خبر های امروز : 10
پدران به فرزندان خود، اعتماد به نفس بدهند
فرهنگی | شماره خبر : 6447
1403-10-23 01:00 https://hormoz.ir/short/V7jm9
مداح مطرح هرمزگانی:
پدران به فرزندان خود، اعتماد به نفس بدهند
مداح مطرح هرمزگانی، تقویت استقلال و اعتماد به نفس را از جنبه‌های تربیتی شخصیت حضرت علی (ع) نام برد و گفت: این آموزه به پدران کمک می‌کند که فردی مستقل و قدرتمند تربیت کنند.

احمد باقری، در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»؛ با اشاره به جنبه‌های تربیتی شخصیت حضرت علی (ع) برای همه به ویژه پدران گفت: مقوله تربیت از ابتدایی‌ترین و اساسی‌ترین نیازهای زندگی بشر است و انسان مسلمان، برای پیمودن راه سعادت و بندگی، احتیاج به الگوهای مطمئن عملی دارد، از این رو معصومین (ع) که از گوهر عصمت برخوردارند، بهترین و مطمئن‌ترین الگوهای تربیتی بودند و هستند.

وی در ادامه افزود: امام علی (ع) در سخنانی گهربار می‌فرمایند «أیُّهَا النَّاسُ تَوَلَّوا مِن أنفُسِکُم تَأدِیبهَاَ، وَاعدِلُوا بِهَا عَن ضَرَاوَهِ عَادَاتِهَا»، «ای مردم، خودتان عهده‌دار تربیت نفس خویش باشید و نفس را از کشیده شدن به طرف هوس‌ها و عادت ناروا باز دارید.» 

مداح مطرح هرمزگانی همچنین تصریح کرد: امام علی (ع) در زندگیشان، کارهایی را انجام دادند که اگر ما آن کارها را در بطن زندگی خودمان الگو قرار بدهیم، بسیاری از مشکلات، به خودی خود حل و فصل می‌شود.

باقری سپس بیان داشت: حضرت علی (ع)، پنج ملاک برای تربیت فرزند داشتند که یک نمونه آن، اینکه برای تربیت فرزند، هفت سال نیاز به مراقبت، هفت سال بعدی نیاز به تعلیم و تربیت دارد و تا هفت سال دیگر می‌توانید از او یاری بخواهید.

این مداح اهل بیت (ع) ادامه داد: اما متاسفانه در جامعه امروز، بعضی از پدران فکر می‌کنند تربیت یعنی صرفاً تأمین خوراک و پوشاک فرزندان است، در حالی که اگر ۶ «میم» که شامل «محبوبی، محترمی، مهمی، می‌توانی، مفیدی و می‌فهمی» می‌باشد به فرزندانشان یاد بدهند، «میم» هفتم که «موفقیت» است خودش به سراغ فرزندانشان می‌آید.

رئیس خانه مداحان علمدار استان هرمزگان: با نگاهی به نهج‌البلاغه و سیره تربیتی امام علی (ع) که‏ درمی‌یابیم که در نظام تربیت اسلامی، هدف نهایی از تربیت، رسیدن فرزندان به مقام‏ اطاعت و عبودیت الهی است، امام علی (ع) می‌فرمایند «من از خداوند خویش، طلب فرزندان زیبا چهره و نیکوقامت ننموده‏‌ام، بلکه از پروردگارم خواسته‏‌ام تا فرزندانم‏‌ مطیع او باشند و از او بترسند تا اینکه وقتی با این صفات به‏ آنها نظر افکنم مایه چشم روشنی من باشند».

باقری، پدرانه بودن و محبت را یکی از جنبه‌های تربیتی حضرت علی (ع) برای همه به ویژه پدران نام برد و بیان کرد: در حالی که حضرت علی (ع) شخصیت قوی و جنگجویی داشت، اما در عین حال پدری مهربان و دلسوز نیز بودند، ایشان با محبت و مهربانی با فرزندان خود رفتار می‌کردند و از آنها حمایت می‌کردند، پدران می‌توانند از ایشان الگو بگیرند که حتی در سخت‌ترین شرایط نیز باید به فرزندان خود محبت نشان دهند.

وی، تقویت استقلال و اعتماد به نفس را دیگر جنبه‌های تربیتی شخصیت حضرت علی (ع) ذکر و تصریح کرد: آن حضرت به تربیت فرزندان به گونه‌ای که در آینده قادر به تصمیم‌گیری و مقابله با چالش‌ها باشند، اهمیت می‌دادند، این آموزه به پدران کمک می‌کند که به فرزندان خود استقلال و اعتماد به نفس بدهند تا در آینده فردی مستقل و قدرتمند بار بیایند.

انتهای خبر/

نظرات