حالت تاریک

امروز : شنبه, 1403/05/06 | 2024/07/27

Logo

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی:

۳۸۰۰ کتابخانه عمومی در کشور فعالیت دارند

۳۸۰۰ کتابخانه عمومی در کشور فعالیت دارند

دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی از فعالیت ۳۸۰۰ کتابخانه عمومی در کشور خبر داد و گفت: در تلاشیم عدالت فرهنگی و افزایش سطح دسترسی مردم به کتاب و کتابخانه را محقق کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»؛ مهدی رمضانی عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن کنفرانس اداره کل تأمین اجتماعی استان برگزار شد، با بیان اینکه امروز در کتابخانه‌های عمومی از ۳۷ تا ۶۰ خدمت فرهنگی به مردم ارائه می‌شود، گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی را جزو معدود دستگاه‌هایی می‌باشد که در حوزه کتاب و فرهنگ خدمات نوین و جدید تعریف کرده است.

وی با تأکید بر اینکه شبکه کتابخانه‌ای جمهوری اسلامی ایران، جزو شبکه‌های کتابخانه‌ای برتر در دنیا، آسیا و منطقه است، افزود: ۳ هزار و ۸۰۰ کتابخانه در کشور تحت نظارت این نهاد فعالیت می‌کند که یک‌هزار کتابخانه از آن خصوصی و مشارکتی‌، و ۲ هزار و ۸۰۰ کتابخانه نیز نهادی هستند.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بیان کرد: در سفری که به قشم داشتیم در نشست با مدیرعامل منطقه آزاد قشم پیشنهاد راه‌اندازی «منطقه نمونه کتابخوانی» و احداث کتابخانه مرکزی در این جزیره را ارائه کردیم که با استقبال مدیرعامل منطقه آزاد روبرو شد که امیدواریم با اهتمام ویژه دنبال شود.

رمضانی اضافه‌کرد: در هرمزگان تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا شهری فاقد کتابخانه وجود نداشته باشد و برای رفع نقایص نیز تاکیدمان روی افزایش تعداد کتابخانه‌های سیار است که همراهی سایر مسئولان استان را نیز می‌طلبد.

وی از نیاز پروژه کتابخانه مرکزی به تقویت مالی نیز گفت و ادامه داد: قول وزیر ارشاد در رابطه با تخصيص اعتباراتی به این پروژه از طریق ساختار اداری در حال پیگیری است و نهاد نیز تجهیز این کتابخانه را آغاز کرده است و امیدواریم این پروژه در سال آینده به بهره‌برداری برسد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، اتصال مدارس به کتابخانه‌های عمومی و تعریف زنگ کتاب در مدارس را از دیگر دستورات رئیس‌جمهور معرفی، و تصریح‌ کرد: مقدمات این مهم در سطح وزارت آموزش و پرورش در حال پیگیری است و امیدواریم به زودی عملیاتی شود.

رمضانی با اشاره به اجرای طرح «هدهد سفید» در چهار سطح، بیان داشت: تلاش ما بر این است که بتوانیم کودک و نوجوانان را بیش از پیش به سمت کتاب و کتابخوانی ترغیب کنیم.

 وی با اشاره به برخی از خدمات فرهنگی نوین در کتابخانه‌های عمومی و مرکزی عنوان‌کرد: رویکرد تحول‌گرایانه‌ای که نهاد در حوزه کتاب و کتابخانه دنبال می‌کند غیرتمرکزگرایانه هم به لحاظ تمرکززدایی از پایتخت و هم مراکز استان‌ها است و ما توسعه کتابخانه‌ها و خدمات فرهنگی حوزه کتاب را به تمام مناطق دنبال می‌کنیم.

 دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، تلاش برای تحقق عدالت فرهنگی و افزایش سطح دسترسی مردم به کتاب و کتابخانه را جزو دستورات اکید رئیس جمهور دانست و یادآور شد: در ابتدای دولت، تعداد کتابخانه‌های سیار که خدمات فرهنگی را در اختیار مردم قرار می‌دهد ۳۰ کتابخانه بود اما در حال حاضر این آمار به بیش از ۵۰ کتابخانه رسیده است و رئیس جمهور نیز در یک دستور به سازمان برنامه و بودجه تاکید کرده‌اند اعتبارات ۵۰۰ خودرو برای راه‌اندازی کتابخانه سیار را تأمین کنند و در دستوری دیگر وزیر صمت را ملزم کرده‌اند که ۲۰۰ خودرو برای این مهم تحویل نهاد دهند که در تلاش هستیم تاپایان دولت دست کم ۲۰۰ خودرو و کتابخانه سیار را به زیرساخت‌های فرهنگی کشور اضافه کنیم.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از