خبر های امروز : 6
صیانت از محیط زیست اولویت برنامه‌های توسعه‌ای باشد
اقتصادی | شماره خبر : 7100
1403-12-15 10:32 https://hormoz.ir/short/eojLj
استاندار هرمزگان:
صیانت از محیط زیست اولویت برنامه‌های توسعه‌ای باشد
استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه برنامه‌های توسعه صنعتی باید حداقل آسیب را به محیط زیست وارد کنند، گفت: صنایع باید از نظر رعایت اصول و قوانین زیست‌محیطی، ملزم باشند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی هرمز، محمد آشوری تازیانی، در آئین درختکاری که به مناسبت هفته منابع طبیعی و آموزش محیط زیست در پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس برگزار شد، با تأکید بر اهمیت صیانت از محیط زیست در برنامه‌های توسعه‌ای، گفت: سرعت تخریب محیط زیست در حال حاضر از فرآیند حفظ آن پیشی گرفته و باید به این نکته توجه کنیم که هر کدام از ما در شکل‌گیری وضعیت کنونی تأثیرگذار بوده‌ایم. این تأثیرات منفی باید کاهش یابد.

وی افزود: یکی از راه‌های مقابله با تخریب محیط زیست، کاهش آثار منفی برنامه‌های توسعه‌ای، به ویژه در بخش صنعتی است. برای مثال، استقرار صنایع باید با توجه به توان اکولوژیک و ظرفیت محیطی مناطق صورت گیرد تا آسیب‌های زیست‌محیطی کاهش یابد.

استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه برنامه‌های توسعه صنعتی باید حداقل آسیب را به محیط زیست وارد کنند، بیان داشت: صنایع باید از نظر رعایت اصول و قوانین زیست‌محیطی ملزم باشند. پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس در این زمینه اقدامات قابل توجهی انجام داده و حدود ۳۰۰ هکتار از اراضی خود را به درختکاری و حفظ محیط زیست اختصاص داده است که این اقدام باید الگوی سایر صنایع قرار گیرد.

آشوری تازیانی در ادامه از تصویب قانون عوارض آلایندگی در مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: این قانون به منظور ایجاد الزاماتی برای صنایع آلاینده تدوین شده است. اما متأسفانه در بسیاری از موارد، این عوارض به جای استفاده برای کاهش آثار زیست‌محیطی، در جبران هزینه‌ها و درآمدهای ناترازی دستگاه‌ها مصرف می‌شود. بنابراین، ضروری است این عوارض به شکلی صحیح و هدفمند برای کاهش آلودگی و حفاظت از محیط زیست هزینه شود.

وی به تأثیرات منفی توسعه‌های صنعتی در مناطق مختلف کشور، از جمله کلان‌شهرها اشاره کرد و گفت: در برخی مناطق که استقرار صنایع آلاینده انجام شده، مانند تهران، اصفهان و اراک، امروز با مشکلات جدی زیست‌محیطی مواجه هستیم. بنابراین، باید در تصمیم‌گیری‌ها به این نکته توجه داشته باشیم که استقرار صنایع باید با توجه به آمایش سرزمین و ظرفیت‌های محیطی انجام شود.

استاندار هرمزگان همچنین بر لزوم فرهنگ‌سازی و آموزش عمومی در زمینه حفظ محیط زیست تأکید کرد و گفت: نهادهای آموزشی و فرهنگی، از جمله صدا و سیما، باید برنامه‌های جامع‌تری برای آموزش و ترویج فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست اجرا کنند. این فرهنگ باید از مدارس و دانشگاه‌ها آغاز و در تمامی سطوح جامعه نهادینه شود.

آشوری تازیانی با اشاره به چالش‌های زیست‌محیطی کشور و استان هرمزگان، به ویژه در حوزه آب و تغییرات اقلیمی، گفت: تغییرات اقلیمی و بحران آب یکی از چالش‌های جدی است که امروز کشور با آن مواجه است. باید در این راستا از ظرفیت‌های مردم در قالب سازمان‌های مردم‌نهاد برای حفظ منابع طبیعی و محیط زیست استفاده کنیم.

وی همچنین خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مهم در این راستا، حمایت از پروژه‌های آبخیزداری و ایجاد ظرفیت‌های ذخیره‌سازی آب است. در این زمینه، استان هرمزگان با اجرای پروژه‌های مختلف، توانسته است ۱۰۵ میلیون متر مکعب آب ذخیره کند که این امر در جلوگیری از بحران‌های آبی و کاهش خشکی‌های استان مؤثر بوده است.

استاندار هرمزگان در پایان سخنان خود بر اهمیت مشارکت تمامی دستگاه‌ها، صنایع، و مردم در حفظ و احیای منابع طبیعی تأکید کرد و گفت: برای داشتن هرمزگان پاک، باید همگان دست به دست هم دهیم و در راستای حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی اقدام کنیم.

انتهای خبر/

نظرات
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.