خبر های امروز : 8
یک قرن شرارت
سیاسی | شماره خبر : 5593
1403-08-13 09:23 https://hormoz.ir/short/V17Rr
یادداشت؛
یک قرن شرارت
یکی از دلایل دشمنی استکبار جهانی و آمریکا با ایران، دشمنی ایران اسلامی با رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین و لبنان و خط مقاومت در منطقه است.

 به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»، مجید یوسفی، فعال سیاسی و رسانه‌ای استان هرمزگان در یادداشتی نوشت: در مورد مسئله سیزده آبان که در ادبیات نظام اسلامی ما به‌عنوان مبارزه با استکبار نام‌گرفته است، حرف‌های گفتنی بسیار است. مسئله فقط این نیست که ما یک خاطره تاریخی را می‌خواهیم زنده نگه داریم یا به آن افتخار کنیم؛ مضامینی در دل این مسئله وجود دارد.

 همه می‌دانیم که سیزده آبان حامل سه حادثه تاریخی است؛ تبعید امام در سال ۴۳، کشتار دانش‌آموزان نوجوان در سال ۵۷، و سرانجام تسخیر لانه جاسوسی در سال ۵۸. در هر سه حادثه، یک طرف ملت ایران است، احساسات مردم است، مظهر مبارزه یعنی امام بزرگوار است و مردم ایران؛ یک طرف قضیه هم دولت مستکبر آمریکا است؛ بنابراین یک مبارزه‌ای بین نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی و ملت ایران با این اعتقاد ازیک‌طرف، و دولتمردان آمریکا و حکومت مستکبر آمریکا از طرف دیگر در جریان است.

 یکی دیگر از دلایل دشمنی استکبار جهانی و آمریکا با جمهوری اسلامی، دشمنی با رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین و لبنان در دست‌یابی به حقوق ازدست‌رفته آنان و خط مقاومت در منطقه است، مارتین ایندایک می‌گوید: «دلیل اصلی ادامه ضدیت آمریکا با ایران نیز بدان جهت است که در سیاست ایران در قبال روندسازش تغییری ایجاد نشده است»

 چالش روابط ایران و آمریکا یکی از مناقشه‌انگیزترین مباحثی است که محافل سیاسی جهان با اشتیاق آن پیگیر آن هستند، تاریخ معاصر کشور عزیزمان ایران که همانند قلبی رنج‌آلود سندی گویا بر تمامی توطئه‌ها، اقدامات خصمانه و دخالت‌های آمریکا را در درون خود نگه داشته، چرا که نگاهی گذرا به فهرست این شرارت‌ها کافی است تا خوی استکباری این کشور به نمایش گذاشته شود و نقاب فریب را از چهره آمریکا کنار بزند و این کشور را، صرف‌نظر از جنایات این کشور در سایر کشورها، به‌عنوان کانون و محور شرارت در جهان معرفی کند.

می‌بایست مثنوی هفتاد من سرود و شب‌های طولانی را به نگارش نشست تا شاید بتوان جزئیات شرارت‌های آمریکا را علیه ایران بیان کرد، کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، حمایت و تحکیم پایه‌های حکومت استبدادی شاه، تشکیل ساواک در ایران، تحمیل قانون استعماری کاپیتولاسیون و تحقیر ملت بزرگ ایران، برخی از مهم‌ترین اقدامات خصمانه آمریکا است.

 کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲

 می‌توان آغاز تسلط آمریکا بر ایران و دخالت آن کشور در تمامی امورات ایران را با شروع کودتای ۲۸ مرداد بیان کرد که در آن زمان دستگاه‌های امنیتی انگلیس موضوع براندازی دولت مصدق و جایگزینی آن با یک حکومت وابسته به سیا را پیشنهاد کرده بودند که با پاسخ آمریکایی‌ها در فروردین ۱۳۳۲ مواجهه گردید و با تصویب بودجه کلانی در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ به کودتا ختم شد.

 حمایت و تحکیم پایه‌های حکومت استبدادی شاه

 نفوذ آمریکا در دستگاه حاکمیت ایران روز به روز بیشتر می‌شد، تا جایی که کارتر، ایران را جزیره ثبات خواند و علاقه خود را نسبت به رژیم شاه این گونه توصیف کرد، هیچ کشور دیگری در جهان برای برنامه‌ریزی مشترک، از ایران به آمریکا و ما نزدیک نیست. هیچ کشور دیگری برای بررسی مشکلات منطقه‌ای که موردعلاقه هر دو طرف ما نیز هست، ارتباط نزدیک‌تری از ایران با ما ندارد و هیچ رهبر دیگری نزد من احترامی عمیق‌تر و رابطه‌ای دوستانه‌تر از شاه ندارد. آمریکا تا آخرین روزهای حیات سیاسی شاه، دست از حمایت وی برنداشتند و در برابر همه جنایات، از او حمایت می‌کردند.

 تشکیل ساواک در ایران

 آمریکا توانست با تأسیس ساواک در ایران، کانونی قوی از سازمان جاسوسی آمریکا را بدون هزینه خود تأسیس کند؛ تا از یک طرف حافظ رژیم سلطنتی باشد که این رژیم با اطمینان خاطر، منافع آمریکا در منطقه را تأمین نماید و از طرف دیگر با توجه به موقعیت ایران، از این طریق بتواند رقیب اصلی خود، یعنی شوروی سابق را زیر نظر بگیرد.

نظرات
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.