خبر های امروز : 0
فرهنگ / کتاب و ادبیات | شماره خبر: 9666
۱۴۰۲-۶-۵ ۰۹:۳۶ 3 + -
گلایه‌مندی هنرمندان هرمزگانی از کوتاهی مسئولان
هنرمندان هرمزگانی گلایه‌مندند و می‌گویند مسئولان استان در طی این سال‌ها در حقشان، کوتاهی کردند، به گونه‌ای که حوزه فرهنگ و هنر به شدت با مشکل مواجه شده است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی هرمز، استان هرمزگان از ظرفیت‌های بسیار خوبی در حوزه‌های مختلف اقتصادی و فرهنگی به‌ویژه حوزه فرهنگ و هنر برخوردار است و احداث زیرساخت‌های لازم در این حوزه، یکی از مطالبات مهم و به‌حق هنرمندان استان است.

هنرمندان هرمزگانی، توانمندی و ظرفیت‌های هنری فراوانی دارند و می‌بایست مسئولان مربوطه‌، اهتمام ویژه‌ای به مطالبات و خواسته‌های این قشر تاثیرگذار بورزند.

ظرفیت‌های هنری نظیر هنرمندان ملی؛ رضا صادقی، غلامرضا صنعتگر، سیروس کهوری‌نژاد، حسین احمدی‌نسب، ابراهیم پشتکوهی، کوروش زارعی و مدیر فرهنگی همایون امیرزاده خارج از استان هستند و می‌توان در جهت پیشبرد برنامه‌های فرهنگی به‌ویژه هنری از ظرفیت ایده و نظرات این هنرمندان بهره برد، منظور این نیست که هنرمندان مذکور در بندرعباس حضور یابند؛ اما می‌توان از این ظرفیت‌های بسیار خوب در جهت اعتلاي فرهنگ و هنر استان استفاده کرد.

حسین کریمی، در گفتگو با خبرنگار ما گفت: حدود ۳۵ سال در عرصه فرهنگ و هنر در واقع فعالیت دارم، در حوزه فرهنگ و هنر در گذشته، بیشتر در حوزه زیرساخت اقداماتی صورت می‌گرفت؛ اما هرچه پیشتر می‌رویم ارائه خدمات در حوزه فرهنگ نیز کاهش یافت.

وی افزود: ضعفی که در طی این سال‌ها در حوزه فرهنگ وجود داشته این است که سکانداران حوزه فرهنگ آنگونه که باید و شاید نتوانستند خواسته و مطالبات هنرمندان هرمزگان را تامین کنند، این عدم پاسخگویی به نیازهای هنرمندان هرمزگانی یا از روی ناتوانی سکانداران آن بوده و یا هر چیز دیگری به خودشان مربوط است.

شکاف بین مسئولان و هنرمندان قابل ترمیم است

رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان هرمزگان بیان کرد: شکافی بین مسئولان و هنرمندان در استان هرمزگان ایجاد شده است که این شکاف را می‌توان با گفتگو و تعامل ترمیم کرد چرا که همه ما یک هدف مشترک داریم و همه برای آبادانی و پیشرفت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تلاش می‌کنیم اما شکل و نوع خواسته‌ها و مطالبات با هم متفاوت است.

کریمی گفت: مسئولان هرمزگان در طی این سال‌ها در حق هنرمندان استان کوتاهی کردند به گونه‌ای که حوزه فرهنگ و هنر به شدت با مشکل مواجه شده است و نمی‌دانم چرا کسی زیاد به این مسئله توجهی ندارد از شخص اول استان گرفته تا بقیه هیچ یک توجهی به حوزه فرهنگ و هنر استان هرمزگان ندارند.

وی ادامه داد: در طی این سال‌ها شاهد رقم خوردن اتفاق خاصی در حوزه فرهنگ در  هرمزگان نبودم حتی در زمینه تولید محتوا و برنامه‌های فرهنگی هنری اقدام خاصی صورت نگرفته است، سوال اینجاست که تاکنون چند برنامه فرهنگ هنر در سطح استان اجرا شده است البته قبلاً برنامه‌های خوبی برگزار می‌شد که اکنون تعطیل شده است.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی هرمزگان، یاد و خاطره مرحوم محمدعلی بهمنی را گرامی داشت و گفت: در یک برهه از زمان جشنواره قصه و شعر جوان برگزار می‌شد و خیلی اتفاقات خوبی در حوزه فرهنگ و هنر در سطح هرمزگان رخ می‌داد که هرچه به سمت جلو پیش رفتیم عوض اینکه شرایط بهتر شود اما بدتر شد.

