به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «هرمز» به نقل از ایرنا؛ ادریس راموز گفت: کودکان و نوجوانان ورزشکار این جزیره دیروز و امروز برنامههای ویژهای را به مناسبت روز ملی خلیج فارس و در دفاع از نام جاودانه آن اجرا کردند.
وی ادامه داد: این گروه از ورزشکاران سرزمین آب و آفتاب با حضور در ساحل زیبای پارک زیتون این جزیره با گرامیداشت این روز بزرگ، بیانیه ای را در حمایت از نام تاریخی خلیج فارس نوشته و به آبهای نیلگون و فیروزه ای آن سپرد
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم توضیح داد: در این مراسم ورزشکاران رزمی کار هیأتهای جودو، کاراته، تکواندو، جوجیتسو، کیک بوکسینگ، یوگا، رزم پهلوانی «پرثوآ» و هیأت همگانی منطقه آزاد قشم با انجام حرکات نمایشی این روز ملی را گرامی داشتند.
به گفته راموز، ایجاد زنجیره انسانی با حضور ورزشکاران و تماشاگران هم با فریادهای خلیج تا ابد فارس بخش دیگری از این برنامه فرهنگی در روز ملی خلیج فارس بود.
وی گفت: همچنین مربیان این کودکان و نوجوانان ورزشکار به کمک نقشه تاریخی خلیج فارس به بیان ریشههای تاریخی نامگذاری این خلیج و دلایل تحریف نام آن توسط دشمنان پرداختند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم بیان کرد: برگزاری مسابقات نقاشی به رنگ دریا و تولید همزمان ۳۰ تابلو ویژه خلیج فارس نیز بخشی از ویژه برنامههای متنویی بود که با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته ملی خلیج فارس (هفتم تا سیزدهم اردیبهشت) در مجتمع تجاری معراج قشم اجرا شد.
دهم اردیبهشت سالروز بیرون راندن و اخراج استکبار جهانی به سرکردگی پرتغالیها از جزایر دریای پارس توسط سرداران ایرانی است که به عنوان روز ملی خلیج فارس نام گذاری شده و برای حقانیت این نام مقدس و حساس برای ایرانیان برنامههای متنوعی در استان هرمزگان و جزیره قشم به اجرا در میآید.
پرتغالیها، هلندیها و انگلیسیها کشورهای قدرتمند آن زمان به ویژه در بخش دریایی بودند که هر کدام به نوبه خود بر بخشهایی از جزایر و بنادر خلیج فارس مسلط شده بودند و برخی بیش از یک تا دو قرن براین مناطق حضور داشتند.
پرتغالیها نخستین استعمار گرانی بودند که به خلیج فارس هجوم آوردند. آنها به ویژه در جزایر جنوبی خلیج فارس از جمله هرمز بیشتر حضور داشتند و ظلم و آزار و اذیت آنان بر مردم بومی این مناطق به حدی رسید که به ناچار تاب نیاوردند و دست به قیامهای متعددی علیه این اشغالگران و استعمارگران زدند.
در نهایت حکومت مرکزی ایران در زمان شاه عباس صفوی امام قلیخان سردار مبارز خود را با سپاهش روانه مبارزه با استعمار گران در جزیره هرمز کرد و این فرمانده شجاع به کمک نیروهای مردمی با تجاوزگران و استعمارگران پرتغالی موفق به شکست آنها و بیرون راندنشان از جزیره هرمز و خلیج فارس شد.
امام قلی خان، فرزند دلاور الله وردی خان(حاکم ایالت فارس) که پس از مرگ پدرش به فرمان شاه عباس صفوی به امیر الامرایی فارس(شامل چند استان فعلی جنوب کشور) منصوب شده بود، در سال ۱۰۳۱ هجری قمری (۱۶۲۲ میلادی)، برای بیرون راندن پرتغالیها از سواحل و جزایر ایران، فعالیتهای خود را آغاز کرد.
وی به بندر گامبرون(بندرعباس) حمله برد و آنجا را تصرف کرد، سپس با پیاده کردن نیرو در سواحل قشم، برای نبردی تمام عیار با پرتغالی ها آماده شد؛ تا اینکه با قدرت فرماندهی، ابتکارات نظامی و سرعت عملی قابل تحسین، توانست پرتغالی های اشغالگر را با آن همه سلاح و تجهیزات نظامی، به زانو در آورد، همچون اجداد دلاورش، فرمانده نظامی قلعه را اسیر کند.
در جنگ میان سپاه امام قلی خان و ارتش پرتغالی ها، چندین هزار نفر از فرزندان ایران شرکت داشتند که هزاران نفر از آنان در این راه شهید شدند.
این شهیدان گمنام در راه وطن و برای حفظ مرزهای پر ماجرای جنوبی در دریای پارسی شهید شدند.
اهتمام و رشادت امام قلی خان در اینجا پایان نیافت و با همت و مبارزه او، پرتغالی ها در مسقط و عمان نیز شکست خوردند و نهایتا" در سال ۱۰۳۱ هجری قمری پرتغالی ها به طور کامل از خلیج فارس بیرون رانده شدند.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب های خلیج فارس گسترده شده است.
انتهای خبر/
- بیرانوند قراردادش را با پرسپولیس فسخ کرد 1403/03/30 10:58
- دو لوح تندیس به فولاد هرمزگان اهدا شد 1403/03/30 10:48
- سرمربی ذوب آهن تمدید کرد 1403/03/30 10:44
- کسب طلای مسابقات دوومیدانی توسط کمبینای رودانی 1403/03/29 10:31