خبر های امروز : 14
آموزه‌های علوی را در زندگی پیاده کنیم
اجتماعی | شماره خبر : 6479
1403-10-26 14:00 https://hormoz.ir/short/VvQmO
مدیر حوزه‌ علمیه خواهران ریحانه‌الرسول قشم:
آموزه‌های علوی را در زندگی پیاده کنیم
مدیر حوزه‌ علمیه خواهران ریحانه‌الرسول قشم با تأکید بر لزوم آشنایی با سیره و منش حضرت علی (ع) گفت: آموزه‌های علوی را در زندگی خود پیاده کنیم.

غلامی، در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»؛ گفت: یکی از فضایل معروف و مسلم حضرت علی (ع) این است که ایشان به عنوان اولین مرد مؤمن، با پیامبر اکرم (ص) نماز می‌خواند و به ایشان اقتدا می‌کرد. در قرآن و روایات نیز به این مسأله اشاره شده است، به‌گونه‌ای که در کتب تفسیری آمده است که هرگاه آیات قرآن با خطاب «یا ایها الذین آمنوا...» آغاز می‌شود، حضرت علی (ع) از مصادیق بارز اهل ایمان است. همچنین آیاتی مانند «اولئک هم خیر البریه» به شدت ایمان آن حضرت اشاره دارد و بیان می‌کند که ایشان و پیروانشان در روز قیامت در کنار حوض کوثر به پیامبر (ص) ملحق خواهند شد.

وی افزود: در خصوص فضایل حضرت علی (ع) در کتاب‌های شیعه و اهل سنت مطالب زیادی بیان شده است به‌طوری‌که حتی دشمنان نیز این فضایل را تایید و تحسین کرده‌اند، به‌طوری‌که عقل بشریت را به حیرت وا داشته است. یکی از مهم‌ترین فضایل حضرت علی (ع) ولادت ایشان در خانه خداست. محدثان شیعه و اهل سنت بر این موضوع گواهی داده‌اند که این فضیلت تنها مختص حضرت علی (ع) است و برای هیچ‌کس دیگری ثبت نشده است. همانطور که در کتاب شریف «الغدیر» مرحوم علامه امینی از شانزده کتاب اهل سنت و بیش از پنجاه کتاب شیعه این موضوع نقل شده است.

مدیر حوزه‌ علمیه خواهران ریحانه‌الرسول قشم تصریح کرد: یکی دیگر از فضایل برجسته حضرت (علی) این است که پس از نزول آیه «وَأَنْذِرْ عَشِيرَتَكَ الْأَقْرَبِينَ»، پیامبر اکرم (ع) در اولین جلسه علنی دعوت از نزدیکان خود را آغاز کردند و حضرت علی (ع) که خردسال‌ترین فرد آن مجلس بود، آمادگی خود را اعلام کرد. به همین دلیل پیامبر (ص) ایشان را به عنوان برادر و وصی خود معرفی کرد.

غلامی بیان کرد: یکی از دیگر فضایل حضرت علی (ع)، سبقت ایشان در ایمان به پیامبر (ص) است. طبق کتب تاریخی، حضرت علی (ع) بلافاصله پس از بعثت، به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله اقتدا کرده و با ایشان نماز خواند که این گواهی بر ایمان نخستین مرد به پیامبر است.

وی ادامه داد: همچنین یکی از فضایل بزرگ حضرت علی (ع) این است که ایشان در دامان پاک پیامبر اکرم (ص) پرورش یافته‌اند. این تربیت نبوی باعث شد تا گفتار و کردار حضرت علی (ع) بازتابی از سیره نورانی پیامبر (ص) باشد و ایشان را محبوب پیامبر (ص) کند، به‌گونه‌ای که پیامبر در سخنانی چون «من أحب علیّاً فقد أحبنی...» و «هذا علی بن أبی‌طالب لحمه لحمی و دمه دمی...» میزان محبت و علاقه خود را به ایشان نشان داده است.

مدیر حوزه‌ علمیه خواهران ریحانه‌الرسول قشم ادامه داد: همچنین بر اساس آیات و روایات، پیامبر (ص) حضرت علی (ص) را به عنوان نفس خویش معرفی کرده است. در آیه ۶۱ آل عمران که به آیه مباهله معروف است، مراد از «نفس»، حضرت علی (ع) است، که اشاره به این دارد که ایشان همانند پیامبر اکرم (ص) فضایل فراوانی دارند.

غلامی افزود: بر اساس دیدگاه مفسران و صاحب‌نظران، حضرت علی (ع) مصداق بارز آیاتی است که با خطاب «یا ایها الذین آمنوا...» در قرآن آمده است. بیش از ۳۰۰ آیه در قرآن با این خطاب آمده است. در کتاب «الصواعق المحرقة»، روایتی از ابن عباس نقل شده که هیچ آیه‌ای در قرآن که با «یا ایها الذین آمنوا» آغاز شود وجود ندارد مگر اینکه حضرت علی (ع) امیر و شریف آن است.

وی در پایان گفت: به‌خاطر چنین فضایل بزرگی، حضرت علی (ع) محبوب آسمانیان و زمینیان هستند و از محبان آن حضرت انتظار می‌رود که با سیره و منش ایشان آشنا شوند و در زندگی خود سعی کنند علی‌وار زندگی کرده و آموزه‌های ایشان را در زندگی خود پیاده کنند.

انتهای خبر/

نظرات
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.