غربی برای اتخاذ سیاست‌های متناسب با آن دارند. 

بطورکلی، مسئله فلسطین و نقش رسانه‌های دیجیتال و شبکه‌های مجازی در بیداری و آگاهی‌های فراملی به‌ عنوان عوامل مهم و تاثیرگذار مطرح هستند که به نظر می‌رسد بیداری و آگاهی‌های فراملی نسل جدید در خصوص نسل‌‌کشی فلسطین و آزادی فلسطین به شکل‌گیری موج نوزایی در عصر دیجیتال منجر شود.

انتهای یادداشت/

نظرات