خبر های امروز : 10
اجتماعی | - شماره خبر : 5782
1403-08-30 14:00 https://hormoz.ir/short/V9o30
امام‌جمعه پارسیان:
ساده‌زیستی، راز ماندگاری زندگی زهرا(س) است
امام‌جمعه پارسیان گفت: ساده‌زیستی و زیست بدون تکلف حضرت زهرا‌(س) یک درس بزرگ برای جوانان امروز ما و راز ماندگاری زندگی او در طول تاریخ است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین جواد اسماعیل‌نیا در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز» به سیره خانوادگی حضرت فاطمه زهرا(س) اشاره کرد و گفت: یکی از مصادیق اخلاق فاطمی که بسیار مهم، استحکام بنیان خانواده است.

وی افزود: بر اساس آیات قرآن و روایات از وجود پیامبر اسلام(ص) و عالمان شیعه و اهل‌سنت حضرت زهرا(س) معصوم و از هر گونه خطا و اشتباه به‌دور است و به همین سبب یک الگوی کامل برای بانوی مسلمان قرار می‌گیرد.

کارشناس دینی ادامه داد: اگر یک فرد مسلمان بخواهد بهترین راه را برای خود پیدا و در پیش بگیرد باید نسبت به سیره رفتاری حضرت زهرا(س) نیز موردتوجه قرار دهد.

 اسماعیل‌نیا بیان کرد: در جامعه امروزی مسئله خانواده دارای اهمیت فراوان است و در همین راستا تشکیل به هنگام و به‌موقع خانواده در استحکام بنیان خانواده نقش دارد و مسئله مهم فرزند و فرزندآوری از تزلزل خانواده‌ها جلوگیری می‌کند.

وی با بیان اینکه یکی از مؤلفه‌ها و عوامل موفقیت، خوشبختی و سعادت خانواده‌ها دوری از تجملات و ساده‌زیستی است، تصریح کرد: تجمل‌گرایی و کنارگذاشتن ساده‌زیستی و علاقه وافر نشان‌دادن به تجملات ظاهراً در زندگی باعث شده است که هم تشکیل خانواده درست انجام نشود و هم نرخ رشد فرزندآوری کاهش یابد و دعوا و مرافعه در خانه نیز افزایش یابد.

امام‌جمعه پارسیان گفت: ساده‌زیستی حضرت زهرا(س) را در خانواده خود باید به‌عنوان الگو قرار دهیم و آن حضرت بعد از تشکیل زندگی خود را به تکلف نمی‌انداخت تکلف یعنی به‌سختی انداختن برای یک مسئله‌ای که ضرورتی ندارد بدون او هم می‌شود زندگی کرد و اگر تکلف از زندگی‌های ما برداشته شود چقدر زندگی راحت و شیرین خواهد شد.

اسماعیل‌نیا ادامه داد: این تعلق به دنیاست که ما را از مرگ می‌ترساند اگر این تکلف‌ها و تعلق‌ها کنار برود زندگی ما هم زندگانی و برای دیدار با پروردگار راحت‌تر می‌شویم.

وی یادآور شد: ساده‌زیستی؛ یعنی بی‌رغبتی و حرص نخوردن برای دنیا و خداوند شرط خود را با پیغمبران بی‌رغبتی به دنیا قرار داده است و به‌ضرورت بسنده کنند و دنبال تجملات نرفتن عامل آرامش قلب، شادابی و خوشی زندگی می‌شود.

به گفته کارشناس مذهبی، یکی از راه‌های دوری از گناهان همین ساده‌زیستی است و اشتیاق انسان مؤمن به قیامت و دیدار با خداوند رو زیاد می‌کند و غصه‌های دنیایی او را کم می‌کند.

وی زندگی زناشویی حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) یک الگو ساده‌زیستی در جامعه است، افزود: یک ازدواج ساده و بدون تکلف است و در طول تاریخ ازدواج‌های پر زرق‌ و برق وجود دارد؛ اما ازدواج آن دو معصوم در نهایت سادگی است.

امام‌جمعه پارسیان گفت: امروز در مهمانی‌های و پذیرایی مراسم عروسی ببینید اگر ساده و با یک آب گوشت معمولی مؤمن را دعوت‌کردن و در کمال صداقت و سادگی و ساده‌زیستی پذیرایی کردند چه زیبا است.

اسماعیل‌نیا ابراز داشت: جهیزیه فاطمه(س) رو برید بخوانید چند قلم است و آن سه چهارقلم ضروریات زندگی بود؛ ولی امروز جوانان عزیز ما تا خانه و ماشین و کار مهیا نشود دست به ازدواج نمی‌زنند قبول داریم تورم و گرانی وجود دارد؛ اما یک بخشش آن دوری از تجملات بی حد و اندازه است که زندگی را سخت و پیچیده می‌کند.

وی اضافه کرد: بخشی از شیرینی زندگی به این است که مرد و زن با تلاش با سختی وسایل زندگی را به دست آوردند و اگر آسان به دست ما دهند لذتی نمی‌بریم پس جهیزیه و امکانات ساده فاطمه الگوی ما است.

کارشناس دینی افزود: یکی از مصادیق رفتار حضرت زهرا(س) ساده‌زیستی بود آن چیزی که می‌تواند ازدواج به هنگام و به‌موقع جوانان ما را فراهم کند و این دوری از تجملات محبت را در خانواده بین زن و شوهر تقویت و می‌کند و فرزندآوری را آسان و این خطر مهم کاهش نرخ جمعیت را اصلاح می‌کند.

اسماعیل‌نیا خاطرنشان کرد: دوری از برخی از تجملات از درس‌هایی مانند قناعت، ساده‌زیستی، توکل بر خدا که لازمه زندگی شیرین، شاد و سعادت‌آفرین جوان‌های امروز ما است در سیره فاطمه زهرا‌(س) مملو از این درس‌های انسان‌ساز و جامعه‌پرداز است.

انتهای خبر/

نظرات