خبر های امروز : 11
اجتماعی | - شماره خبر : 5851
1403-09-07 09:44 https://hormoz.ir/short/4ZJjj
دستیار رئیس جمهور:
درمان ناباروری گران شده، باید کمک کنیم
دستیار رئیس جمهور در پیگیری طرح‌های خاص گفت: بیمه‌ها خیلی در موضوع ناباروری ورود جدی نداشته‌اند؛ افزایش تجهیزات مصرفی سرسام آور است و بیمه‌ها پوشش نمی‌دهند و از جیب خانواده‌ها باید پرداخت شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «هرمز» به نقل از فارس، محمد نوری در نشست دبیران ستاد جوانی جمعیت استانداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی در نهاد ریاست جمهوری گفت: الگوهای جمعیتی در دنیا به این فکر می‌کنند که سیاستمداران براساس الگوهای جمعیتی سیاست‌های کشورها را طراحی کنند.

وی افزود: ما در دوره‌ای رشد جمعیتی را شاهد بوده‌ایم. در دهه ۶۰ و چند سال گذشته به ویژه در دهه ۹۰، در کشور شاهد رشد جمعیت بوده‌ایم.

دستیار رئیس جمهور در پیگیری طرح‌های خاص ادامه داد: ما امروز در یک مرحله کیفی جمعیتی مناسب قرار داریم و ۷۵درصد جمعیت ما در گروه فعالان اجتماعی بین ۱۵ تا ۶۵ سال هستند و این یک فرصت است تا برای رشد اجتماعی و اقتصادی از آن بهره‌مند شویم.

نوری با اشاره به آغاز دوران کهنسالی در ایران، گفت: ما در ۱۰ سال آینده در ۱۴۲۰ وارد دوره کهنسالی می‌شویم و باید سیاستمداران از این فرصت به نحو احسن استفاده کنند.

وی ادامه داد: جوانی جمعیت باعث پیشرفت و رشد کشور خواهد بود، این افزایش نرخ باروری است که باعث می‌شود جمعیت کشور افزایش یابد.

نوری یادآور شد: امروز نه تنها مشکلات ناباروی در ایران وجود دارد بلکه دنیا نیز با آن دست و پنجه نرم می‌کند چرا که نرخ باروری کاهش یافته و عوامل تاثیر بر باروری نیز با رشد همراه بوده است.

دستیار رئیس جمهور در پیگیری طرح‌های خاص گفت: در فرانسه در فاصله ۱۰ سال توان باروری حدود ۲۵ درصد کاهش یافته است و در آمریکا ۲۰ درصد، در دهه ۷۰ در کشور ما نیز میزان ناباروری در محدوده ۵ درصد بود که اکثرا ناباروری اولیه بود.

وی ادامه داد: امروز ناباروری اولیه به ۱۵ درصد رسیده است و میزان ناباروری ثانویه کم است و امروز این رقم به ۲۰ درصد رسیده است. به طور کلی در مجموع ۳۵ درصد از جمعیت ما نابارورهستند و این تنها در ایران نیست و به دنیا هم برمی‌گردد و آمارهایشان مثل ایران است.

نوری به برخی از مولفه‌های تاثیرگذار در ایجاد ناباروری اشاره کرد و گفت: عواملی همچون آلودگی هوا، آلودگی صوتی، مواد غذایی، شیمیایی و شغلی و اختلالات و استرس‌های متعدد، استرس‌های فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی همه در ناباروری تاثیرگذار هستند.

وی ادامه داد: فاکتور عمده روانی و استرس‌های روحی و روانی بیشترین تاثیر و آلودگی هوا و تاثیر مواد غذایی بیشترین تاثیر را در ناباروری دارد.

دستیار رئیس جمهور در پیگیری طرح‌های خاص به برخی آمارهای ناباروری در استان‌های کشور اشاره و عنوان کرد: ناباروری در استان‌های آذربایجان و کردستان به طور کلی ۶۰ درصد مردان و ۴۰ در زنان و در شمال بیشتر زنان نابارور هستند. 

وی یادآور شد: در ناباروری چند مشکل اساسی را داریم، هنوز تعریف کاملی از مراکز درمانی نداریم و سیستم پزشک و نظام ارجاع باید صورت بگیرد.

نوری خاطرنشان کرد: بیمه‌ها خیلی در موضوع ناباوری ورود جدی نداشته‌اند اما افزایش تجهیزات مصرفی سرسام آور است. مانند کاتتر انتقال جنین و محیط‌های کشت و فاکتورهای دیگر رشد هزینه ای بسیاری داشته و بیمه ها پوشش نمی‌دهند و از جیب خانواده ها باید پرداخت شود.

وی عنوان کرد: در منطقه در درمان ناباروری، دارای رتبه بالایی داریم و البته در این حوزه نیازمند ارتباطات بین‌المللی هستیم.

پایان خبر/

نظرات