به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «هرمز» به نقل از مهر، ایران یکی از کشورهای تولیدکننده تجهیزات کشاورزی از جمله تراکتور است که به ۲۵ کشور جهان صادر میشود؛ البته بر اساس آمار اعلامی گمرک جمهوری اسلامی ایران در هشت ماهه امسال صادرات تراکتور به ۱۳ کشور عراق، افغانستان و… بوده است.
اگر نگاهی به چگونگی ورود تراکتور به ایران داشته باشیم، در دهه ۴۰ همزمان با اصلاحات ارضی و کوچک شدن مزارع دستور واردات ۵ هزار تراکتور داده شد و اعتبار آن هم با توجه به رونق اقتصادی که از قبل فروش نفت در کشور وجود داشت به راحتی تأمین شد. اما برخی در واکنش به نیاز کشور، پیشنهاد سرمایه گذاری و ساخت تراکتور در کشور را مطرح کردند. به این ترتیب کارخانه تراکتورسازی در کشور احداث و راه اندازی شد.
در حال حاضر با وجود این که ایران امروز یکی از تولیدکننده تراکتور است اما کمبود نقدینگی و قیمت بالا تجهیزات کشاورزی سبب شده تا کشاورزان برای خرید تجهیزات مورد نیاز وابسته به تسهیلات باشند و طی دو سال اخیر تسهیلاتی برای خرید ماشین آلات کشاورزی از سوی بانک عامل پرداخت نشد از این رو کشاورزان گلایه مند از صفهای طولانی فروش هستند.
در مقابل وزارت جهاد کشاورزی برای تأمین نیازمندی بخش کشاورزی واردات تراکتور کارکرده را مطرح و سازمان توسعه تجارت با آن موافقت کرد.
در این بخشنامه آمده؛ کمیته ماده یک آئین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات با واردات ماشین آلات کشاورزی کارکرده مشروط به داشتن خدمات پس از فروش و تأیید استاندارد موافقت کرده است.
معاونت توسعه بازرگانی و مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص نیاز به واردات ماشین آلات کشاورزی کارکرده، با واردات انواع ماشین آلات کشاورزی کارکرده مطابق مشخصات مندرج در جدول ذیل بدون لحاظ سقف تعداد، واردات سالانه با رعایت سایر ضوابط ثبت سفارش به صورت کلی موافقت کرده است.
انتهای خبر/