به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز» حجتالاسلام غلامرضا حاجبی در خطبههای این هفته نماز جمعه قشم، با گرامیداشت ۱۰ آذر سالروز شهادت آیتالله سید حسن مدرس و روز مجلس اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی به عنوان عصاره فضایل ملت و جایگاه رفیع قانونگذاری و نظارت چکیده خون هزاران شهیدی است که برای برافراشتن پرچم اسلام جانفشانیها کردند.
وی ادامه داد: شهید آیتالله سید حسن مدرس با ویژگیهایی همچون شجاعت، صراحت در کلام، نفوذناپذیری، مخالفت با امتیازطلبی، بیاعتنایی به جاه و مقام، پایداری، پارسایی و بصیرت به شخصیتی کم.نظیر و منحصر به فرد از چهرههای درخشان و ممتاز تاریخ معاصر ایران محسوب میشود.
امام جمعه قشم با بیان اینکه مجلس مهمترین رکن قانونگذاری، نمود عینی تصمیمگیری مردم در تعیین سرنوشت خود و پل ارتباطی قانونی بین مردم با حکومت است، گفت: مجلس تراز جمهوری اسلامی شهید مدرس محور است.
حاجبی به وظایف مهم و حساس نمایندگان مجلس در دوره کنونی اشاره کرد و یادآور شد: امروز با توجه به شرایط حساس کشور نمایندگان مجلس باید مانند شهید مدرس ضمن بصیرت و شناخت درست از برنامه دشمنان داخلی و خارجی، انقلابی عمل کنند و هم انقلابی بمانند.
وی اضافه کرد: شهید مدرس به عنوان یک روحانی عالم و ساده همیشه در تاریخ این ملت زنده و جاوید است، چون او مظهر طلوع و آغاز چهره پرفروغ عدالتخواهی و حقطلبی بود و راه او تا بینهایت برای نسل حاضر و نسل.های آینده همواره فروزان و روشن و درخشان می.ماند.
امام جمعه قشم ادامه داد: سیدحسن قمشهای اسفهای مشهور به مدرس در ۱۲۴۹ خورشیدی در خانوادهای از سادات طباطبایی ساکن سرابه از توابع زواره اردستان اصفهان دیده به جهان گشود در این شهر به مدت ۱۶ سال زندگی کرد و سپس برای ادامه تحصیل راهی اصفهان شد.
وی گفت: مدرس در ۱۲۷۰ خورشیدی به عراق رفت و نزد علمای نامداری چون آیتالله میرزا حسن شیرازی، ملامحمد کاظم خراسانی و سیدمحمد کاظم یزدی به تحصیل پرداخت و پس از هشت سال و گرفتن درجه اجتهاد در ۱۲۷۸ خورشیدی به ایران بازگشت و در مدارس اصفهان به تدریس پرداخت اما ورود رسمی مدرس به عرصه فعالیت سیاسی و پارلمانی به مجلس دوم بازمیگردد در این زمان مراجع نجف بر اساس فصل دوم متمم قانون اساسی ۲۰ تن از مجتهدان طراز اول از جمله سید حسن مدرس را به مجلس شورای ملی معرفی کردند تا پنج تن از میان آنان برگزیده شود.
حاجبی در ادامه اضافه کرد: مجلس شورای ملی در جلسه ۱۴ تیر ۱۲۸۸ خورشیدی مدرس و چهار تن دیگر را برای انجام وظایف به عنوان مجتهدانی که وظیفه تطبیق نظارتی دارند، انتخاب کردند. مدرس در این دوره بیش از ۶۰ نطق ایراد کرد.
وی بیان کرد: موضعگیری مدرس و نطقهای تند و شدید وی در پایان عمر مجلس دوم در برابر اولتیماتوم دولت روسیه برای اخراج مورگان شوستر آمریکایی بود که در نهایت به بهای انحلال این مجلس به وسیله ناصرالملک نایبالسلطنه تمام میشود و این مورد، نمونهای از تلاشهای ضددیکتاتوری وی بود
امام جمعه قشم با اشاره به انقلابی بودن راه شهید مدرس گفت: این سیاستمدار برجسته، سمتها و مسوولیتهای مختلفی را تجربه کرد که عضو فقهای ناظر بر مجلس ملی، نماینده مجلس در چندین دوره، نایبرئیس مجلس چهارم و وزیر عدلیه و اوقاف دولت موقت ملیِ نظامالسلطنه مافی از جمله مهمترین مسئولیتهای سیاسی وی به شمار میرود به غیر از این موارد، او مدرس حوزه نیز بود اما سرانجام به سبب مخالفت با زیادهخواهیهای رضاخان در ۱۳۰۷ خورشیدی دستگیر و به خواف خراسان تبعید شد و هفت سال در آنجا ماند تا اینکه در ۲۲ مهر۱۳۱۶ خورشیدی به کاشمر انتقال یافت و سرانجام در ۱۰ آذر همان سال به شهادت رسید.
انتهای خبر/