حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1404/04/19 شمسی | 2025/07/10 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری هرمز هستید؟
برداشت ۱۹۶ هزار تن خرما از نخلستان‌های هرمزگان
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی پیش‌بینی کرد:

برداشت ۱۹۶ هزار تن خرما از نخلستان‌های هرمزگان

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: برداشت خرما از سطح ۳۸ هزار هکتار از نخلستان‌های هرمزگان در سال جاری آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۹۶ هزار تن محصول از این باغ‌ها برداشت شود.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»، محمدرضا شیخ‌زاده، ظهر امروز در جمع خبرنگاران گفت: بیشترین سطح زیر کشت خرما در شهرستان‌های حاجی‌آباد، میناب و رودان قرار دارد و هرمزگان با برخورداری از تنوع اقلیمی و طول فصل برداشت، یکی از قطب‌های مهم تولید خرمای کشور به شمار می‌رود.

وی افزود: برداشت خرما در هرمزگان از نیمه خردادماه با رقم «المهتری» در میناب آغاز شده و تا آبان‌ماه با برداشت رقم «پیارم» ادامه دارد؛ موضوعی که موجب شده استان نقشی کلیدی در تأمین نیاز بازار داخلی و صادراتی ایفا کند.

شیخ‌زاده همچنین با اشاره به اجرای طرح‌های بهبود و نوسازی نخیلات در استان اظهار کرد: هم‌اکنون عملیات اصلاح و نوسازی در دو هزار هکتار از نخلستان‌ها در حال انجام است، در سال گذشته نیز بیش از یک‌هزار و ۵۰۰ هکتار از نخیلات استان مورد اصلاح و بازسازی قرار گرفت که این اقدامات با هدف ارتقاء بهره‌وری، بهبود کیفیت محصول و توسعه صادرات خرمای استان صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه خرمای هرمزگان از نظر تنوع ارقام، زمان برداشت و قابلیت صادرات جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد، تصریح کرد: ارقامی مانند «پیارم»، «خنیزی»، «زاهدی»، «برحی» و «هلیلی» از مهم‌ترین محصولات استان هستند که علاوه بر بازارهای داخلی، به کشورهای حاشیه خلیج فارس، آسیای میانه، اروپا و شرق آسیا نیز صادر می‌شوند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان افزود: با توجه به شرایط آب‌وهوایی مناسب، دسترسی به بازارهای صادراتی از طریق بنادر فعال، و ظرفیت بالای فرآوری و بسته‌بندی خرما، این استان می‌تواند به یکی از محورهای اصلی توسعه صادرات غیرنفتی کشور تبدیل شود.

وی با تأکید بر لزوم حمایت از بهره‌برداران و کشاورزان منطقه گفت: تداوم نوسازی باغ‌ها، ارتقای سیستم‌های آبیاری، آموزش بهره‌برداران و توسعه صنایع تبدیلی از جمله اقداماتی است که می‌تواند زنجیره ارزش خرما را در استان تکمیل و زمینه‌ساز اشتغال پایدار در مناطق روستایی شود.

شیخ‌زاده در پایان یادآور شد: نگاه برنامه‌محور به توسعه نخلستان‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت‌های تحقیقاتی، می‌تواند زمینه‌ساز ارتقای جایگاه خرمای هرمزگان در سطح ملی و بین‌المللی باشد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!