کریمی اضافه کرد: بارها پیشنهاد برگزاری جشنواره بین‌المللی با موضوع ساحلی مرتبط با شرایط استان که یک استان ساحل‌نشین است را داده‌ایم و چندین مرتبه نیز از طریق استانداری و مدیران زیربط این موضوع را پیگیری کرده‌ایم اما تاکنون اتفاق خاصی رخ نداده است.

وی افزود: در زمینه هنری، هیچ برنامه‌ای خوبی اجرا نشده است، جشنواره فیلم در استان هرمزگان برگزار شد و هنرمندان در این حوزه دغدغه‌های فراوانی دارند که همه آن دغدغه‌ها به جاست، هنرمندان هرمزگانی، توانمندی و ظرفیت‌های بسیار خوبی دارند ولی آن‌گونه که باید و شاید خواسته‌های آنان برآورده نشده است.

 

رئیس انجمن هنرهای نمایشی هرمزگان تأکید کرد: باز هم می‌گویم متاسفانه در این سال‌ها مسئولان استان خیلی در حق هنرمندان کوتاهی کردند و هنرمندان استان را همراهی و کمک نکردند و در حوزه هنر با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنیم، بخشی از زیرساخت‌های حوزه هنر در اختیار شهرداری است، همچنین تعدادی از فرهنگسراها تخصصی نیستند، بارها این موضوع را یادآور شده و درخواست داشته‌ایم که این مشکلات را حل و فصل کنند اما بی‌نتیجه بوده است.

کریمی از هرمزگان به ایران کوچک تعبیر کرد و گفت: از اقشار گوناگون از کشور ایران و با فرهنگ‌های مختلف در این استان زندگی می‌کنند، البته در اغلب کشورها بهترین شهرهای آنان در استان‌های جنوبی‌شان قرار دارد، اما متاسفانه با تمام ظرفیت‌هایی که برخوردار هستیم و فعالیت صنایع در هرمزگان، تنها چیزی که عاید مردم این استان می‌شود دود و آلایندگی‌های آنها است، ولی دریغ از کوچک‌ترین کمک یا حمایتی که به حوزه فرهنگ و هنر استان از سوی صنایع صورت گیرد.

وی بیان داشت: با یک سیری کوتاه در سطح شهر متوجه خواهید شد که مردم شهرستان بندرعباس، هیچ فضای مناسب فرهنگی وجود ندارد، البته در گذشته چهار الی پنج سینما در  هرمزگان وجود داشته و فعالیت داشته است، اخیراً دو سینما به واسطه احداث مجتمع‌های تجاری به تعداد سینماهای قبل اضافه شده است.

رئيس انجمن هنرهای نمایشی هرمزگان گفت: سالن تخصصی تئاتر در شهر بندرعباس توسط شهرداری احداث شده اما به بخش خصوصی واگذار شده که مسئول آن با هنر تئاتر، بیگانه است، چرا سالنی که با پول بیت‌المال برای اعتلای فرهنگ و هنر این شهر ساخته شده است به فردی تحویل داده شده که هیچ شناختی از هنر تئاتر ندارد؟، یک سالن تخصصی تئاتر واقع در پارک شهر بندرعباس که به پلاتوی شهر معروف است در اختیار هنرمندان بود شهرداری به منظور بازسازی از هنرمند تحویل گرفت تا پس از بازسازی به هنرمندان برگرداند اما ظاهراً قصد دارند از این پلاتو تخصصی به صورت چند منظوره استفاده کند، چرا یک پلاتو تخصصی که متعلق به یک قشر خاصی از جامعه است و باید در اختیار همان قشر قرار گیرد قرار است به صورت چند منظوره از آن استفاده شود؟

