خبر های امروز : 17
استفاده از ظرفیت‌های دریا نیازمند حکمرانی نوین است
اقتصادی | شماره خبر : 6581
1403-11-04 13:05 https://hormoz.ir/short/4AWk5
استاندار هرمزگان:
استفاده از ظرفیت‌های دریا نیازمند حکمرانی نوین است
استاندار هرمزگان، گردشگری ساحلی و دریایی را یکی از محورهای توسعه اقتصاد دریاپایه برشمرد و بر لزوم حمایت از صنایع دریایی و تقویت زیرساخت‌های آن‌ها تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»؛ محمد آشوری تازیانی، در همایش اقتصاد دریاپایه که صبح پنجشنبه با حضور اندیشمندان، پژوهشگران، مسئولان و فعالان اقتصادی برگزار شد، بر اهمیت توجه به ظرفیت‌های پنهان دریا و لزوم تغییر رویکرد حکمرانی برای بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها تاکید کرد.

وی، از حضور اندیشمندان، پژوهشگران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی قدردانی کرد و گفت: هدف از این همایش، ایجاد پشتوانه علمی برای حرکت به سوی توسعه اقتصاد دریاپایه است.

استاندار هرمزگان در ادامه، سه چالش اصلی کشور در حوزه اقتصاد را توسعه‌نیافتگی، واگرایی و درهم‌تنیدگی حکمرانی برشمرد.

 وی توضیح داد: توسعه‌نیافتگی در مرزهای کشور موجب آسیب‌پذیری‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی شده است و بی‌توجهی به ظرفیت‌های دریا باعث محرومیت از این پتانسیل‌ها شده است.

آشوری تازیانی همچنین به سخنان مقام معظم رهبری اشاره کرد: برای نخستین بار به طور گسترده‌ای موضوع اقتصاد دریاپایه را مطرح کردند.

 وی با تاکید بر اینکه مشکلات و ناترازی‌های کشور به دلیل غفلت از ظرفیت‌های دریا است، به وضعیت برخی از شهرهای بندری، اشاره کرد و گفت: سؤال اینجاست که چرا این شهرها، حتی پایتخت تجاری کشور، نباید از این منابع بهره‌برداری کنند.

استاندار هرمزگان همچنین به واگرایی اجتماعی ناشی از توسعه‌نیافتگی در بخش‌های کنار دریا اشاره کرد و بر لزوم ایجاد مشارکت اجتماعی و اقتصادی برای مرزنشینان تاکید کرد.

آشوری تازیانی با اشاره به برگزاری این همایش، آن را گامی مهم در جهت شناسایی ظرفیت‌های دریا در بخش‌های مختلف دانست و افزود: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، برای حل مشکلات کشور و استفاده بهینه از ظرفیت‌های مختلف، باید از مسیر دانشگاه و علم حرکت کنیم.

وی با اشاره به طرح جامع توسعه مکران به عنوان یکی از مباحث مهم در حوزه توسعه، آن را فرصتی برای شکل‌گیری یک عرصه تمدنی جدید دانست و تاکید کرد: باید با رویکرد علمی و پژوهشی به آن پرداخته شود.

وی همچنین به چالش درهم‌تنیدگی حکمرانی در استان اشاره کرد و با بیان این که هرمزگان با داشتن دو منطقه آزاد، پنج منطقه ویژه اقتصادی و یک منطقه توسعه‌گرای مکران، ظرفیت‌های زیادی در بخش‌های مختلف دارد، تاکید کرد: تجمیع این ظرفیت‌ها بدون رویکرد حکمرانی جدید نمی‌تواند به توسعه منجر شود و ممکن است هزینه‌های این مناطق را افزایش دهد.

استاندار هرمزگان، گردشگری ساحلی و دریایی را یکی از محورهای توسعه اقتصاد دریاپایه برشمرد و بر لزوم حمایت از صنایع دریایی و تقویت زیرساخت‌های آن‌ها تاکید کرد.

وی همچنین با اشاره به موقعیت استراتژیک استان هرمزگان در حاشیه خلیج فارس و همجواری با کشورهای آسیای جنوبی، بر لزوم تدوین طرحی جامع و علمی برای توسعه این بخش‌ها تاکید کرد.

انتهای خبر/

نظرات
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.