کریمی با طرح این پرسش که چرا فرهنگسراها به دست هنرمندان که جزئی از این مردم هستند سپرده نمی‌شود؟! تصریح کرد: چندین بار اعلام کردم که حاضرم با نخبگان فرهنگی شهر بندرعباس مناظره‌ای برگزار کنم و مسئولان فرهنگی پاسخگوی عملکرد خود در حوزه فرهنگ باشند، اگر عملکرد خوبی در این حوزه دارند ارائه دهند،  اما به جرات می‌گویم هیچ رویداد خوبی در هرمزگان برگزار نشده است، به عنوان مثال رویداد ملی خلیج‌فارس که در هرمزگان برگزار می‌شود ببینید در گذشته به چه شکل برگزار می‌شده و در حال حاضر چگونه برگزار می‌گردد، برگزاری این رویداد به سمتی پیش می‌رود که صرفاً یک برنامه باشد در حالی که ما می‌توانیم جشنواره بین‌المللی خلیج‌فارس را با محوریت دریا را برگزار کنیم و در زمینه‌های آئین‌ها، سنت‌ها و موسیقی‌های دریایی و حتی اقتصاد دریا،  تولید محتوا داشته باشیم، البته این را هم پیشنهاد داده‌ایم اما متاسفانه استقبال نشده و مسئولان نیز گوششان بدهکار نیست و یا با حوزه فرهنگ و هنر بیگانه شده‌اند.

وی همچنین بیان داشت: توجه خاصی به حوزه فرهنگ و هنر نشده و هنرمندان گلایه‌مند هستند، امید است هر مسئول فرهنگی منصوب می‌شود شایستگی، شناخت و تخصص لازم در حوزه فرهنگ و هنر را دارا باشد و توجه ویژه‌ای به این حوزه معطوف کند، اگر مسئولی فاقد شایستگی خدمت و تخصص لازم باشد کار را بدتر می‌کند که بهتر نمی‌شود، لذا مسئولان فرهنگی باید درد و مشکلات فرهنگی و هنری استان را بدانند ما نیز حاضریم تمام قد در خدمت حوزه فرهنگ باشیم تا اتفاقات خوب در این حوزه رخ دهد.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی هرمزگان تأکید کرد: تنها سالن تخصصی تئاتر شهرستان بندرعباس با ۷۱ صندلی در حال فعالیت بوده و تنها سالن تئاتر در هرمزگان می‌باشد که فرسوده و پاسخگوی نیازهای هنرمندان هرمزگانی نیست، این در حالی است که مسئولان فرهنگی استان، توانایی بازسازی تنها سالن تخصصی استان را نیز ندارند، طی نامه‌ای از استاندار هرمزگان تقاضای کمک کردیم، حتی حضوری این مشکل را با وی در میان گذاشتیم و وی هم جهت بازسازی پلاتو قول مساعد داد اما محقق نشد.

کریمی در ادامه افزود: دغدغه اغلب هنرمندان هرمزگانی به حوزه زیرساخت مربوط می‌شود لذا می‌بایست مکانی تحت عنوان سرای هنر یا هر عنوان دیگری، در استان هرمزگان احداث شود تا تمام انجمن‌های هنری بتوانند در آن مکان به فعالیت‌های هنری مشغول شوند.

وی گفت: تجربه نشان داده که هر چقدر کار به بخش مردمی و هنرمندان سپرده شود خروجی بهتری دارد چون دلسوزانه وارد عمل می‌شوند، در هیچ یک از شهرستان‌های استان هرمزگان پلاتو تخصصی تئاتر وجود ندارد و مردمان این شهرها از این نعمت محرومند حتی شهرستان بندر لنگه و میناب هیچ سالنی تحت عنوان سینما ندارند و از فضای سالن آمفی تئاتر استفاده چند منظوره می‌شود.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی هرمزگان در پایان تأکید کرد: چرا ساختمان‌هایی که در سطح شهر بندرعباس احداث می‌شود پیوست فرهنگی ندارند سرانه فرهنگی که از آن سخن به میان می‌آید کجاست؟! چندین فرهنگسرا در شهر بندرعباس احداث شده که هیچ کدام تخصصی نیست و در فرهنگسراها فعالیت‌هایی همچون کمه‌زنی و سایر فعالیت‌هایی که مربوط به صنایع دستی می‌شود انجام می‌گیرد.

انتهای خبر/

نظرات
صابر حمیدی عنبران 16:16 - سه شنبه 16 مرداد
تشکر قهرمان
پاسخ